Lancôme

Kaikkien tuntema Lancôme sai alkunsa vuonna 1935, kun Armand Petitjean panosti kauneusalaan ja keskellä talouskriisiä perusti yrityksen, jonka johtotähtiä olivat kauneus ja muoti. Petitjean halusi, että uuden yrityksen nimi ilmentää ranskalaisuutta par excellance ja niin nimeksi kaavailtu Lancosme muovautui muotoon Lancôme. Sirkumfleksi O-kirjaimen päällä teki Petitjeaniin vaikutuksen ja oli omiaan markkinoimaan Lancômea eritoten ranskalaisena tuotemerkkinä.

Alusta alkaen Lancômella on ollut kolme kantavaa osa-aluetta: parfyymit, ihonhoito ja meikit. Lancômen "vaakunassa" jokaiselle osa-alueelle on omistettu oma symboli. Parfyymien tunnusmerkki on Lancômen ruusu, ihonhoidon lootuksenkukka ja meikkien maailmaa merkitsee enkelinkasvoinen kerubi. Erityisesti ruususta on tullut Lancômen tavaramerkki, johon liitetään ranskalaisuus, herkkyys, hienovaraisuus ja ylellisyys.

Ennen Lancômea ylellinen ihonhoito ei vielä kuulunut edes rikkaamman kansanosan huveihin, vaan luksusta halajava nainen joutui tyytymään tavanomaisiin voiteisiin. Luksusta ja ylellisyyttä haettiinkin usein kalliista hajuvesistä. Petitjean tunnisti halun elämykselliseen ihonhoitoon ja alkoi hyödyntää tieteen uusimpia saavutuksia kehittäen La Nutrix -hoitovoiteen, josta tuli välittömästi myyntimenestys. Yhä tänä päivänä Lancôme hakee ihonhoidossa inspiraatiota uusimmista tieteellisistä läpimurroista.

Myös värikosmetiikassa Armand Petitjeanin ajatus upeista, korunkaltaisista pakkauksista ja laadukkaasta sisällöstä löi läpi vauhdilla. Naisille huulipunahylsystä tuli yksi asusteista, kun meikin korjailu julkisesti mahdollisti kauniiden kosmetiikkatuotteiden esittelyn. Ylellisyydestä ja luksuksesta tuli kautta linjan Lancômen tunnusmerkkejä. Tätä kuvaa pitivät yllä perusteellisen koulutuksen saaneet Beauty Advisors -naiset, jotka olivat avainasemassa tuotteiden esittelyssä tavarataloissa ja Lancômen omissa liikkeissä. "Kauneuslähettiläät" edistivät Lancômen ranskalaisia arvoja ja pyrkivät tarjoamaan jokaiselle naiselle kokemuksen kauneudesta ja luksuksesta.

Nykyajan Lancômen kauneuden lähettiläinä toimivat näyttelijät ja supermallit, kuten Julia Roberts, Penélope Cruz, Isabella Rossellini, Lupita Nyong'o ja Kate Winslet. Merkin taiteellisena johtajana toimii suosittu meikkitaiteilija Lisa Eldridge.

Lue INSPIROIDU-välilehdeltämme artikkeli Näin valitset oikean ripsivärin Lancômelta.

Suodata