Ihonhoito

After Sun -tuotteet

After Sun eli auringonoton jälkeen käytettävä tuote on kätevä tapa syventää rusketusta ja pidentää sen kestoa. Ihoa kosteuttavan, pehmentävän ja rauhoittavan after sun -tuotteen ansiosta ruskettunut iho myös näyttää kauniimmalta. Täydellisen tasainen rusketus syntyy, kun iho valmistellaan aurinkoon kuorinta-aineilla, suojataan auringossa ollessa palamista ehkäisevillä aurinkovoiteilla ja rusketusta hoidetaan after sun -tuotteilla.

Erinomainen after sun on enemmän kuin kosteuttava vartalovoide. Toki kosteuttava vartalovoidekin toimii hyvänä ensiapuna, mutta erityisten after sun -tuotteiden koostumus on kehitetty nimenomaan hoitamaan auringon paahtamaa ihoa. After sun -tuotteiden sisältämät aktiiviaineet auttavat korjaamaan auringon UV-säteiden haittavaikutuksia ihossa. Ne viilentävät auringon kuumottamaa ihoa, rauhoittavat ja hoitavat palanutta ihoa ja antavat sille sen kaipaamaa kosteutta. Jos iho on päässyt palamaan kevyesti, voi sitä viilentää kylmällä vedellä ja kosteuttaa rauhoittavalla after sun -tuotteella. Iholle voi myös levittää yöksi paksun kerroksen after sun -voidetta naamion tapaan. Jos iho on kuitenkin palanut pahasti, kannattaa aina kääntyä ensisijaisesti lääkärin puoleen.

After sun -voiteissa käytetään yleisesti rauhoittavia kasviuutteita, aloe veraa, allantoiinia, kosteuttavia sokereita kuten sorbitolia ja ksylitolia, viilentävää mentolia ja hoitavaa pantenolia. Kuivemmalle ja ikääntyvälle iholle suositellaan antioksidantteja, kuten E-vitamiinia, jotka hidastavat vapaiden radikaalien haittavaikutuksia. Myös kevyitä kasviöljyjä, kuten oliiviöljyä ja jojobaöljyä sisältävät after sun -tuotteet sopivat erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

After sun -tuotteita on saatavilla useilla erilaisila koostumuksilla, joista löhytyy varmasti jokaiseen makuun sopiva vaihtoehto. Kaipasit sitten viilentävää geeliä, kevyttä suihketta, täyteläistä voidetta, aromaattista balsamia tai perinteistä maitomaista emulsiota, löydät monipuolisesta tuotevalikoimasta jokaiseen makuun sopivia vaihtoehtoja! Mikä on sinun suosikkisi?