Ihonhoito

Aurinkovoiteet

Aurinkosuojatuotteita on saatavilla erilaisilla koostumuksilla. Perinteisistä aurinkovoiteista on kehitetty entistä ohuempia ja kevyempiä, mikä tekee niistä miellyttäviä käyttää. Saatavilla on myös ihoa ravitsevia aurinkoöljyjä, ilmavia vaahtoja sekä raikkaita geelejä. Kätevät aurinkopuikot sopivat käytettäviksi esimerkiksi nenänpäässä, korvalehdillä, poskipäillä ja muilla herkillä ihoalueilla, jotka kaipaavat erityisen tehokasta suojaa. Aurinkopuikot sopivat hyvin esimerkiksi laskettelijoille, surffaajille ja veneilijöille, sillä lumi, hiekka ja vesi heijastavat tehokkaasti UV-säteitä ja lisäävät siten ihon palamisriskiä. Aurinkosuihkeet ovat erityisen suosittuja lasten ihon suojaamisessa, sillä niitä on helppoa ja nopeaa suihkuttaa vikkelän vipeltäjän iholle. Myös hiuksille tarkoitetut tuotteet voivat sisältää UV-suojan. Tutustu runsaaseen valikoimaamme aurinkosuojatuotteita ja nauti auringosta turvallisesti!

Jos kuulut niihin, jotka suojaavat ihonsa tunnollisesti aurinkovoiteilla, teet ihollesi suuren palveluksen. Paitsi että auringon UV-säteily polttaa ihoa ja lisää ihosyövän riskiä, edistää se myös ihon ennenaikaista vanhenemista. Ihon huolellinen suojaaminen aurinkovoiteilla ja muilla aurinkosuojatuotteilla on tärkeää, sillä edes pilvinen sää, varjoinen paikka tai veden alla sukeltelukaan eivät estä UV-säteilylle altistumista. Mikään aurinkosuojatuote ei anna kuitenkaan täydellistä suojaa, joten avuksi voi olla hyvä ottaa ihoa peittäviä vaatteita, hellehattu ja aurinkolasit.

Aurinkovoiteet voivat sisältää kemiallisia suoja-aineita tai fysikaalisia suoja-aineita, jotka suojaavat ihoa eri tavalla. Kemialliset suoja-aineet imeytyvät ihon pintaan ja suodattavat UV-säteilyn iholta imemällä sen ensin itseensä ja muuttamalla säteilyn sen jälkeen iholle vaarattomaksi lämmöksi. Fysikaaliset aurinkosuoja-aineet puolestaan asettuvat ihon pinnalle ja heijastavat UV-säteilyn pois iholta peilin lailla. Useimmat aurimkosuojatuotteet hyödyntävät fysikaalisten ja kemiallisten suoja-aineiden yhdistelmää, jotta lopputuloksena syntyy ihoa mahdollisimman tehokkaasti suojaava ja koostumukseltaan miellyttävä tuote. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet sisältävät vain fysikaalisia filttereitä. Aikuisen ihmisten vartalolla tulisi käyttää 35-40 ml aurinkovoidetta yhdellä levityskerralla, jotta tuotepakkauksessa esitetty suojakerroin toteutuu.

Suodata