Näin yhdistelet The Ordinary -tuotteita tehokkaasti ja turvallisesti

4.2.2019

Valtavan The Ordinary -valikoiman äärellä voi mennä sormi suuhun. Artikkelissa opastamme erilaisten tehoaineiden, öljyjen ja antioksidanttien yhdistelyyn - näin saat ihonhoidossasi kaikkien tuotteiden hyödyt käyttöön!

The Ordinary -tuotteet ovat saavuttaneet hetkessä suuren suosion eikä ihme. Tuotteiden tenho perustuu edullisiin hintoihin, yksinkertaisiin pakkausratkaisuihin ja tehokkaisiin aktiiviaineisiin, joita yhdistelemällä on mahdollista saavuttaa näkyviä tuloksia nopeasti. Runsaan valikoiman ja tieteellisten tuotenimien sokkelossa voi kuitenkin mennä sormi suuhun, joten kokosimme tähän artikkeliin ohjeet The Ordinary -tuotteiden yhdistämiseen tehokkaalla ja turvallisella tavalla.

Maltti on valttia

Vaikka tuotekuvauksia lukiessa heräisi himo kerätä kylppärin kaappiin jokainen tehoaine ja antioksidantti, suosittelemme pitäytymään vain muutamassa tarkoin omalle iholle valitussa herkussa. Etenkin seerumeissa käyttöön voi ottaa maksimissaan 2-3 tuotetta kerrallaan, muutoin niiden aktiiviaineet voivat olla iholle liikaa tai ne voivat kumota toistensa vaikutuksia. Valitse siis seerumeista tai hoitonesteistä vain 2-3 tuotetta käyttöön kerrallaan. Jokaisen ihonhoitorutiinin on hyvä sisältää myös kosteuttavia ja suojaavia tuotteita, joita löytyy The Ordinary -valikoimasta laajalla skaalalla eri ihotyypeille.

Hapot ja kuorinnat - yksi kerrallaan

The Ordinary on tunnettu etenkin AHA- ja BHA-happoja sisältävistä kuorintatuotteistaan, joista löytyy jokaiselle iholle oikean vahvuinen tuote. Kuorivien happotuotteiden vaikutukset ovat yleensä nopeasti näkyviä, sillä kyseessä on joukko tehokkaita, syvällä ihohuokosissa vaikuttavia aktiiviaineita. Juuri tehokkuuden vuoksi suosittelemme, että käytössä olisi enintään yksi kuoriva tuote kerrallaan. Mikäli valinta osuu päivittäin käytettävään kuorintanesteeseen, suosittelemme välttämään muiden ihoa uudistavien tai kirkastavien aineiden kuten retinoidien tai C-vitamiinin käyttöä. Osaa The Ordinary -happotuotteista voi myös sekoittaa muihin ihonhoitotuotteisiin, jolloin iho on mahdollista totuttaa käyttöön vähitellen. Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse happoja ihonhoidossa lainkaan: ohuelle, herkälle tai tulehtuneelle iholle emme suosittele happojen käyttöä.

Vesiliukoiset AHA-hapot (glykolihappo, maitohappo ja mantelihappo) kuorivat ihon pintaa ja öljyliukoinen BHA-happo (salisyylihappo) imeytyy ihohuokosiin ja kuorii niitä sisältäpäin ehkäisten epäpuhtauksien muodostumista. Happotuotteiden käyttö saattaa ohentaa ihoa ja näin herkistää auringon valolle, joten kumppaniksi happojen kanssa suosittelemme korkeaa aurinkosuojaa, myös pilvisinä päivinä.

Glycolic Acid 7% Toning Solution - Kuoriva kasvovesi, joka sisältää glykolihappoa (AHA). Sopii kaikille ihotyypeille aivan herkimpiä lukuunottamatta. Käytä iltaisin.

Lactic Acid 10% + HA 2% - Yhdistelmä hellävaraista maitohappoa (AHA) ja kosteuttavaa hyaluronihappoa. Erityisesti kuivalle iholle. Voidaan sekoittaa muihin tuotteisiin. Käytä iltaisin.

Mandelic Acid + HA - Hyaluronihappoa ja mantelihappoa (AHA) sisältävä kuorintaneste. Ison molekyylikoon ansiosta sopii myös herkälle iholle. Voidaan sekoittaa muihin tuotteisiin. Käytä iltaisin.

Salicylic Acid 2% Solution - Epäpuhtaalle iholle sopiva kuorintaneste, joka sisältää salisyylihappoa (BHA). Käytä aamuin illoin täsmähoitona ongelma-alueelle.

Alpha Lipoic Acid 5% - Voimakas kuorinta, jonka sisältämä lipoiinihappo parantaa ihon tekstuuria ja auttaa tukemaan ihon uudistumista. Voidaan sekoittaa kasviöljyihin koostumuksen laimentamiseksi. Käytä korkeintaan 2-3 kertaa viikossa iltaisin.

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - Voimakas kuorinta, jonka punainen väri johtuu kasviuutteista. Kuorintaneste sisältää tymäkän sekoituksen AHA- ja BHA-happoja, joten se sopii vain happoihin tottuneelle iholle. Käytä korkeintaan 2 kertaa viikossa iltaisin.

Azelaic Suspension 10% - Geelivoide, joka kirkastaa ihoa ja tasoittaa ihon epätasaista pintatekstuuria. Sopii erityisesti epäpuhtauksien aiheuttamiin arpiin ja epätasaisuuksiin. Käytä aamuin illoin.

Retinoidit ja C-vitamiini - todellista tehoa

The Ordinaryn suosituimpiin tuotteisiin happojen lisäksi kuuluvat A-vitamiini ja sen johdannaiset eli retinoidit ja ihoa kirkastavat, C-vitamiinia sisältävät tuotteet. Molemmat tuoteryhmät sopivat hidasteeksi ikääntymisen ensimmäisiin merkkeihin ja ikääntyvän ihon hoitoon. Retinoidit uudistavat ihoa voimakkaasti ja siksi niistä on hyötyä myös esimerkiksi aknearpien tai ihon epätasaisuuden hoidossa. C-vitamiini puolestaan kohdistaa tehonsa aurinkovaurioihin ja pigmenttivirheisiin.

Mikäli haluat käyttää sekä retinoidia että C-vitamiinia, vuorottele niiden käyttöä (toinen aamulla ja toinen illalla) tai käytä näitä tehotuotteita kausittain (3-4 viikon jakso toista tuotetta, sitten vaihto toiseen). Näin iho ei joudu kahden huipputehokkaan ainesosan uhriksi, vaan pystyy hyödyntämään molemmat tuotteet.

Retinoidituotteita ei suositella yhdistämään happotuotteisiin tai muihin ihoa voimakkaasti kuoriviin tuotteisiin. Retinoli ja C-vitamiini herkistävät ihoa auringon valolle, jolloin laajakirjoisen aurinkosuojan käyttö päiväsaikaan ympäri vuoden on välttämätöntä.

Granactive Retinoid 2% Emulsion - Ikääntyvälle iholle sopiva hoitoemulsio, joka sisältää kapseloitua retinolia ja uutta, ihoärsytystä minimoivaa retinoidin muotoa. Aloita tuotteen käyttö kerran viikossa ja lisää käyttökertoja ihon totuttua. Käytä iltaisin.

Granactive Retinoid 5% in Squalane - Voimakas retinoidihoito jo retinoliin ja retinoideihin tottuneelle iholle. Kosteuttava skvalaani tekee tuotteesta emulsiota kevyemmän ja se sopii siksi paremmin rasvoittuvalle iholle. Aloita käyttö samoin kuin miedomman retinolituotteen kanssa. Käytä iltaisin.

Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10% - Miedoin The Ordinaryn C-vitamiinituotteista. Tuote hyödyntää C-vitamiinin johdannaista, joka sopii paremmin myös kuivalle ja/tai herkälle iholle. Käytä aamuin illoin.

Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F - Tuote hyödyntää stabiilia C-vitamiinijohdannaista öljypohjaisessa seoksessa, joka sisältää iholle välttämättömiä rasvahappoja. Sopii erityisesti kuivalle iholle. Käytä aamuisin ja/tai iltaisin.

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% - Ikääntyvälle iholle sopiva, voimakas C-vitamiinituote. Häivyttää juonteita ja kirkastaa ihoa. Voidaan sekoittaa muihin tuotteisiin koostumuksen laimentamiseksi. Käytä kerran päivässä.

Vitamin C Suspension 30% in Silicone - Voimakas C-vitamiinituote ikääntyvälle iholle. Silikonikoostumus tuntuu muita C-vitamiinituotteita sileämmältä ja helpommin levittyvältä iholla. Voidaan laimentaa sekoittamalla muihin tuotteisiin. Käytä iltaisin.

Kosteuttavat tuotteet ja kasviöljyt - osa jokaisen rutiinia

Vaikka The Ordinary on tunnettu erityisesti tehotuotteistaan, löytyy tuotemerkiltä myös erinomaisia kosteuttavia ja ravitsevia seerumeita ja kasviöljyjä. Nämä tuotteet sopivat yhdisteltäviksi kaikkien tuotteiden kanssa ja tukemaan muiden ainesosien vaikutuksia. Jokaiseen ihonhoitorutiiniin pitäisi sisältyä ainakin yksi kosteuttava tuote. Erityisesti herkkä ja kuiva iho nauttii suojaavien öljyjen ravitsevuudesta. Öljyt sopivat mainettaan paremmin myös epäpuhtaalle iholle ja aknearpien hoitoon.

Natural Moisturizing Factors + HA - Kaikille ihotyypeille sopiva, kosteuttava kasvovoide. Tukee ihon hyvinvointia ilman rasvaista tunnetta. Kasvovoiteeseen voi sekoittaa esimerkiksi öljyjä tuotteen ravitsevuuden lisäämiseksi. Käytä aamuin illoin.

Hyaluronic Acid 2% + B5 - Kosteuttava seerumi, joka sisältää monipuolisen hyaluronihapposekoituksen. Ehdoton lisä kuivalle, herkälle, ikääntyvälle ja normaalille iholle. Käytä aamuin illoin.

Marine Hyaluronics - Tuotemerkin toinen hyaluronihapposeerumi, joka sopii kevyen tuntumansa ansiosta erityisesti sekaiholle ja rasvoittuvalle ihotyypille. Käytä aamuin illoin.

100% Plant Derived Squalane - Kasvipohjainen skvalaanitiiviste, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa ilman tahmaista tunnetta. Erityisen hyvin iholle imeytyvä koostumus, joka sopii kaikille ihotyypeille ja myös hiuksille. Käytä aamuin illoin.

"B" Oil - Kuin multivitamiini iholle! Kasvoöljy sisältää skvalaania, puhdistettua mikrolevää ja 8 antioksidanttista öljyä. Kaikille ihotyypeille sopiva koostumus. Käytä päivittäin.

100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil - Antioksidanttinen marulaöljy sisältää iholle välttämättömiä rasvahappoja ja flavonoideja. Sopii myös hiuksille. Käytä päivittäin.

100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil - Erityisesti helposti reagoivalle iholle sopiva, rauhoittava öljy. Kurkkuyrtin siemenistä puristettu öljy rauhoittaa ja suojaa ihoa. Käytä päivittäin.

100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil - Täyteläinen arganöljy sopii erityisesti kuivalle iholle ja myös hiuksille tuomaan pehmeyttä. Ihoa suojaava ja vahvistava kasvoöljy auttaa vähentämään ihon hilseilyä. Käytä päivittäin.

100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil - Uudistava ruusunmarjaöljy sopii erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle, mutta myös muille ihotyypeille tasoittamaan esimerkiksi aknearpia. Käytä iltaisin.

Antioksidantit - pitkävaikutteinen taikatuote

Jännittävin The Ordinary -tuoteryhmä on ehdottomasti antioksidantit. Antioksidantit ovat tehoaineita, joiden vaikutuksen näkee vasta pidemmän käytön jälkeen. Antioksidantit eivät siis tuo välitöntä vaikutusta iholle, mutta myöhemmin saatat huomata ihon vahvistuneen ja heleytyneen täysin huomaamatta. Antioksidantit sopivat tueksi kaikille ihotyypeille, sillä niillä on laajakirjoisia hyötyjä ihon suojaamisessa ja vahvistamisessa.

EUK 134 0.1% - Seerumi sisältää yhtä markkinoiden tehokkaimpiin lukeutuvaa antioksidanttia, joka tuo iholle ympärivuorokautista suojaa. Vedetön ja öljytön koostumus sopii kaikille ihotyypeille tuomaan monivaikutteista suojaa. C-vitamiini ja happotuotteet heikentävät antioksidanttien toimintaa. Voidaan sekoittaa muihin tuotteisiin. Käytä aamuin illoin.

Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% - Anti-age-vaikutteinen, antioksidanttinen seerumi ikääntyvälle iholle. Tuote hyödyntää resveratrolia ja ferulahappoa, joita on tuotteessa erityisen iso pitoisuus. Voidaan sekoittaa kasvoöljyyn tai C-vitamiinituotteisiin. Käytä päivittäin.

Täsmä- ja yhdistelmätuotteet

The Ordinary -tuotevalikoima sisältää joukon täsmä- ja yhdistelmätuotteita, joista voi valikoida itselleen joko tiettyyn ongelmaan kohdistuvan hoidon tai "kaikki kerralla"-tyyppisen ratkaisun. Täsmätuotteet sopivat käytettäväksi erityisesti kausittain ja niiden kanssa voi yhdistellä muita tuotteita suhteellisen vapaasti. Yhdistelmätuotteisiin kuuluvat The Ordinaryn suositut Buffet-seerumit, joiden koostumukseen on koottu noutopöydällinen vaikuttavia aineita.

Buffet - Buffet on nimensä mukaisesti yhdistelmä useita peptidejä, probiootteja ja aminohappoja, joilla on anti-age-vaikutus. Buffet-seerumi sopii ikääntymisen ensimmäisiin merkkeihin ja ikääntyvälle iholle. Käytä aamuin illoin.

Buffet + Copper Peptides 1% - Buffet-seerumin kehittyneempi versio, joka sisältää 1% kuparipeptidejä. Nämä peptidit tukevat ihon immuunisuojaa, kollageenisynteesiä ja tulehduksia ehkäiseviä reaktioita. Tehokkuutensa ansiosta kasvoseerumi sopii iholle, jolla näkyy jo ikääntymisen merkkejä. Käytä aamuin illoin.

Niacinamide 10% + Zinc 1% - Epäpuhtaan ja tukkeutuneen ihon hoitoneste, joka sisältää tulehduksia rauhoittavaa sinkkiä. Niasiiniamidi auttaa kirkastamaan ihoa. Ei suositella käytettäväksi samaan aikaan C-vitamiinin kanssa. Käytä aamuin illoin.

Caffein Solution 5% + EGCG - Silmänympärysseerumi sisältää ihoa piristäviä aineita, jotka auttavat samalla häivyttämään turvotusta. Seerumi tehostaa herkän silmänympärysihon hoitoa ja sopii käytettäväksi minkä tahansa silmänympärysvoiteen alla. Käytä aamuin illoin.

Matrixyl 10% + HA - Jo ikääntyneen ihon ilmejuonteiden hoitoon sopiva, peptidiyhdisteitä sisältävä hoitotuote. Kasvoseerumi sopii sekä staattisten ryppyjen että ilmejuonteiden hoitoon. Käytä aamuin illoin.

Argireline Solution 10% - Jopa pullotetuksi botoxiksikin kutsuttu Argireline™-tehoaine on tämän seerumin aktiivinen ainesosa. Kasvoseerumi sopii ikääntyvän ihon ilmejuonteiden hoitoon ja erityisesti sitä suositellaan otsan ja silmänympärysten juonteisiin. Käytetään täsmätuotteena hoidettavalle alueelle. Käytä aamuin illoin.

Alpha Arbutin 2% + HA - Seerumi sisältää alfa-arbutiinia, joka auttaa häivyttämään iholta pigmenttiläiskiä. Tuotteen alfa-arbutiini on vaikutuksiltaan tehokkaampi kuin tavanomainen arbutiini. Käytä aamuin illoin.

Koko valikoimaan pääset tästä linkistä: The Ordinary