Ihonhoito

Ihonpuhdistustuotteet

Kauniin ja heleän ihon salaisuus voi olla geeneissä, mutta ihon säännöllisellä hoidolla on myös merkittävä rooli. Ihon huolellinen puhdistaminen on ihon hoidon tärkeimpiä kulmakiviä, joka kannattaa ottaa osaksi päivittäistä kauneudenhoitoa. Ihon puhdistus ei tarkoita pelkästään meikin poistoa, vaan myös kaikkien muiden päivän aikana iholle kertyneiden epäpuhtauksien puhdistamista. Ihon pinnalle erittyy luonnostaan talia, hikeä ja hilseileviä ihosoluja, joiden lisäksi myös ilmansaasteet ja pöly täytyy poistaa, jotta iho voisi hengittää ja toimia normaalisti. Iho tarvitsee siis puhdistusta, vaikkei sillä olisi meikkiä.

Ihon puhdistukseen löytyy paljon erilaisia tuotevaihtoehtoja. Saatavilla on esimerkiksi perinteisiä puhdistusmaitoja eli puhdistusemulsioita, trendikkäitä puhdistusöljyjä, puhdistusvoiteita sekä veden kanssa vaahdotettavia puhdistusvaahtoja ja -geelejä. Jos tahdot tehostaa ihonpuhdistusta, voit ottaa käyttöön myös ihohuokosia syväpuhdistavan ja ihoa heleyttävän ihonpuhdistuslaitteen. Silmämeikki kannattaa aina poistaa herkälle silmänympärysiholle kehitetyllä silmämeikinpoistoaineella, sillä tavalliset ihonpuhdistustuotteet voivat olla ohuelle silmänympärysiholle liian voimakkaita. Ihonpuhdistuksen avuksi voi myös ottaa värähtelyteknologiaa hyödyntävän Clarisonic-puhdistusharjan tai silikonisen FOREO-laitteen.

Ihonpuhdistusta ei kannata laiminlyödä matkustaessakaan, sillä saatavilla on myös runsaasti erilaisia puhdistusliinoja sekä misellivesiä, joiden avulla iho on vaivatonta puhdistaa missä tahansa silloinkin, kun saatavilla ei ole juoksevaa vettä.

Valitse ihollesi sopiva ihonpuhdistustuote

Kuivaihoisen kannattaa valita ihonsa puhdistukseen puhdistusöljy, puhdistusvoide tai perinteinen puhdistusmaito, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna samalla kun ne puhdistavat sen. Ihoa ei välttämättä tarvitse huuhdella vedellä puhdistuksen jälkeen ja monet tuotteet voikin pyyhkiä iholta pois kasvopaperilla tai kasvovedellä kostutetulla vanulapulla. Hellävaraiset puhdistusmaidot sopivat usein myös herkällekin iholle.

Normaalille iholle ja sekaiholle sopivat usein parhaiten iholta pois huuhdottavat puhdistusgeelit ja puhdistusvaahdot, jotka jättävät kasvoille raikkaan ja puhtaan tunteen. Niiden sisältämät ainesosat auttavat ehkäisemään epäpuhtauksien muodostumista. Ihonpuhdistus kannattaa viimeistellä kasvovedellä, joka tasapainottaa ihon pH-arvon ja auttaa ehkäisemään ihon pinnan kuivumista.

Rasvoittuvan ihon ihonpuhdistustuotteet ovat usein geelimäisen raikkaitta ja pehmeästi vaahtoavia. Tavallisesti ne sisältävät ihoa hellästi kuorivia ainesosia, jotka auttavat ehkäisemään epäpuhtauksien muodostumista ja syväpuhdistamaan ihohuokosia. Voit täydentää ihonhoitoa myös muilla epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle tarkoitetuilla tuotteilla.

Vältä liian peseviä tuotteita

Huolellinen ihonpuhdistus on tärkeää, mutta mikäli siihen käytetään omalle ihotyypille sopimattomia tuotteita, voi se kostautua. Liian pesevät, emäksiset puhdistustuotteet ja runsaasti alkoholia sisältävät kasvovedet voivat kuivattaa ihon pinnan ja saada ihon epätasapainoon. Ihon pinnalla luonnostaan olevat mikrobit suojaavat ihoa ja ylläpitävät sen tasapainoa ja ihon puhdistaminen liian emäksisillä tuotteilla saattaa saada ihon kuivumaan ja jopa ärtymään. Myös finnien puristelu ja ihon muu kovakourainen käsittely saattavat aiheuttaa arpia ohuelle ja herkälle iholle. Arpien hoitoon on onneksi saatavilla hoitotuotteita, mutta mikäli yksittäiset näpyt kiusaavat, on ne parempi peittää esimerkiksi meikkivoiteella tai peiteaineella ja hoitaa täsmähoitotuotteilla sen sijaan, että niitä puristelisi sormin.

Kokeile kaksoispuhdistusta

Jos haluat puhdistaa ihosi parhaalla mahdollisella tavalla, kokeile käyttää kaksoispuhdistusta. Kahdella erilaisella tuotteella tehtävä ihonpuhdistus pesee kasvoilta pois sekä vesiliukoiset että öljyliukoiset epäpuhtaudet ja meikin hellävaraisesti ja ihoa kuivattamatta. Voit vapaasti yhdistellä eri merkkien tuotteita löytääksesi omalle ihollesi parhaiten sopivan kaksoispuhdistuksen.

Tehosta ihonpuhdistusta muilla ihonhoitotuotteilla

Päivittäistä ihonhoitoa voi tehostaa käyttämällä iholla aina välillä esimerkiksi ihoa kirkastavia kasvokuorintoja. Kuorintatuotteet auttavat irrottamaan ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, minkä ansiosta hoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle paremmin ja meikkituotteet levittyvät iholle tasaisemmin. Saatavilla on myös erilaisia kasvonaamioita, jotka paitsi puhdistavat myös kosteuttavat ihoa. Jos iholla on taipumusta mustapäihin, on tarjolla myös mustapäälappuja, jotka auttavat kiskomaan ihohuokosista irti niihin jumittuneet epäpuhtaudet.

Suodata