DKNY Fragrances

Donna Karanin tavoitteena on tuoda naisille mitä he haluavat ja tarvitsevat. Alunperin luksusvaatteita myyneen, Donna Karanin omaa nimeä kantavan merkin alle syntynyt tuoksubrändi DKNY on saanut nimensä perustajansa Donna Karanin nimikirjaimista sekä häntä inspiroivasta New Yorkista, joka tunnetaan myös Isona Omenana (Big Apple).

Uransa ikonisella yhdysvaltalaisella muotisuunnittelija Anne Kleinilla aloittanut Donna Karan perusti oman muotibrändinsä yli 30 vuotta sitten ajatuksenaan luoda kauniita ja istuvia vaatteita moderneille naisille. Donna Karan halusi tuoda ensimmäisellä seitsemän vaatteen kokoelmalla esiin naisten upeat vartalot ja sama ajatus on seurannut brändin mukana läpi vuosien. Donna Karan -brändissä ei ole koskaan kuitenkaan ollut kyse pelkistä vaatteista, vaan myös elämäntyylistä. Donna Karan toimiikin monelle esikuvana niin muodin kuin koko olemuksensakin puolesta.

Sittemmin Donna Karan New York -luksuslinjan alaisuuteen luotiin myös nuorekkaampi ja edullisempi brändi DKNY. Tänä päivänä Donna Karan New York- ja DKNY-brändien valikoimaan kuuluu vaatteita, asusteita, silmälaseja, miesten ja naisten tuoksuja sekä tuoksuihin sopivia vartalotuotteita.

Suosituimpia DKNY-tuoksuja ovat merkin Be Delicious -linjaan kuuluvat "omenatuoksut", jotka toistavat brändin Isosta Omenasta inspiraantionsa saanutta tyyliä. Be Delicious -tuoksuja myydään joka minuutti kaksi kappaletta ympäri maailmaa. Ensimmäinen DKNY Be Delicious -tuoksu DKNY Be Delicious Eau de Parfum lanseerattiin jo vuonna 2004 ja se on edelleen DKNY Be Delicious -tuoksuista suosituin. Makealta omenalta tuoksuva hajuvesi on yhtäaikaa herkullisen houkutteleva sekä raikkaan kepeä. Sittemmin Be Delicious -tuoksuperhe on kasvanut useilla erilaisilla makeilla ja raikkailla tuoksuilla, joissa häivähtelevät niin kukkiin kuin hedelmiinkin pohjautuvat vivahteet. Saatavilla on usein myös erilaisia Be Delicious -kausituoksuja ja tuoksukokoelmia, jotka ovat myynnissä vain rajoitetun ajan.

Nykyään DKNY-tuoksut kuuluvat yli 150 maassa kosmetiikkaa myyvän Estée Lauder Company -yrityksen omistukseen. Jo vuonna 1946 perustettu Estée Lauder Company omistaa paljon myös muita tunnettuja kosmetiikkamerkkejä.