Terveisiä muotiviikoilta - katso näytöksissä nähdyt meikkitrendit

24.2.2019

Kävimme vierailulla muotiviikoilla ja kolusimme läpi satoja kuvia näytöksistä. Mitkä trendit korostuivat ja millä tuotteilla näytösmeikkien kuulaus on mahdollista saavuttaa? Lue artikkeli niin tiedät!

Vierailimme fashion week -tapahtumissa ympäri Eurooppaa valokuvien välityksellä ja poimimme tämän hetken 5 kuuminta meikkitrendiä jaettavaksi. Erityisesti värien käyttö, graafiset rajaukset ja luonnollisen kuulas iho korostuivat näytöksissä.

Kevään fashion week -näytöksissä esitellään puolen vuoden päässä siintävä syksyn ja talven muoti. Muotinäytöksistä kuitenkin poimitaan esimerkiksi meikkitrendit käyttöön heti, jolloin ne ovat tärkeä suunnanäyttäjä tuleville meikkikokoelmille ja editorial-tyyleille. Suosituimmat muotiviikot järjestetään New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa ja Milanossa, mutta näiden ohella monella Euroopan isolla kaupungilla on oma muotitapahtumansa.

Värien juhlaa

Vähemmän ei aina ole enemmän. Näytöslavoilla unohdettiin vanha sääntö joko silmämeikkiin tai huuliin panostamisesta ja vietiin molemmat uudelle tasolle. Esimerkiksi Anna Suin, Alice + Olivian ja Byblosin näytöksissä suosittiin voimakasta silmämeikkiä ja kirkkaita huulipunia yhdessä. Avainsävyt voivat olla sekä pastellisia että kirkkaita, kunhan ne erottuvat kasvoilta.

Kokeile: IsaDora Eye Color Bar Surf & Sun sisältää pastelleja tilanteeseen kuin tilanteeseen. GOSH Copenhagen 9 Shades Shadow Collection säväyttää vaikka joka päivä. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Liquid Suede Cream Lipstick -huulipuna tarjoaa sävyt kivenharmaasta violettiin ja siniseen.

Luonnollista pintaa

Kadehdituin catwalk-meikki on ehdottomasti mallien kuulaan luonnollinen iho, joka surffaa trendien harjalla kaudesta toiseen. Tänä vuonna meikkipohjassa nähtiin ennennäkemättömän luonnollista linjaa, kun monet suunnittelijat jättivät lavameikistä meikkivoiteen pois kokonaan. Peittävän meikkivoiteen sijaan suosittiin peiteainesipaisuja siellä täällä tai äärimmäisen kuultavia meikkipohjia, joita ei erota ihon luonnollisesta tekstuurista. Lempparimme löytyivät Tory Burchin, Isabel Marantin ja Noon by Noorin näytöksistä.

Kokeile: NIOD Photography Fluid, Opacity 12% luo ihon pinnalle Instagram-filtterin tyylisen, valoa heijastavan ja tasoittavan pinnan. Maybelline The Eraser -peitevoide tuo tehokkaan sävyn tasoituksen sinne missä tarvitaan. bareMinerals Complexion Rescue Defense Radiant Tint Protective Moisturizer on sävyttävä, iholle sulautuva kasvovoide luonnollisella lopputuloksella ja korkealla aurinkosuojalla.

Huulipuna - aina trendikäs

Jos kauneustiimimme kutsuttaisiin yllättäen fashion week -vieraaksi, nappaisimme meikkipussiin takuuvarman, punaisen huulipunan. Kun sävy on kohdillaan, ei huulipunaan keskittyvällä meikillä voi mennä pieleen. Osassa näytöksiä mentiin jopa niin pitkälle, että muu meikki lähes unohdettiin. Eniten inspiraatiota saimme Chanelin ja Escadan klassisesta punaisesta huulipunasta, Cushnien vahvasta roosasta ja Nico Pandan neonvivahteista.

Kokeile: NYX PROFESSIONAL MAKEUP Slim Lip Pencil -huultenrajaus huolittelee huulten reunat helposti ja tarkasti. MAC Cosmetics Matte Lipstick -huulipuna on täynnä klassikkosävyjä. Lancôme L'Absolu Rouge on ylellinen lisä meikkipussiin.

Pääosassa silmänrajaustaide

Silmämeikissä kiinnitimme huomiota erityisesti rohkeisiin, vahvoista linjoista voimansa saaviin rajauksiin. Rajauksia piirrettiin näytöksissä paksuiksi ja näyttäviksi, ja viiva ulottui välillä ohimoille saakka. Upeita taideteoksia nähtiin muun muassa Christian Diorilla, Marnilla ja Burberrylla. Silmänrajauksiin tuotiin mukaan myös väri ja näin yhdistettiin useita trendejä kerralla.

Kokeile: Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen on tarkka silmänrajaustussi arkeen ja juhlaan. IsaDora Perfect Contour Kajal Waterproof taikoo rajaukset, jotka kestävät myös kosteutta. Giorgio Armani Beauty Eye & Brow Maestro huolittelee tarvittaessa silmänrajauksen lisäksi myös kulmat.

Sävy sävyyn

Ah, vihdoinkin trendi joka sopii myös arkimeikkiin sellaisenaan! Muotiviikoilla monissa näytöksissä meikki yksinkertaistettiin levittämällä samaa tuotetta huulille, poskille ja silmäluomille. Lopputuloksena on raikas ja yhtenäinen kokonaisuus, joka hoituu parhaimmillaan vain yhdellä tuotteella. Tämän kikan nappaamme takuuvarmasti myös omaan meikkipussiin. Kiitos inspiraatiosta, Max Mara ja Marc Jacobs!

Kokeile: Pixi MultiBalm on voidemainen, helposti levittyvä värituote huulille ja poskille. rms beauty Lip2Cheek huolittelee meikin luonnollisin ainesosin. Lancôme Teint Idole Blush Sticks on pehmeästi levittyvä värikynä kasvojen avainkohtiin.

Koko meikkivalikoimaan pääset tästä linkistä.