Ihonhoito

Anti-age-tuotteet kasvoille

Kukapa ei haluaisi säilyttää kasvojensa nuorekkuutta! Sisimmässä saattaa tuntua, että virtaa löytyy, vaikka muille jakaa, mutta aamuisin peilistä katsoo silti hieman väsyneempi minä. Ikä on vain numero, ajattelet, mutta tuo numero alkaa näkyä kasvoillasi, halusit tai et. Myös nuori iho voi vanhentua ennenaikaisesti, jos sitä ei hoida ja suojaa auringolta. Valovanhenemiseksi kutsutaankin auringon UV-säteiden vanhentamaa ihoa, joka näyttää ikäänsä vanhemmalta. Peli ei kuitenkaan ole vielä menetetty, sillä saatavilla on paljon erilaisia anti-age-vaikutteisia ihonhoitotuotteita. Ihon nuorekkuuden ja kauneuden säilyttämiseksi ja jopa palauttamiseksi on tehtävissä paljon ja yhdistämällä säännöllisen ihonhoidon terveisiin elämäntapoihin voidaan varmistaa, että peilistä katsoo nuorekkaan hehkuva iho.

Ihon vanheneminen näkyy usein sen kuivumisena ja kosteuden puutteena, pintaryppyinä ja syvempinä juonteina sekä ihon kimmoisuuden vähenemisenä. Ikääntymisen myötä ihon rakenne muuttuu eikä iho kykene enää säilyttämään kosteutta, minkä vuoksi sen pinta ei enää näytä täyteläiseltä ja heleän kosteutetulta. Iho ohenee ja siinä saattaa näkyä laajentuneita hiussuonia eli ihon punoituksena näkyvää couperosaa. Ihon väristä voi tulla samean harmahtava ja iho voi vaikuttaa elottomalta. Ihon kiinteydestä ja joustavuudesta vastaavat kollageeni- ja elastiinisäikeet ovat rappeutuneet eikä tyynynpainauma ei katoakaan kasvoilta enää hetkessä. Nyt tarvitaan kasvojen hoidon tehokuuria!

Kosteuta ja suojaa

Vanhenevan ihon hoidossa tärkeintä ovat se kosteutus ja suojaus. Avuksi kannattaa ottaa tehoseerumit ja kasvonaamiot puhdistusta ja kuorintaa unohtamatta. Kun iho on puhdistettu ja kuorittu, sen uudistuminen tehostuu ja mikroverenkierto lisääntyy, mikä saa ihosi hehkumaan kauniin heleänä. Säännöllinen kasvokuorinta onkin yksi tärkeimpiä ihon nuorekkuuden säilyttäjiä. Kun ihon pinnalta kuoritaan sitä samentavat kuolleet ihosolut pois, pääsevät sille levitettävien hoitotuotteiden aktiiviaineet imeytymään paremmin ja uudistamaan, ravitsemaan sekä kaunistamaan ihoa tehokkaammin. Varo kuitenkin karkeita kuorintoja, jotka saattavat vaurioittaa ohentunutta ihoasi - varsinkin, jos poskillasi on couperosaa. Valitse kuorinatuotteeksi esimerkiksi hedelmähappoja tai entsyymejä sisältävä anti-age-vaikutteinen kuorintatuote, joka on hellä iholle.

Toinen ihon nuorekkuuden salaisuus on kosteutus. Kun iho on riittävän kosteutettu, ei pieniä pintaryppyjäkään näy. Tavallisesti hennot juonteet johtuvatkin nimittäin nimenomaan ihon pinnan kuivuudesta. Huolehdi siis tehokkaasti kosteuttavan ja mielellään myös ihoa mm. ilmansaasteilta suojaavia antioksidantteja sisältävän kasvovoiteen ja anti-age-vaikutteisen kasvonaamion säännöllisestä käytöstä, unohtamatta riittävää veden juontia. Imeytä ihollesi vielä ennen voidetta kosteuttava ja ravitseva, anti-age-vaikutteinen tehoseerumi tehostamaan ihonhoitoa. Seerumit ovat taianomaisia tehotuotteita, joita on saatavilla erilaisilla koostumuksilla ja ihon vaihteleviin tarpeisiin. Voit esikerkiksi kosteuttaa, piristää, ravita ja kirkastaa ihoasi erilaisilla tehoseerumeilla ja jopa pikakaunistajilla.

Kun haluat käyttää kaikki keinot, ota apuun erillinen yövoide päivävoiteen rinnalle. Iho uudistuu tehokkaimmin aamuyön tunteina, joten yövoiteen käyttö on enemmän kuin suositeltavaa. Täyteläinen, vitamiineja, mineraaleja ja rasvahappoja sisältävä kosteuttava ja ravitseva yövoide sopii useimmille ihotyypeille. Yövoiteen ansiosta iho näyttää aamulla erityisen kauniilta.

Myös aurinkovoiteella on tärkeä rooli ihon nuorekkuuden säilyttämisessä. Olet varmasti huomannut, että aina auringolle alttiina olleiden kasvojesi ja usein vaatteiden verhoaman vartalosi iho on ikääntynyt eri tahtia? Suurin syypää tähän on aurinko. Niin ihanaa kuin auringon lämpö onkin, vanhentavat sen UVA- ja UVB-säteet ihoa peruuttamattomasti. Siksi ihon nuorekkuuden säilyttämisessä onkin tärkeintä suojata ihoa. Valitse siis aina päivävoide ja meikkivoide, joissa on vähintään suojakerroin 15 ja aurinkorannalle aurinkosuojavoide, jonka suojakerroin on 30-50. Jos haluat ennaltaehkäistä pigmenttiläiskien ilmaantumista, käytä korkeinta mahdollista aurinkosuojavoidetta ja suojaa ihosi myös vaatteilla ja esimerkiksi lierihatulla.

Tehosta ihonhoitoa täsmätuotteilla ja pikakaunistajilla

Muista myös anti-age-vaikutteinen silmänympärysvoide. Silmänympärysihosi saattaa vaatia aamuisin ja iltaisin erilaiset hoitotuotteet. Turvonneille aamusilmänympäryksille sopivat kevyet ja nopeasti imeytyvät geelimäiset seerumit, jotka poistavat turvotusta, avaavat katseesi ja herättävät silmänympärysihosi uuteen päivään. Iltaisin on suositeltavaa käyttää hieman täyteläisempää, kosteuttavampaa ja ravitsevampaa silmänympärysvoidetta, joka pehmittää ja hoitaa silmien ulkonurkkiin muodostuvia juonteita eli harakanvarpaita yön aikana.

Ikääntyvän ihon hoitoa voi myös tehostaa anti-age-vaikutteisilla kasvonaamioilla. Anti-age-kasvonaamiot ovat usein nimenomaan pikakaunistajia, joilla voidaan saada iho näyttämään välittömästi sileämmältä ja nuorekkaammalta. Esimerkiksi ihoa kirkastava anti-age-kuorinta ja ihoa rentouttava anti-age-kasvonaamio ovat loistava yhdistelmä luomaan nuorekkaampi ilme ennen juhlia tai muita erityisiä tilaisuuksia. Toinen tehokas pikakaunistaja on ampulli, eli tehokas tiiviste aktiiviaineita, joita ihosi tarvitsee. Näitä supertuotteita ei turhaan kutsuta tuhkimotipoiksi ja niiden ihoa välittömästi kaunistava vaikutus on todellinen.

Näkyköön elämänkokemus ja eläköön kaunis, hoidettu iho sekä nuorekas olemus!

Suodata