Korealainen ihonhoitorutiini - näin sen 10 vaihetta menevät

17.3.2019

On myytti, että korealaisen ihonhoitorutiinin kaikki 10 askelta pitäisi suorittaa joka päivä. Artikkelimme kertoo, milloin tarvitset mitäkin vaihetta ja milloin riittää kaikenkattava täsmähoito.

Korealainen kauneudenhoito on tunnettu kymmenvaiheisesta ihonhoitorutiinista, joka saattaa kuulostaa aikaavievältä. On kuitenkin vain yleinen harhaluulo, että ihoa tulisi hoitaa kymmenessä vaiheessa joka aamu ja ilta. Tosiasiassa korealainen ihonhoitorutiini voi koostua jopa kymmenestä vaiheesta, mutta sen ei todellakaan tarvitse koostua niistä kaikista päivittäin.

Jos korealainen ihonhoitorutiini on tuntunut kiinnostavalta, mutta sen vaiheikkuus on saanut säikähtämään, niin älä huoli. Tässä artikkelissa opastamme tiivistetysti läpi kaikkien 10 vaiheen ja kerromme, mitkä niistä ovat juuri sinulle olennaisia.

Vaihe 1: puhdistusöljy

Korealaisen ihonpuhdistuksen perustana on kaksoispuhdistus, jonka tavoitteena on puhdistaa iho tehokkaasti, mutta mahdollisimman hellävaraisesti. Hyvin puhdistettu iho näyttää heleältä ja voi ottaa vastaan hoitotuotteiden aktiiviaineet.

Kaksoispuhdistuksen ensimmäinen vaihe on puhdistusöljy, joka pesee iholta pois meikin, epäpuhtaudet, liiallisen talin ja ilmansaasteet. Se ei siis ole vain pelkkään meikinpoistoon tarkoitettu tuote, vaikka moni niin luulee.

Kaksoispuhdistus on korealaisesta ihonhoitorutiinista se, jota suosittelemme ihan kaikille. Puhtaalle iholle ihonhoitotuotteet ja meikki levittyvät paremmin. Huolellinen puhdistus toimii myös ennaltaehkäisemässä niitä epäpuhtauksia, joiden lähteenä on ollut iholle jäänyt ylimääräinen tali, lika tai meikki.

Kokeile: Skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil -puhdistusöljy sisältää runsaasti rasvahappoja ja huuhtoutuu iholta pois helposti.

Vaihe 2: puhdistusvaahto

Kun ihon pinnalta on raivattu puhdistusöljyllä esteet, pääsee hellävarainen puhdistusvaahto syväpuhdistamaan ihohuokosia ja ehkäisemään epäpuhtauksien muodostumista. Saatavilla on runsaasti erilaisia puhdistusvaahtoja, joiden eri ihotyyppien tarpeisiin sopivista koostumuksista voi valita itselleen sopivan.

Kaksoispuhdistus on hyvä tehdä iholle paitsi illalla, mutta myös aamulla, sillä sen avulla iholta saadaan puhdistettua yölliset hoitotuotteet, liiallinen tali ja yön aikana erittyneet kuona-aineet. Näin päivällä käytettävät hoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle hyvin ja meikki levittyy tasaisesti. Vaihtoehtoisesti kaksoispuhdistuksen jälkimmäisen vaiheen voi myös korvata misellivedellä, puhdistusvoiteella tai puhdistusmaidolla ihon tarvetta kuunnellen.

Kokeile: Holika Holika All Kill Cleansing Clay To Foam on savea sisältävä, vaahtoava puhdistustuote epäpuhtaalle iholle.

Vaihe 3: kuorinta

Tämä korealaisen ihonhoitorutiinin vaihe on suositeltavaa tehdä korkeintaan kerran tai kaksi viikossa. Jos ihonhoitorutiinissa käyttää esimerkiksi kuorivia happoja sisältävää kasvovettä, hoitonestettä tai seerumia, voi kuorinnasta luopua täysin.

Korealaiselle ihonhoidolle tyypillisimpiä kuorintatuotteita ovat rakeettomat kuorintageelit, jotka poistavat kuolleen ihosolukon hellästi. Kuorintageeli murustuu iholle hierottaessa ja poimii mukaansa ihon pinnan epäpuhtaudet ja kuolleen ihosolukon. Myös kuorintageelin pehmeät muruset kuorivat ihoa hellästi mekaanisesti. Tämä tuote sopii erinomaisesti myös kuivalle ja herkälle iholle.

Kaikki ihotyypit eivät suinkaan kaipaa kuorivia tuotteita. Esimerkiksi ohuen, couperoottisen ja herkästi reagoivan ihon jättäisimme vaille kuorinnan tuomaa kuormitusta.

Kokeile: Mizon Apple Smoothie Peeling Gel on hellävarainen kuorintageeli, joka jättää iholle pehmeän ja puhtaan tunteen ilman ihoärsytystä.

Vaihe 4: kasvovesi

Länsimaalaisessa ihonhoidossa kasvovesi mielletään ihonpuhdistuksen viimeisteleväksi tuotteeksi. Koska korealaisessa ihonhoitorutiinissa suositaan kaksoispuhdistusta, ei kasvoveden tarvitse enää puhdistaa ihoa. Sen sijaan sen koostumus on tavallisesti täynnä ihoa hoitavia aktiiviaineita, jotka auttavat huolehtimaan ihon hyvinvoinnista.

Kasvoveden tärkein tehtävä on tasapainottaa ihon pH ihonpuhdistuksen jälkeen, sillä puhdistustuotteet ja vesijohtovesi voivat saada ihon epätasapainoon. Kasvovesi palauttaa iholle sen luonnollisen pH-arvon, minkä ansiosta hoitotuotteiden aktiiviaineet pääsevät vaikuttamaan iholla optimaalisella tavalla. Ihon pH-arvon tasapainotus tuo myös välitöntä helpotusta ihon kiristelyyn. Kasvovettä on hyvä käyttää ihonpuhdistuksen jälkeen aamuin illoin, mutta jos kaksoispuhdistuksen jälkimmäisenä vaiheena käyttää misellivettä, ei erillinen kasvovesi tavallisesti ole tarpeen.

Kokeile:Benton Aloe BHA Skin Toner sisältää kuorivaa happoa, jolloin se korvaa kuorinnan.

Vaihe 5: hoitoneste

Hoitoneste on ihonhoitorutiinia täydentävä tehotuote, joka täyttää ihon kosteusvarastot ja tehostaa ihonhoitoa. Aamuin illoin kasvoveden jälkeen käytettävän lisätuotteen ohut koostumus imeytyy iholle tehokkasti ja auttaa tekemään ihosta täyteläisen kosteutetun. Samalla se myös auttaa tehostamaan sen jälkeen käytettävien hoitotuotteiden vaikutusta.

Hoitonesteitä on tarjolla laaja kirjo, joten niiden joukosta löytyy jokaiselle jotakin. Hoitonesteen voi valita ihotyypin tarpeet huomioiden, eli esimerkiksi epäpuhdas iho voi hyötytä ihoa puhdistavia BHA-happoja sisältävästä hoitonesteestä. Kuiva iho nauttii tavallisesti eniten täyteläisistä tuotekoostumuksista, mutta myös ohuet hoitonesteet voivat olla tehokkaita kosteuttajia, sillä ne saattavat sisältää esimerkiksi kevyitä, kosteutta iholla pidättäviä öljyjä.

Hoitoneste ei ole välttämätön osa ihonhoitorutiinia, mutta olemme huomanneet että moni mukavuudenhaluinen ihonhoitaja saa siitä helpon kosteuslisän päivittäiseen käyttöön. Jos siis etsit rutiiniisi vain yhtä lisätuotetta, nappaa hoitoneste kokeiluun.

Kokeile: MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence on anti-age-vaikutteinen, kaikille ihotyypeille sopiva hoitoneste.

Vaihe 6: seerumi

Seerumi on ihonhoitorutiinin tehokkain tuote, sillä se sisältää koko ihonhoitorutiinin korkeimman aktiiviainepitoisuuden. Seerumi kohdistaa tehonsa ihon erityisiin ongelmiin kuten kuivuuteen, epäpuhtauksiin, juonteisiin, ihon sameuteen tai pigmenttiläiskiin.

Seerumi vaikuttaa parhaiten pitkäjänteisellä käytöllä, joten sitä tulee käyttää päivittäin. Jos iholla on runsaasti erilaisia tarpeita voi ihoa myös hoitaa kahdella erilaisella seerumilla käyttämällä toista päivällä ja toista yöllä. Seerumi sopii toki kaikille (ihon tarpeiden mukaan valittuna), mutta se ei suinkaan aina ole välttämätön hankinta. Huolettomalla iholla esimerkiksi hoitoneste voi riittää arkikäyttöön ja seerumilla voi hemmotella ihoaan kausittain, kun kasvojen tilanne sitä vaatii.

Kokeile: THANK YOU FARMER True Water Deep Serum on syväkosteuttava seerumi, joka auttaa heleyttämään kasvoja portulakkauutteen voimin.

Vaihe 7: kangasnaamio

Kangasnaamio on täydellinen tuote imeyttämään iholle tehokkaasti kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Kangasnaamion seerumilla kyllästetty kangas auttaa ehkäisemään seerumin haihtumista, minkä ansiosta seerumi voi imeytyä iholle tehokkaasti. Kangasnaamioita on runsaasti erilaisia, joten jokaisen ihon tarpeisiin löytyy taatusti sopiva tuote.

Kangasnaamiot sopivat jopa päivittäiseen käyttöön, mutta tavallisin tapa on käyttää niitä tehostamassa ihonhoitoa iltaisin muutamia kertoja viikossa. Kangasnaamion voi asettaa puhdistetulle iholle kasvoveden käytön jälkeen, mutta parhaan tehon siitä saa, kun sen alla käyttää sekä hoitonestettä että seerumia ja kasvoille levittää naamion poiston jälkeen kosteusvoidetta.

Jos todella haluat hurahtaa ihonhoitoon, kangasnaamio on oiva valinta. Yleensä käy niin, ettei viikottaisesta sheet mask -hetkestä haluakaan enää luopua...

Kokeile: Leaders-kangasnaamiot ovat sheet maskien eliittijoukkoa. Hauskat tekstit ja kauniit pakkaukset kruunaavat huvin!

Vaihe 8: silmänympärysvoide

Silmänympärysihon tarpeet eroavat tavallisesti muun kasvojen ihon tarpeista, minkä vuoksi niiden hoidossa on hyvä käyttää siihen tarkoitettua tuotetta. Ikääntymisen ja väsymyksen merkit näkyvät silmänympärysiholla usein myös ensimmäisenä ja silmänympärysihon kosteutuksesta onkin hyvä pitää aina huolta, jotta ihon kimmoisuus säilyy.

Sama silmänympärysvoide sopii käytettäväksi aamuin illoin, mutta käyttöön voi myös valita kaksi toisiaan täydentävää tuotetta. Esimerkiksi täyteläinen silmänympärysvoide ravitsee kuivaa ihoa yöllä tehokkaasti ja kevyt geelimäinen tuote taas tuo virkistystä päivällä.

Jos silmänympärysiholla ei ole erityisiä ongelmia, voi tavanomaisen kasvovoiteen yleensä levittää myös silmänympärysiholle ja näin korvata yhden vaiheen.

Kokeile: Cremorlab Shadow-off Eye Cream on hintansa arvoinen, tummuutta häivyttävä voide.

Vaihe 9: kosteusvoide

Kosteusvoide on tärkeä tuote, sillä se auttaa lukitsemaan hoitavat ja kosteuttavat tuotteet iholle ja ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Kosteusvoide on hyvä valita ihon tarpeiden mukaan ja tyypillisesti kevyemmät koostumukset sopivat paremmin rasvaisemmalle iholle kuivan ihon nauttiessa paksummista voiteista. Kasvovoide onkin tuote, joka pitäisi löytyä jokaisen ihonhoitorutiinista.

Sama kosteusvoide sopii käytettäväksi aamuin illoin, mutta ihoa voi myös hoitaa yöllä ravitsevammalla yövoiteella ja päivällä puolestaan kevyemmällä kosteusvoiteella, joka esimerkiksi jättää iholle mattaisen pinnan.

Kokeile: Blithe InBetween Instant Glowing Cream toimittaa sekä kasvovoiteen että meikinpohjustuksen virkaa.

Vaihe 10 päivällä: aurinkovoide

Aurinkovoide on tuote, jonka nostamme yhdeksi tärkeimmistä. Aurinko aiheuttaa jopa 70% ihon vanhenemisen merkeistä, joten auringonsäteiden välttely vaatteiden, voiteiden ja varjon avulla on avainasemassa ryppyjen ja ihon pigmenttivirheiden ennaltaehkäisyssä. Puhumattakaan melanoomasta!

Korealaiset suojautuvat auringolta tarkoin ja siksi korealaiset aurinkovoiteet ovat erityisen hyvin koostettuja. Myös korealaisissa BB-voiteissa on yleensä huikean korkea suojakerroin, mutta suosittelemme silti käyttämään BB-voiteen lisäksi varsinaista aurinkovoidetta etenkin kesäaikaan. Kun aurinkovoiteen levittämisen ottaa osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia, ei voidetta tarvitse alkaa etsimään meikatessa tai jo ulos lähtiessä - suoja kun on jo valmiiksi kasvoilla.

Kokeile: Mizon UV Sun Protector Cream levittyy iholle pehmeästi ja sisältää fysikaalisen SPF 50- ja PA+++ -aurinkosuojan.

Vaihe 10 yöllä: yönaamio

Yönaamio on helppoa ja nopeaa ihonhoitoa hakevan paras ystävä. Tarvittaessa yövoiteen voi levittää heti kasvoveden jälkeen iholle ja painua unten maille tietäen, että iho näyttää seuraavana aamuna täydellisen kosteutetulta ja kimmoisalta. Moni käyttääkin yönaamiota korvaamaan varsinaisen kasvovoiteen iltakäytössä.

Parhaimmillaan yönaamio on muutaman kerran viikossa käytettynä tehohoitona silloin, kun tietää että uni tulee olemaan rauhatonta tai kaipaa seuraavana aamuna erityisen virkeää olemusta. Yönaamion kanssa ei tarvitse odotella, vaan se on hoitanut homman nukkuessasi. Yönaamiota voisi kutsua kauneusuniksi purkissa - niin tehokas sen vaikutus on.

Kokeile: The Lotus Lotus Leaf Extract Sleeping Pack -yönaamio rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja syväkosteuttaa.

Kaikki korealaiset ihonhoitotuotteet löydät tästä linkistä.