Hiukset

Shampoo

Erilaiset hiukset tarvitsevat erilaisen shampoon. Hiuslaadun lisäksi shampoota valitsessa on tärkeää ottaa huomioon myös hiuspohjan tarpeet. Tyypillisintä on valita shampoo hiuspohjan mukaan ja hoitoaine hiuslaatu ja hiusten erityistarpeet huomioiden. Löydät Elevenin laajasta valikoimasta runsaan tarjonnan shampoita suosituilta tuotemerkeiltä kuten esimerkiksi Olaplex, Maria Nila, Kérastase, Fudge, Fanola ja Redken.

Valitse oikea shampoo

  • Rasvoittuville hiuksille tarkoitettu shampoo auttaa puhdistamaan hiuspohjan tehokkaasti ja jättää hiukset ilmaviksi. Usein sen koostumus on myös suunniteltu sopivaksi hiusten päivittäiseen pesuun.
  • Kuivalle päänahalle tarkoitettu shampoo puhdistaa hiuspohjan hellästi samalla kun se myös hoitaa sitä. Kosteuttava shampoo sopii sekä käsitellyille hiuksille että kuivuuden vuoksi hilseilevälle hiuspohjalle.
  • Värjätyille hiuksille kehitetty shampoo pesee hiukset mahdollisimman hellävaraisesti ja hiusväriä kuluttamatta.
  • Hilseshampoo auttaa ehkäisemään hiuspohjan hilseilyä. Tavallisia hilseshampoon aktiiviaineita ovat Zinc Pyrithione ja Climbazole.
  • Rakennepaikkaava shampoo sisältää tavallisesti pilkottua keratiinia, joka auttaa tilapäisesti korjaamaan hiusten vaurioituneita kohtia ja vahvistamaan hiuksia. Rakennepaikkaava shampoo sopii esimerkiksi vaalennuksen ja värjäyksen sekä muiden käsittelyjen rasittamille hiuksille. Rakennepaikkaavaa shampoota ei suositella käytettäväksi hiustenpidennyksille.
  • Hopeashampoo puhdistaa hiukset ja auttaa samalla taittamaan pois vaaleista hiuksista lämpimiä vivahteita.
  • Kuivashampoo tarjoaa nopean avun silloin, kun hiustenpesulle ei ole aikaa. Suihkepulloon pakattu tai jauhemaisena hiuksiin siroteltava kuivashampoo imee hiuspohjasta rasvaisuutta ja saa hiukset näyttämään puhtailta. Tuotekoostumuksesta riippuen se voi myös antaa hiuksille ryhtiä ja rakennetta, mikä tekee siitä erinomaisen tuotteen vähentämään hiusten liukkautta ennen kampauksen tekoa.

Vinkit hiusten pesuun

  • Keskity pesemään hiuspohjaa, älä hiuksia. Kun hierot shampoota päänahkaan ja huuhtelet hiukset puhtaiksi vedellä, peseytyvät hiusten pituudet samalla automaattisesti.
  • Jos hiuksesi eivät tunnu tarpeeksi puhtailta ja ilmavilta pesun jälkeen, kokeile pestä hiukset pää alaspäin. Näin saat puhdistettua hiuspohjan paremmin. Kiinnitä myös huomiota, että hierot shampoota hiuspohjaan tarpeeksi kauan ennen hiusten huuhtelua. Jos käytät hiuksissa runsaasti muotoilutuotteita, voit myös vaahdottaa shampoon hiuksiin kahteen kertaan.
  • Pese hiukset syväpuhdistavalla shampoolla pari kertaa kuukaudessa, jotta muotoilutuotteiden rippeet, mineraalikertymät ja ilmansaasteet irtoavat hiuksista. Näin hiuksista tulee ilmavamman tuntuiset, kirkkaamman näköiset ja hoitoaineiden sekä hiusnaamioiden hoitavat ainesosat pääsevät imeytymään hiuksiin paremmin.
Suodata