Ihonhoito

Kuorintatuotteet kasvoille

Kuorinta kiihdyttää ihon uusiutumista ja syväpuhdistaa ihon. Kuorinta onkin yksi palkitsevimmista ihonhoidon vaiheista, sillä sillä on välitön vaikutus, jota ei voi olla huomaamatta. Ihon kuoriminen auttaa tekemään ihosta pehmeämmän tuntuisen ja heleämmän näköisen. Myös kasvovoiteiden , kasvonaamioiden ja seerumien hoitavat tehoaineet pääsevät imeytymään paremmin kuoritulle iholle. Iho kannattaa kuoria myös ennen itseruskettavien tuotteiden käyttöä, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen.

Miksi kuorintaa tarvitaan?

Terve iho uusiutuu jatkuvasti ja uusia ihosoluja syntyy ihon alimmissa kerroksissa. Ne työntävät pois tieltään vanhemmat ihosolut, jotka ovat jo kuolleita noustessaan ihon pintakerrokseen. Ihon ylin osa koostuu siis kuolleesta ihosolukosta, jonka voi huomata hilseilevän pois esimerkiksi saunassa, kun ihoa hieroo.

Nuori iho uusiutuu nopeasti ja tasaisesti, toimii hyvin ja on terveen sävyinen eikä tarvitse siksi lisää aktivointia. Ihon vanhetessa sen uudistuminen kuitenkin hidastuu ja ihosta saattaa sen seurauksena tulla samean, harmahtavan ja elottoman näköinen. Erilaiset kuorintatuotteet auttavatkin aktivoimaan ja kirkastamaan ikääntyvää ihoa ja palauttamaan sille sen menettämää hehkua.

Ihon säännöllisestä kuorimista on hyötyä myös kuivalle ja epäpuhtaalle iholle iästä riippumatta. Hellät kuorintatuotteet auttavat poistamaan kuivan ihon pinnalta hilseilevän ihosolukon, minkä ansiosta myös esimerkiksi meikkituotteet pääsevät levittymään iholle tasaisesti. Rasvoittuva ja epäpuhdas iho hyötyy myös kuorinnasta, sillä se auttaa poistamaan ihon pinnalta sille kertynyttä kuollutta ihosolukkoa, epäpuhtauksia ja liiallista talia, jotka saattavat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa tulehduksia.

Kuinka usein kasvojen iho tulisi kuoria?

Kuorinnan tarve vaihtelee paitsi ihon iän, myös ihotyypin ja jopa vuodenajan mukaan. Normaali iho suositellaan kuorittavan noin kerran viikossa, mutta paksua ja rasvoittuvaa ihoa voi kuoria viikoittain jopa 2-3 kertaa. Tulehtunutta akneihoa ei kuitenkaan saa kuoria, sillä se voi ärtyä entisestään ja ihotulehdus saattaa levitä laajemmalle alueelle. Jos iho on kuiva ja herkkä, on kuorinta suositeltavaa tehdä vain parin viikon välein.

Myös miesten iho kaipaa kuorintaa. Miesten kasvoilta irtoaa kuolleita ihosoluja jo parranajon yhteydessä, mutta vain tietyltä alueelta. Usein miehen iho on paksumpi kuin naisen ja sille suositellaan kuorintaa muutama kerta viikossa ennen parranajoa. Ihon kuoriminen ennen parranajoa auttaa paitsi helpottamaan parranajoa, mutta myös ehkäisemään sisäänkasvaneita ihokarvoja.

Millainen kuorintatuote kannattaa valita?

Herkkä- ja kuivaihoisen kannattaa valita iholleen hellävarainen rakeeton kuorinta-aine. Kemialliset ja entsymaattiset kuorintatuotteet sisältävät esimerkiksi hedelmähappoja tai salisyylihappoa. Niitä käytetään levittämällä kuorinta-aine iholle ja antamalla sen vaikuttaa hetki, jolloin sen aktiiviaineet liuottavat ihon pinnalta irti kuollutta ihosolukkoa ilman mekaanista hankausta.

Paksummalle iholle suositellaan kaksoiskuorintoja, jotka vaikuttavat sekä kemiallisesti että mekaanisesti. Myös pelkästään mekaanisesti hankaavat rakeet sopivat paksulle iholle. Pieni määrä salisyylihappoa auttaa rauhoittamaan ja puhdistamaan rasvaisuuteen taipuvaista ja epäpuhdasta ihoa. Myös erilaiset hienot jauheet tai hedelmien kivimurskat poistavat mekaanisesti ihon pintakerrosta. Tällainen kuorinta tuntuu iholla tehokkaalta. Ihon hankaaminen aktivoi pintaverenkiertoa ja iho saa kauniin ja elävän värin nopeasti. Monien kuorintatuotteiden vaikutusta voi myös tehostaa ihonhoitovälineillä.

Jos kasvokuorinta ei vielä kuulu elämääsi, on aika aloittaa uusi viikkorutiini!

Suodata