Ihonhoito

Seerumit

Seerumia ei turhaan kutsuta ihonhoidon tehopakkaukseksi. Seerumi voi olla ampulli tai hoitotiiviste, jota voit käyttää säännöllisesti päivä- tai yövoiteesi alla tai kuuriluontoisesti. Valikoimastamme löydät monia seerumeja eri tuotemerkeiltä ja ihon erilaisiin tarpeisiin. Lisäämällä seerumin ihonhoitorutiiniisi olet askeleen verran lähempänä täydellisen kaunista ihoa. Tutustu laajaan valikoimaamme ja löydä paras tehotiiviste ihosi tarpeisiin. Iho kiittää ja hehkuu elinvoimaisena!

Valitse ihosi tarpeisiin sopiva seerumi

Kaikille ihoille sopii kosteusseerumi, jota voit käyttää jatkuvasti tai kuuriluontoisesti aina, kun ihollasi on tarve lisäkosteutukseen. Erityisesti vuodenaikojen vaihdellessa iho kaipaa usein kosteuttavaa tehokuuria. Kesä ja talvi rasittavat ja kuivattavat ihoa, joten syksyisin ja keväisin suositellaan seerumia kasvovoiteen alle, varsinkin vanhenevalle ja kuivemmalle iholle. Kosteuttavat seerumit sisältävät usein hyaluronihappoa, joka on tunnettu kyvystään sitoa jopa 1000 kertaa painonsa verran kosteutta.

Erittäin kuiva ja jopa hilseilevä iho nauttii öljyisistä, ihoa ravitsevista raaka-aineista. Kuivalta iholta puuttuu tärkeitä rasva-aineita ja se haihduttaa liikaa kosteutta, joten ulkopuolelta tulevat ravitsevat öljyt tulevat sille tarpeeseen. Herkälle iholle löytyy rauhoittavia ja punoitusta vähentäviä hoitoseerumeita. Ne sisältävät usein pintaverisuonia supistavia aktiiviaineita ja hellävaraista kamomillaa tai sen johdannaisia.

Iho voi kaivata muutakin kuin kosteutta. Jos ihosi näyttää samealta, harmahtavalta tai elottomalta, voit antaa sille piristysruiskeen vitamiiniseerumilla, joka taatusti virkistää. Ikääntyvä iho hyötyy anti-age-vaikutteisista tehotiivisteistä, jotka auttavat elvyttämään ihoa. Ikääntyvän ihon seerumit sisältävät usein lisäksi kosteuttavia, ravitsevia ja kiinteyttäviä aktiiviaineita, joiden avulla ihosta tulee sileämmän, napakamman ja nuorekkaamman näköinen.

Seerumien avulla voidaan myös hillitä epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon talineritystä ja vähentää ihon rasvaisuutta. Epäpuhtaan ihon seerumit sopivat käytettäviksi koko kasvoilla tai vain paikallisesti rasvaisemmilla ihoalueilla. Jos tahdot hoitaa yksittäisiä näppyjä, valitse alkoholia, teepuuöljyä tai muita antiseptisia eteerisiä öljyjä sisältävä tehoaine, jota levität paikallisesti finnien päälle nitistääksesi bakteerit ja kuivattaaksesi näpyn.

Pigmenttiläiskiä voidaan vaalentaa paikallisesti käytettävillä ampulleilla ja seerumeilla, joiden avulla iho kirkastuu ja sen värivirheet tasoittuvat. Muista kuitenkin käyttää niitä yhdessä korkean suojakertoimen sisältävän kosteusvoiteen kanssa.

Vaihtele seerumia ihon tarpeiden mukaan

Voit käyttää samaa seerumia kuuriluontoisesti, mutta myös vaihdella erilaisten seerumien välillä. Levitä iholle esimerkiksi illalla ravitsevaa seerumia ja päivällä meikkipohjan alle sopivaa ja ihoa heleyttävää seerumia. Muista myös tarkistaa vuodenaikojen vaihtuessa, että sinulla on käytössä ihosi tarpeisiin sopiva seerumi.

Käytä seerumia oikein

Seerumit sisältävät runsaasti ihoa hoitavia tehoaineita, mutta niiden päälle tulee aina levittää kosteusvoide, joka auttaa lukitsemaan aktiiviaineet iholle.

Suodata