Kasvohieronta Gua shan & skin rollerin (jaderullan) avulla

22.8.2021

Mitä Gua sha oikeastaan tarkoittaa? Kuinka suuri ero voi olla Gua sha:n tai jaderullan avulla tehdyllä kasvohieronnalla ja miten teet sen parhaiten? Megatrendistä herää paljon kysymyksiä, sillä Gua sha ja skin rollerit räjähtivät suosionsa huipulle viime vuonna. Liity mukanamme kiinalaisten rituaalien maailmaan ja opi lisää!

blog_sense-of-beauty_stone-tools_2000x1125 (1).jpg

Mitä Gua sha tarkoittaa?

Gua sha tulee sanoista gua (hangata, raaputtaa, kaapia) ja sha (punoittava jälki) ja on kiinalainen, lääketiedettä osana oleva, rutiini, jossa käytetään apuna ruusukvartsikiveä. Rutiini on useita tuhansia vuosia vanha, mutta se on vasta viime vuosina saapunut länsimaailmaan. Olet ehkä nähnyt Gua sha -kasvohieronnan sosiaalisessa mediassa ja olet utelias ymmärtämään, mitä se tarkoittaa ja sisältää.

Lyhyesti sanottuna, Gua sha auttaa parantamaan verenkiertoa ja se voidaan nähdä eräänlaisena kasvojoogana. Ei ole sattumaa, että se on valmistettu juurikin ruusukvartsista. Ruusukvartsilla sanotaan nimittäin olevan rauhoittavia ominaisuuksia sekä iholle että mielelle. Lisäksi se tuntuu viileältä ja miellyttävältä ihoa vasten!

Mikä on skin roller?

Toisin kuin Gua sha, skin roller (joka tunnetaan myös nimellä jaderulla) on kauneustyökalu, joka auttaa käynnistämään verenkierron sekä parantamaan ihoasi monipuolisesti. Jaderulla koostuu ruusukvartsista ja sisältää kahvan, jonka johdosta sitä on helppo käyttää.

Gua shan ja jaderullan väliset erot eivät ole niin suuria, vaan enemmänkin makuasioita. Gua sha voi vaikuttaa enemmän turvotukseen, koska siinä painetta on helpompi säätää. Jaderulla on ajan puolesta tehokkaampi sekä antaa miellyttävän "pyörivän" tunteen iholla. Kokeile itse ja huomaa, mistä sinä pidät eniten. Tietenkin sinun on mahdollista yhdistää nämä kaksi työkalua.

Näin suoritat kasvohieronnan:

Mistä tulisikaan aloittaa? Kasvohieronnan suorittamiseen ei ole olemassa mitään varsinaisia sääntöjä, mutta on joitakin asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon. Tässä listaamme muutaman vinkin:

1. Käytä suosikkiöljyäsi, seerumia tai voidetta

Jotta kasvohieronta olisi helppo ja miellyttävä suorittaa ja saavuttaisit parhaan mahdollisen vaikutuksen, ensimmäisenä vaiheena on levittää kasvoille öljyä, seerumia tai voidetta. Tässä joitain suosikkituotteitamme:

2. Hiero ylöspäin kohti kasvojen ulkoreunaa kohottavan vaikutuksen saamiseksi
Gua shan ja jaderullan vaikutukset voivat olla mm. kiinteyttäviä ja ihon kimmoisuutta lisääviä. Ajattele aina, että käyttämäsi työkalun tulisi seurata kasvojesi luonnollisia muotoja. Poskipäät ja leukaluut voidaan työskennellä kasvojen keskeltä vinosti ylöspäin. Otsalla ja kaulassa voit hieroa ja rullata ylöspäin tasoittaaksesi vaikutusta. Lopputuloksena poskien ja leukalinjan piirteet sekä kasvojen muoto piirtyvät kauniimmin esille.

3. Käytä valitsemasi työkalun kaikkia puolia

Sekä Gua shalla että jaderullalla on useita puolia, jotka voit mukauttaa kasvojen muotoihin. Käytä pienempiä sivuja hieroaksesi ohimoita, korvien takaa sekä kulmakarvojen ympäriltä.

4. Puhdista Gua sha/jaderulla huolellisesti 

Yksi asia, jota ei pidä unohtaa, on huolellinen puhdistus. Tämä koskee kaikkia kasvoillasi käyttämiäsi tuotteita sekä työkaluja kuten myös Gua sha-hierontakiveäsi tai jaderullaasi. Käytä haaleaa vettä ja tavallista kasvojenpuhdistusainetta. Mieto saippua toimii myös hyvin. 

5. Säilytä jääkaapissa viilentävän vaikutuksen saamiseksi

Vinkkinä suosittelemme säilyttämään Gua sha -hierontakiveäsi tai jaderullaasi jääkaapissa. Tämä ei tietenkään ole mikään välttämättömyys, mutta voi antaa yhä miellyttävämmän tuntuisen ja ihanan viilentävän hoidon.

Vaikutukset, joita voit odottaa:

Gua sha -hierontakivellä (sekä myöhemmin jaderullan avulla) tehdyt kasvohieronnat ovat – kuten aiemmin mainitsimme – olleet käytössä muinaisista ajoista lähtien, ja siihen on syy. Menetelmä antaa sinulle hyvinvoivan ihon, jossa solut aktivoituvat ja alkavat työskentelemään. Tämän seurauksena ihosta tulee sileämpi, tasaisempi ja kiinteämpi. Näe kuinka turvonneet ja tummat silmänaluset häivyttyvät ja epäpuhtaudet ja pigmenttiläiskät vähenevät. Kollageenin ja elastiinin tuotanto sekä kuona-aineiden kuljetus tehostuu ja iho uusiutuu nopeammin ihon verenkierron aktivoituessa. Menetelmän sanotaan myös vaikuttavan hyvin pään, kaulan ja leuan alueiden jännitykseen.