MOSSA

Hyvinvoiva iho alkaa hellävaraisista ainesosista.

ECOCERT-sertifioitu MOSSA on latvialainen luonnonkosmetiikan tuotesarja, joka hyödyntää erityisesti pohjoisten marjojen vitamiinipitoista koostumusta tuotteissaan. MOSSA-nimi juontaa juurensa englannin sanasta moss, joka tarkoittaa suomeksi sammalta. Sammal on hyvin tyypillinen osa sitä kasvuympäristöä, jossa marjat kasvavat ja MOSSAn ihonhoidossa voikin tavata tyrnin, mustikan, karhunvatukan, vadelman, karpalon, mansikan, musta- ja valkoherukan, puolukan ja lakan uutteita, joita tehostavat muun muassa villiluumu ja viikuna.

MOSSA uskoo, että käyttämällä hyödyksi pohjoisessa kasvaneita marjoja saadaan aikaan yksinkertainen, mahdollisimman hoitava ja antioksidanttipitoinen koostumus. Luonnon tehoaineet, jotka saavat lyhyen kesän yöttömissä öissä kasvaneet marjat selviytymään pohjoisen luonnon ääriolosuhteissa, suojaavat myös ihoa vapailta radikaaleilta.

MOSSAn ihonhoito on arvokkaista ainesosistaan huolimatta edullista ja helposti lähestyttävää. Yksinkertaiset tuotteet tarjoavat ratkaisun kaikille ihotyypeille ja ihon tarpeisiin eri vuodenaikoina.

Pohjoisten marjojen ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. Tässä vain muutamia poimintoja marjojen ja hedelmien ihonhoidollisista ominaisuuksista - nämä ihoa hemmottelevat aineosat tekevät MOSSA-tuotteista ainutlaatuisia.

Mansikka - Mansikka on todellinen hiusten sankari! Marja sisältää runsaasti tyydyttymättömiä omega-rasvahappoja, B3-, C- ja E-vitamiineja ja hiuksia kiillottavia, luonnollisia sokereita. Ellagiinihappo auttaa suojaamaan hiuksia vapailta radikaaleilta ja ulkoiselta stressiltä.

Mustikka - Metsiemme tumma marja pitää sisällään rauhoittavaa E-vitamiinia ja sekoituksen A-, B- ja C-vitamiineja, jotka suojaavat ihoa ulkoiselta rasitukselta. Mustikan antosyaanit eli solunesteen väriaineet tukevat ihon kollageenitasapainoa ja suojautumista UV-säteitä vastaan.

Karhunvatukka - Karhunvatukan siemenöljy on todellinen omega-pommi, sillä se sisältää jopa 70% tyydyttymättömiä rasvahappoja. Tämän vuoksi karhunvatukka on erinomainen tuki ihon hydrolipidikalvolle ja kuivalle tai ikääntyvälle iholle. Vitamiinit, fenolit ja antosyaanit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta.

Mustaherukka - Myös mustaherukka sisältää runsaasti antosyaaneja, jotka toimivat epäpuhtaalla iholla hilliten epäpuhtauksien syntymistä. E-vitamiini tasapainottaa ja omega-rasvahapot tukevat paitsi rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa, myös ikääntyvää ihoa.

Lakka eli hilla - Lakka on tunnettu erityisesti korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan, joka tekee siitä ihoa kirkastavan ainesosan. A-vitamiini tukee ihon uudistumista samalla kun E-vitamiini tasapainottaa ja rauhoittaa. Lakka on todellinen supermarja, sillä se sisältää myös runsaasti omega-rasvahappoja.

Valkoherukka - Valkoviinimarja on puutarhan happoisa kuningatar, sillä se sisältää runsaasti kuorivia AHA-happoja. Runsas C-vitamiinipitoisuus tukee happojen ihoa kirkastavaa vaikutusta ja fenolit tehostavat ihon täyteläisyyttä.

Karpalo - Punainen, pyöreä marja tunnetaan erityisen hyvin antioksidanttisuudestaan. Erityisesti ikääntyvälle iholle sopiva karpalo auttaa silottamaan ja kiinteyttämään ihoa, sekä tukee sen hyvinvointia suojaavien fenolien avulla.

Vadelma - Herkullisen hedelmäinen vadelma sisältää paljon linoleeni-, alfalinoleeni- ja oleiinihappoja. Nämä omega-rasvahapot auttavat vähentämään oksidatiivisen stressin seurauksia iholla. Vadelmalla on myös punoitusta hillitseviä ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia.

Tyrni - Tyrni tarjoaa iholle kattauksen harvinaista omega-7-rasvahappoa yhdistettynä E- ja A-vitamiiniin. Tyrni toimii hyvin ihoa vahvistavana ja aurinkovaurioita hoitavana aineosana, joka auttaa vähentämään tulehdusta.

Puolukka - Puolukka sisältää ihon uudistumista tehostavaa resveratrolia, joka paitsi auttaa ennaltaehkäisemään ihon ikääntymistä, myös rauhoittaa ärtynyttä ihoa. E- ja C-vitamiinit tukevat ihon hyvinvointia.

Karviainen - Puutarhan pullea, kiinteäkuorinen marja sisältää paljon C-vitamiinia. Myös K-vitamiini on yksi karviaisen erityisominaisuuksista. Mossan tuotteissa karviainen on ihoa pehmentävä ja elvyttävä ainesosa.

Villiluumu - Villinä kasvava luumulajike on onnistunut säilyttämään runsaan E- ja C-vitamiinipitoisuuden. Pehmentävät omega-rasvahapot tuovat iholle sileyttä ja ravitsevaa hoivaa.

Viikuna - Viikuna kirkastaa ihoa AHA-happojen ja C-vitamiinin voimin. Ainutlaatuiset pektiinit tukevat ihon luonnollista uudistumista ja ennaltaehkäisevät pigmenttivaurioita.

Suodata