Ihonhoito

Kasvojen epäpuhtaudet

Lähes kaikilla meillä on ajoittain epäpuhtauksia ihollamme - toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Säännöllisellä ihon puhdistuksella on onneksi kuitenkin mahdollista ehkäistä uusien näppylöiden ja mustapäiden muodostumista ja erilaiset täsmähoitotuottet voivat auttaa karkoittamaan iholle jo ilmestyneet epäpuhtaudet. Varsinkin rasvoittuva, suurihuokoinen ja kiiltävä iho voi tarvita hyvinvointinsa tueksi erilaisia tehotuotteita, jotka auttavat ehkäisemään tulehduksia ja tasapainottamaan ihon talineritystä. Löydät monipuolisesta tuotevalikoimastamme runsaasti erilaisia ihonpuhdistustuotteita, kasvonaamioita, täsmähoitoja ja hoitovoiteita, joiden avulla huolehdit ihostasi.

Erityisesti ihonpuhdistustuotteilla on tärkeä rooli epäpuhtaan ihon hoidossa. Vaikka et käyttäisi meikkiä, kannattaa iho silti puhdistaa päivittäin huolellisesti omalle ihotyypille sopivalla puhdistustuotteella. Iho erittää päivittäin pinnalleen sitä suojaavaa talia, jonka koostumus voi kuitenkin muuttua haitalliseksi, jos sen oma bakteerikanta häiriintyy. Samoin ympäristön iholle tuoma pölyt, lika ja ilmansaasteet on hyvä pestä iholta pois päivittäin. Ihonpuhdistusta voi myös tehostaa käyttämällä erilaisia apuvälineitä kuten Konjac Sponge -pesusientä tai ihohuokosia mikrovärähtelynsä avulla syväpuhdistavaa FOREO-laitetta.

Toinen tärkeä tuote epäpuhtaan ihon hoidossa on kasvovesi. Ihonpuhdistus on tärkeää viimeistellä ihon pH-arvon tasapainottavalla, epäpuhtaalle iholle suunnitellulla kasvovedellä, joka sisältää tavallisesti tulehduksia ehkäiseviä ainesosia. Voit myös tehostaa ihonpuhdistusta erilaisilla kuorinta-aineila, mutta vältä kuorimasta tulehtunutta ihoa, jottei tulehdus pääse leviämään laajemmalle alueelle. Jos ihosi on herkkä, vältä hankaavia ja suurirakeisia kuorinta-aineita ja suosi mielummin rakeettomia kuorintoja.

Puhdistava kasvonaamio, joka sisältää syväpuhdistavia aktiiviaineita kuten esimerkiksi savea, hiiltä tai levää kirkastaa ja raikastaa epäpuhdasta ihoa. Koko kasvoille levitettävät ja vaikutusajan jälkeen iholta revittävät peel off -naamiot sekä paikallisesti käytettävät mustapäälaput ovat myös kokeilemisen arvoisia.

Muista aina ihon kosteutus ja suojaus, vaikka ihosi olisikin rasvoittuva - kaikki ihotyypit hyötyvät kosteutuksesta! Myös ihon suojaaminen auringolta on tärkeää, sillä vaikka epäpuhdas iho vaikuttaisikin voivat kesän aurinkoisilla säillä paremmin, saattaa sen kunto ottaa syksyllä takapakkia, jos ihon kosteutuksesta ja suojaamisesta ei ole huolehdittu. Ylimääräistä kiiltoa poistavat ja talia imevät puuteripaperit sekä kiillonpoistolaput ovat oiva lisäapu kiiltävälle iholle. Ihon tehohoitoon voi myös kokeilla talineritystä vähentävää seerumia ennen hoitovoidetta.

Rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle suositellaan erityisesti salisyylihappoa sisältäviä ihonhoitotuotteita, sillä salisyylihappo pääsee rasvaliukoisena ainesosana imeytymään talia erittäviin ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältä epäpuhtauksia ehkäisten. Myös antibakteerista teepuuöljyä sisältävät tuotteet sopivat loistavasti rasvoittuvalle iholle, sillä ne auttavat ehkäisemään haitallisten bakteerien kasvua. Rasvoittuvan ja kiiltelevän ihon kosteusvoiteeksi kannattaakin valita kevyt emulsio tai geeli, joka sisältää esimerkiksi salisyylihappoa, sinkkiä, niasiiniamidia tai atselaiinihappoa ja vältellä täyteläisempiä voiteita, joiden sisältämät öljyt tai esimerkiksi isopropyylimyristaatti saattavat lisätä ihon epäpuhtauksia.

Vaikka yksittäisiä finnejä voikin paikallisesti kuivattaa esimerkiksi alkoholipitoisella kasvovedellä, antiseptisilla seerumeilla ja talia imevillä puhdistavilla kasvonaamioilla kannattaa silti varoa, ettei kasvojen iho kuivu kauttaaltaan liikaa. Jos ihon pinta on liian kuiva, ei tali pääse vapaasti ihon pinnalle, ja ihoon syntyy hankalasti hoidettavia tukkeutumia. Samalla myös horjutetaan ihoa suojaavan happovaipan tasapainoa ja iho saattaa jopa alkaa rasvoittua yhä enemmän. Näin rasvaisesta ihosta tulee samalla myös pintakuiva iho, jonka hoito voi olla vielä paljon haasteellisempaa.

Epäpuhtaan ihon hoito vaatii sinnikkyyttä, mutta vanhempana iho kiittää ja säilyy nuorekkaana pitkään. Eiköhän aloiteta heti!

Suodata