Trendiainesosa juuri nyt: bakuchiol

5.9.2019

Bakuchiol on puhuttanut kosmetiikkamaailmassa jo hetken ja nyt puhe ainesosan ympärillä käy kuumimmillaan. Mikä on tämä ihmeellinen ainesosa, jonka sanotaan olevan luonnon oma botox-yrtti?

bakuchiol_voide_tuote_kosmetiikka.jpg

Kauneusmaailmassa kuhisee jälleen ja tällä kertaa yhden ainesosan ympärillä. Bakuchiol on tullut jäädäkseen kosmetiikkasanavarastoomme ja hyvästä syystä. Se on nimittäin luonnonmukainen ainesosa, jolla on iholle samankaltaisia vaikutuksia kuin hyvin tunnetulla retinolilla. Retinolista poiketen bakuchiol ei kuitenkaan ärsytä ihoa eikä herkistä sitä auringolle. Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta - retinolin vaikutukset ovat nyt kaikkien ulottuvilla ilman ihoärsytystä.

Mitä on bakuchiol?

Bakuchiol on eräästä hernekasvista saatava uute, jota on hyödynnetty itämaisissa uskomushoidoissa kuten kiinalaisessa ja ayurvedisessa lääketieteessä jo pitkään. Bakuchiolia puristetaan psoralea corylifolia -kasvin siemenistä ja se on siis koostumukseltaan öljy. Bakuchiol-öljyä lisätään tietty pitoisuus esimerkiksi seerumiin, voiteeseen tai toiseen öljyyn, jolloin iholle saadaan sekä bakuchiolin hyödyt että esimerkiksi kosteuttava vaikutus muista ainesosista. Bakuchiolia on tutkittu jonkin verran ja kliinisissä testeissä on havaittu, että sillä on juonteita häivyttävä ja pigmenttiläiskiä hoitava vaikutus.

Bakuchiol vastaan retinoli - kumpi voittaa?

Retinoli ja sen erilaiset johdannaiset eli retinoidit ovat erittäin tehokkaita, kun halutaan hoitaa juonteita, tehostaa ihon uudistumista tai häivyttää aknen aiheuttamia epäpuhtauksia. Voimakkaimmillaan retinolipitoisuudet ovat lääkärin määräämissä reseptilääkkeissä, sillä retinolilla on ihoa voimakkaasti kuivattava vaikutus. Retinoli myös herkistää ihoa auringolle, jolloin sitä ei suositella käytettäväksi aamuisin tai yhdessä kuorivien happojen kanssa.

Bakuchiolin etu on, että se on kemialliselta rakenteeltaan retinolista poikkeava eikä siten aiheuta ihoärsytystä. Bakuchiolin vaikutukset iholla ovat kuitenkin samankaltaiset kuin retinolilla ja se sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille madaltamaan juonteita, uudistamaan ihoa ja hoitamaan esimerkiksi pigmenttivaurioita tai aknearpia. Bakuchiolin aktibakteeriset ominaisuudet tekevät siitä erityisen hyvän juuri epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Erityisesti luonnonkosmetiikan käyttäjät saavat bakuchiolista oivan tuotteen kylppärin hyllylle, sillä se on täysin luonnollisesti valmistettu siemenöljy.

Kokeile näitä suosittuja bakuchiol-tuotteita

Ole Henriksen on koko olemassaolonsa ajan ollut edelläkävijä, mitä tulee ainesosien nopeaan kehitykseen. Ole Henriksen on esimerkiksi ollut yksi ensimmäisiä valmistajia, joka on kehittänyt C-vitamiinista toimivan tuotteen ihonhoidossa, ja nyt brändi panostaa bakuchiolin mahdollisuuksiin. Ole Henriksenin Transform Plus -linja sisältää paitsi superaineosa bakuchiolia, myös ihoa uudistavia AHA-happoja. Tämä tekee Tranform Plus -tuotteista todellisen tehohoidon juonteille, karhealle ihon tekstuurille ja pigmenttiläiskille. 

Ole Henriksen Transform Plus Glow Cycle Retin-ALT Power Serum on kasvoseerumi, joka toimii yön aikana. Seerumi häivyttää juonteita ja tukee ihon uudistumista. Erityisesti ikääntyneen ihon juttu!  

Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Creme on täyteläinen yövoide, joka herättää ihon oman uudistumisprosessin. Uudistava ja täyteläinen tehohoito sopii sekä ihon ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin että jo ikääntyneelle iholle.