Curly Girl -metodi

Tutustu Curly Girl -metodiin! Kiharille hiuksille tarkoitettu, erityisen hoitava rutiini auttaa kiharoita pysymään muodossaan. Curly Girl -hiustenhoidon perustuotteisiin kuuluvat sulfaatiton shampoo, kosteuttava hoitoaine, ravitseva hiusnaamio sekä hiusgeeli tai muotovaahto kiharoiden tukemiseen. Keräsimme tälle sivulle kaikki Curly Girl Method -hiustenhoitoon sopivat tuotteet - löydä omasi helposti!

Sivun lopusta voit lukea, miten Curly Girl -metodia noudatetaan ja millaisille hiuksille se sopii.

Suodata

Kenelle Curly Girl -hiustenhoito sopii?

Curly Girl -hiustenhoitorutiini sopii kaikille, joiden hiuksista löytyy hiukankin luonnonkiharaa tai laineita. Curly Girl Method -hoidon elementtejä voi hyödyntää myös kuivien, helposti katkeilevien ja kosteutta kaipaavien hiusten hoidossa. Curly Girl -metodin ideana on ladata hius täyteen kosteutta, jolloin sen luonnollinen kiharuus tulee esiin helpommin, hiukset ovat kiiltävät ja pörröisyys tasoittuu. Curly Girl -metodi on saanut alkunsa afrohiusten hoitona, mutta siihen voivat tarttua kaikki, joiden hiukset ovat taipuvaisia kihartumaan.

Curly Girl -metodin noudattaminen

Olennaisena osana Curly Girl Method -hoitorutiiniin kuuluvat sulfaatittomat, silikonittomat ja alkoholittomat hoitotuotteet. Sulkemalla hiustenhoidosta pois nämä ainesosat on helpointa varmistua siitä, etteivät tuotteet ole liian puhdistavia kuiville hiuksille, niissä ei ole kiharaa latistavia ainesosia tai että ne eivät kuivata hiuksia. Lisäksi Curly Girl -metodissa vältetään hiusten lämpökäsittelyä ja hiusten harjaamista - kuulostaa pelottavalta, mutta kiitos hoitavien tuotteiden hiukset pysyvät kauniin takuttomina. Hoitorutiinissa suositaan kiharaa tukevien muotoilutuotteiden (hiusgeeli ja muotovaahto), kosteuttavien hiusnaamioiden ja hiusöljyjen runsasta käyttöä.

Hiusten pesu hoitoaineella

Curly Girl Method -hoidon ytimessä on hoitoainepesu ja siksi hoitoaineen valinta on tärkein osa rutiinin aloittamista. Hoitoaineella ikään kuin kaksoispuhdistetaan hiukset: ensin hiuspohja hierotaan puhtaaksi hoitoaineen ja veden kera ja huuhtelun jälkeen hiuksiin levitetään hoitoaine normaalisti. Curly Girl -metodissa hiukset osioidaan valuvan märkinä ja hoitoaine levitetään niihin niin, että jokainen osio on varmasti täysin hoitoaineessa. Hoitoainetta ei huuhdella kokonaan pois, vaan osan on tarkoitus jäädä hiukseen sitomaan kosteutta.

Myös hiuksiin jätettävän hoitoaineen ja kiharaa tukevan muotoilugeelin voi levittää vettä valuviin, täysin märkiin hiuksiin. Tämä edesauttaa hiusten pysymistä kiiltävinä ja kosteutetun tuntuisina. Hoitoainepesun jälkeen hiukset voi sormin tai harvalla afrokammalla haroa auki, kuitenkin välttäen hiusten vetämistä.

Hiusten kuivaus Curly Girl Methodin tapaan

Parhaiten hiusten kuivaus onnistuu, kun ensin imeyttää niistä suurimman osan vedestä pehmeään, puuvillaiseen T-paitaan tai Aquis Lisse Luxe Hair Turban -hiusturbaaniin, jonka mikrokuitumateriaali on erityisen hellävarainen hiuksille. Tätä vaihetta Curly Girl -gurut kutsuvat "ploppaamiseksi". Tämän jälkeen hiusten voi antaa ilmakuivua vapaina puristellen niitä latvoista tyveen päin: tämä auttaa kiharaa muodostumaan hiukseen. Mikäli föönistä löytyy diffuuseriosa, voi kuivaamista helpottaa kuivaamalla hiukset miedolla lämmöllä diffuuserin avulla noin 80% kuiviksi. Suosittelemme esimerkiksi mainiota ja monipuolista ghd Air Professional Hair Drying Kit -hiustenkuivaajaa.

Vinkki diffuuserin käyttöön: aseta diffuuseriosa nystyt ylöspäin niin, että föönin suulakkeesta muodostuu ikään kuin kuppi. Aseta tämä kuppi latvojen alle ja käynnistä hiustenkuivaaja miedolla puhallusteholla. Nappaa hiukset latvoista aloittaen diffuuserin kuppiin ja kohota kuivaajaa hiuspohjaa kohti samalla hieman pyöritellen. Välillä voit puristella hiuksia nyrkissä ja nostella niitä korostaaksesi kiharaa.

Mikä ihmeen "cast"?

Mikäli hiuksiin on levitetty runsaasti geeliä pesun jälkeen, alkaa hiuksiin niiden kuivuessa muodostua kova kuori ("cast"). Kun hiukset ovat täysin kuivat, voi geelikuoren varovasti hiuksia puristellen rikkoa. Geelikerros ikään kuin sulkee kosteuden sisälleen ja cast-tekniikalla saakin usein kauniit, erotellut ja viimeistellyt kiharat. Geelin sijaan voi etenkin kovin hauraissa ja kuivissa hiuksissa käyttää alkoholitonta muotovaahtoa, joka auttaa pitämään kiharat hyvinä pidempään.

Pesujen välillä kiharoita voi virkistää kastelemalla ne kevyesti vedellä ja puristelemalla kuivaksi. Curly Girl -metodissa suositellaan harvaa pesuväliä ja yleensä mitä kiharammat hiukset, sitä harvemmin pesua suositellaan suoritettavaksi. On kuitenkin täysin ok kuunnella omaa hiustaan ja tarkkailla hiuksen kuntoa eri pesuväleillä: se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi kolmannelle.

Lopputulos: laineita, kiharaa vai korkkiruuvia?

Riippuu hiustyypistä, hiuksen rakenteesta ja aiemmista käsittelyistä (värjäys, vaalennus) kuinka kiharat hiukset Curly Girl -hoitorutiinilla on mahdollista saada. Joskus kuluu useita viikkoja ennen kuin hiukset saavat tarpeeksi kosteutta ja alkavat kihartua. Hiusten kiharatyyppi ja kiharan esiintulo voi muuttua iän, hormonaalisten muutosten ja käsittelyiden seurauksena - hiustyyppi ei siis välttämättä ole täysin ikuinen ja aina samanlainen. Täysin piikkisuorista hiuksista ei kuitenkaan voi hoitorutiinin avulla saada kiharaa, mutta kosteuttava hiustenhoito voi muuten tehdä suorille hiuksille hyvää.