Ihonhoito

Itseruskettavat tuotteet

Jos tahdot kauniisti ruskettuneen ihon ilman auringon haittoja, on itseruskettava tuote paras vaihtoehto. Itseruskettavan tuotteen avulla saat vaivatta päivettyneen ihon ilman auringon ihoa ennenaikaisesti ikäännyttävää UV-säteilyä. Saatavilla on monipuolinen valikoima erilaisia itseruskettavia tuotteita sekä kasvoille että vartalolle. Kokeile ohutta emulsiota, ravitsevaa voidetta, kevyttä geeliä, helppokäyttöistä suihketta, käteviä rusketusliinoja, itseruskettavaa suihkugeeliä tai innovatiivista itseruskettavaa puuteria. Monipuolisesta valikoimastamme löydät tuotteita jokaiseen makuun suosituilta tuotemerkeiltä kuten esimerkiksi St. Tropez, Cocoa Brown , Clarins ja Vita Liberata .

Purkkirusketuksesta tulee täydellinen, kun iho kuoritaan huolellisesti ennen itseruskettavan tuotteen käyttöä. Kuorinta irrottaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon ja saa sen ansiosta itseruskettajan levittymään tasaisemmin. Erityisesti polvien ja kyynärpäiden iho on syytä kuoria ennen itseruskettajan käyttöä, jotta lopputuloksesta tulee onnistunut.

Jos olet epävarma lopputuloksen sävystä, voit kokeilla tuotetta aluksi vain pienelle, helposti vaatteiden alle piiloon jäävälle alueelle varmistaaksesi, että lopputuloksen sävy vastaa odotuksiasi. Jos ihosi on hyvin kuiva, voi sille levittää kosteusvoidetta ennen itseruskettajan käyttöä, jolloin lopputuloksesta tulee tasaisempi. Saatavilla on myös valmiiksi sävytettyjä itseruskettavia, joiden värillisen koostumuksen ansiosta niitä levittäessä on helppoa nähdä, mihin tuotetta on levitetty ja saavuttaa siten mahdollisimman tasainen lopputulos. Itseruskettavien tuotteiden levitykseen on kehitetty myös erilaisia rusketuskintaita, joiden avulla erityisesti voidemaiset tuotteet levittyvät iholle mahdollisimman tasaisesti.

Kun itseruskettajaa käytetään kasvojen iholla, on hiusraja ja kulmakarvat suositeltavaa suojata esimerkiksi paksulla kerroksella kosteusvoidetta, ettei itseruskettaja värjää niitä. Levitä iholle ohut kerros itseruskettavaa tuotetta ja odota muutama tunti, että sävy alkaa muodostua. Useimpien itseruskettajien suositellaan annettavan vaikuttaa iholla vähintään 6 tuntia ennen kuin ne pestään iholta. Voit halutessasi syventää rusketusta käyttämällä tuotetta uudelleen seuraavana päivänä. Saatavilla on myös itseruskettajia, jotka antavat iholle sävyn jo jopa tunnissa. Kun kosteutat ihoasi hyvin, pysyy itseruskettavan sävy sillä kauniina ja tasaisena.

Itseruskettavien tuotteiden teho perustuu turvalliseen kemialliseen reaktioon, joka värjää ihon pinnan ihosolut. Saatavilla on sekä ihoa asteittain päivettäviä että intensiivisen sävyn antavia itseruskettajia. Itseruskettajien luomaan lopputulokseen vaikuttaa myös ihon oma luonnollinen pohjasävy, joka voi olla lämpimän kellertävä tai kylmän sinipohjainen ja punertava. Suosituin itseruskettava aktiiviaine on ihon pintakerroksen värjääjä DHA eli dihydroksiasetoni, joka reagoi ihon aminohappojen kanssa ja antaa iholle usein kellertävän värisävyn. Moniin tuotteisiin lisätään myös sokerijohdannaista, erytroloosia, joka puolestaan tuo punertavan värisävyn. Näiden yhdistäminen takaa luonnollisen kauniin lopputuloksen ilman auringon haitallista UV-säteilyä.

Vaikka kemiallinen rusketus värjää vain ihon pinnan, ei sitä silti saa tavallisesti poistettua välittömästi kuorinta-aineilla. Saatavilla on kuitenkin myös erityisiä sävynpoistotuotteita, joiden avulla on mahdollista päästä eroon esimerkiksi huolettoman itseruskettavan tuotteen levityksen aikaansaamista sävyn epätasaisuuksista. Itseruskettavilla tuotteilla saatu sävy haalistuu iholta tavallisesti noin viiden päivän kuluessa, mutta sävyä voi ylläpitää käyttämällä itseruskettavaa tuotetta säännöllisesti. Saatavilla on nykyään myös itseruskettavia tuotteita, joiden luoma sävy voi kestää iholla jopa 2-3 viikkoa.

Itseruskettavat tuotteet luovat iholle kauniin sävyn turvallisesti, mutta niitä käyttäessä on tärkeää muistaa, ettei itseruskettavilla tuotteilla saavutettu sävy itsessään suojaa ihoa auringolta. Iho kannattaakin aina muistaa suojata auringon UV-säteilyltä aurinklovoiteella, jotta se säilyy kauniina ja hyvinvoivana läpi vuosien.

Suodata