Ihonhoito

Silmänympärysvoide

Miten saada kirkas katse ja poistaa väsymyksen merkit? Entä mitä tehdä, kun aamulla peiliin vilkaistessa näkee ensimmäiset rypyt silmien ympärillä? Älä huoli, apu löytyy täältä. Löydät monipuolisesta tuotevalikoimastamme paljon erilaisia silmänympärysten ihoa hoitavia tuotteita, joiden avulla paitsi kosteutat ihoa sekä ennaltaehkäset juonteiden ja väsymyksen merkkien muodostumista, myös helpotat akuutteja hätätilanteita. Silmänympärysihoa suositellaankin hoidettavan tälle herkälle ihoalueelle suunnitelluilla tuotteilla viimeistään siitä päivästä lähtien, kun alat käyttää silmämeikkiä. Kuten muissakin kauneudenhoitorutiineissa, myös tässä ennaltaehkäisevä hoito on kaikkein tehokkainta. Aloitetaan siis heti!

Miksi silmänympärysiho tarvitsee omat tuotteet?

Silmänympärysiholla on hyvä käyttää sille erityisesti kehitettyjä tuotteita, koska silmänympäryksien iho poikkeaa muusta kasvojen ihosta. Se on ohuempaa kuin muu kasvojen iho ja siinä on vähemmän talirauhasia, jotka auttavat pitämään ihon kosteana. Lisäksi jatkuva ilmeily ja silmien siristely rasittavat silmien ympärillä olevaa lihaksistoa. Herkkä silmänympärysiho joutuu koville myös silmämeikkiä poistettaessa.

Herkän silmänympärysihon tarpeet ovat usein myös erilaiset kuin kasvojen muun ihon. Se ei esimerkiksi tarvitse talineritystä tasapainottavia hoitotuotteita, jotka voivat jopa kuivattaa sitä liikaa. Liian täyteläiset voiteet voivat puolestaan aiheuttaa turvotusta ja ikääntymisen merkkejä hoitavat tehotuotteet saattavat olla sille liian voimakkaita, minkä seurauksena ohut iho voi jopa ärtyä.

Millainen silmänympärystuote sopii iholleni?

Tarkista ensin, mitä ihosi tarvitsee ja valitse paras silmänympärystuote sen mukaan. Jos olet nuori, eikä sinulla ole erityisiä ongelmia silmänympärysiholla, on silmänympärysgeeli usein paras vaihtoehto. Sen koostumus on sopivan kevyt ja raikas ensimmäiseksi hoitotuotteeksi. Silmänympärysgeeli sopii myös erinomaisesti, jos kärsit turvotuksesta silmien ylä- tai alaluomilla. Moni rasvaisen ihon omistava pitää usein geelikoostumusta miellyttävänä ihotyypilleen, sillä se imeytyy nopeasti eikä jätä iholle öljyistä tunnetta. Myös vesimäinen hoitotiiviste tai seerumi sopii tällaiselle silmänympärysiholle.

Silmänympärysseerumit sisältävät usein silmänympärysvoiteita ja silmänympärysgeelejä enemmän aktiiviaineita, minkä vuoksi ne sopivat erityisesti ikääntyvälle iholle ihotyypistä riippumatta. Turvonneet silmät, joiden nestekierto on häiriintynyt, hyötyvät kevyistä tuotteista, joiden tuotepakkaus tukee hoitovaikutusta. Monesti pakkaus voi sisältää esimerkiksi viilentävän, kirurginteräksestä valmistetun applikaattorin tai ihoa hierovan metallikuulan, jolla voi tehostaa tuotteen vaikutusta. Viileä kuula yhdessä hellän hieronnan kanssa aktivoi mikroverenkiertoa sekä lymfakiertoa sekä niiden kautta kuona-aineiden poistumista, mikä puolestaan auttaa häivyttämään tummia silmänalusia. Viileys rauhoittaa myös turvotusta laittamalla nesteet kiertoon.

Jos ihosi on kuiva, ovat täyteläiset silmänympäryvoiteet ja balmit loistava valinta. Tavallisesti voiteissa on rasvamaisia aineita ja ne sopivat siksi loistavasti paitsi kuivemmalle myös ikääntyvälle silmänympärysiholle. Silmänympärysvoiteisiin on voitu myös lisätä erilaisia ihoa kosteuttavia aktiiviaineita ja esimerkiksi hoitavia peptidejä, joiden avulla ne ravitsevat ja silottavat kuivempaa silmänympärysihoa ja ovatkin siksi täydellisiä anti-age-silmänympärystuotteita. Silmänympärysvoiteilla voit rauhoittaa myös herkkää silmänympärysihoa. Valitse silloin hajusteeton ja mahdollisimman hellävarainen tuote, joka ei ärsytä herkkiä silmiäsi.

Ammattimaisen silmänympärysihon hoidon voit tehdä kotona hoitavilla naamiolapuilla ja hierontalaitteilla, jotka auttavat tuomaan avun tyypillisimpiin silmänympärysalueen haasteisiin kuten turvotukseen, heikkoon mikroverenkiertoon ja lymfakiertoon, juonteisiin sekä kosteuden puutteeseen. Kokeile esimerkiksi hellästi hierovaa ja katsetta virkistävää FOREO IRIS Eye Massager -hierontalaitetta ja lappumaisia silmänympärysnaamioita, jotka kosteuttavat ja kirkastavat silmänympäryksiä.

Kirkasta katseesi - ovathan silmät sielun peili!

Suodata