Ihonhoito

Kasvovoiteet

Kasvojen ihon suojaaminen ihollesi parhaiten sopivalla kasvovoiteella kuuluu ihonhoidon peruspilareihin. Käyttämällä ihotyypillesi sopivaa kosteusvoidetta säännöllisesti pidät ihosi kauniina ja hyvinvoivana. Jotta löytäisit itsellesi parhaan kosteusvoiteen, mieti ihosi tarpeita. Onko sinulla rasvoittuva iho, joka kaipaa mattapintaa? Onko ihosi kuiva ja janoaa sitä ravitsevia öljyjä? Vai kuulutko niihin onnekkaisiin, jotka ovat saaneet syntymälahjaksi täydellisen ihon, jolla ei koskaan näyt finnejä, mustapäitä tai kirjavuutta? Olipa ihotyyppisi mikä tahansa, se tarvitsee päivittäistä huolenpitoa ja suojaa säilyttääkseen kauneutensa.

Normaali tai sekaiho
Jos ihollasi ei ole suurempia iho-ongelmia, riittää sille tavallisesti kevyt kosteusvoide tai kosteusemulsio. Jos et halua käyttää erillistä yövoidetta, voit hoitaa ihoasi aamuin illoin 24H-kosteusvoiteella. Mikäli kuitenkin haluat ennaltaehkäistä auringon UV-säteiden ihoa ennenaikaisesti vanhentavia vaikutuksia, kannattaa valita päivävoide, joka sisältää aurinkosuojakertoimen. Esimerkiksi monivaikutteinen BB-voide on kätevä valinta, sillä se paitsi hoitaa ja suojaa ihoa, mutta myös tasoittaa sen sävyä.

Rasvainen iho
Jos ihosi rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoidossa kannattaa huolehtia ihon kosteuttamisesta, mutta välttää paksuja ja rasvaisia hoitovoiteita. Ohuet emulsiot ja geelimäiset tuotteet kosteuttavat ihoa, mutta auttavat samalla imemään siltä liiallista talia ja luomaan iholle mattaisen pinnan.

Kuiva iho
Kuiva iho haihduttaa liikaa kosteutta, sillä siitä puuttuu kosteutta sitovia rasva-aineita. Kuiva iho tarvitseekin täyteläisiä, mielellään öljypitoisia hoitovoiteita, kasvoöljyjä ja ravitsevia kosteusvoiteita. Kokeile myös hoitavia kasvonaamioita, jotka voit jättää iholle yöksi sitä kosteuttamaan.

Jos ihoasi kiristää, voi se myös olla merkki ihon pintakuivuudesta. Tällöin vain ihon pinta on kireän tuntuinen, mutta iholla voi silti näkyä seka- ja rasvaiselle iholle tyypillisiä epäpuhtauksia. Mikä tahansa ihotyyppi voi olla pintakuiva, myös rasvainen iho. Nuoren, kuivan ihon tunnistaa usein hyvinkin kauniista, lähes täydellisestä ihosta, johon ei tule lainkaan finnejä. Kuiva iho on kuitenkin muita ihotyyppejä alttiimpi juonteille, minkä vuoksi sen kosteuttaminen on erityisen tärkeää.

Anti-age
Kun iho vanhenee, sen suojaamisen tärkeys korostuu ja iho tarvitsee tehokkaampia kosteusvoiteita, joissa on myös rasva-aineita. Kun iho on täyteläisen kosteutettu, näyttää sen pinta myös sileämmältä. Ihon kosteuspitoisuutta tuetaan anti-age-tuotteilla, jotka sisältävät aikuisen ihon tarvitsemia ravintoaineita.

Ihon ikääntyessä myös erilaiset pigmenttimuutokset voivat lisääntyä, minkä vuoksi tarvitaan pigmenttiläiskien syntymistä ennaltaehkäiseviä erikoishoitotuotteita. Korkean UV-suojan sisältävä päivävoide, joka ehkäisee ihon värivirheiden syntymistä ja ihoa uudistava yövoide kuuluvat jokaisen aikuisen naisen vakiovarusteisiin. Myös silmänympärystuotteita voidaan tarvita useampia erilaisia poistamaan turvotusta ja hoitamaan ryppyjä. Myös huulten ympärykset ja kaulan iho voivat kaivata omia tehotuotteitaan ja erikoistilanteisiin löytyy myös päivän pelastavia pikakaunistajia.

Suodata