Ihonhoito

Vaihe 10: Aurinkosuoja

Yksi ihoa eniten ikäännyttävistä tekijöistä on auringon UV-säteily, joka saa aikaan jopa 80% iholla näkyvistä ikääntymisen merkeistä. Tämän vuoksi korealaisen ihonhoitorutiinin tärkeimpiä tuotteita on ihoa tehokkaasti suojaava aurinkovoide, jota käytetään vuoden ympäri säästä riippumatta. Erilaisille ihotyypeille tarkoitettujen aurinkovoiteiden koostumuksista on pyritty tekemään mahdollisimman miellyttäviä käyttää ja korealainen kosmetiikka onkin erityisen tunnettu poikkeuksellisen kevyiltä tuntuvista aurinkovoiteistaan, jotka sopivat täydellisesti myös meikkituotteiden alle. Tyypillistä on myös, että meikkivoiteisiin ja BB-voiteisiin on niihinkin lisätty korkea suojakerroin.

Korealaiset ovat tunnollisia suojaamaan ihoaan auringolta, minkä vuoksi useimmista aurinkovoiteista, meikkivoiteista ja BB-voiteista löytyy vähintään suojakerroin 30. Oikein käytettynä SPF 30 onkin tehokas suoja auringon ihoa polttavaa UVB-säteilyä vastaan, sillä se auttaa suojaamaan ihon lähes 97 prosenttisesti. Koska korealaiset tahtovat kuitenkin suojata ihonsa mahdollisimman tehokkaasti, on monissa tuotteissa jopa SPF 50, joka puolestaan oikein käytettynä ehkäisee polttavan UVB-säteilyn pääsyn iholle jopa 98 prosenttisesti.

Ainutlaatuista korealaisissa ihonhoitotuotteissa on, että niiden pakkauksiin on merkitty aasialaisen tavan mukaan merkintä myös siitä, kuinka tehokasta suojaa ne tuovat ihoa ikäännyttävältä auringon UVA-säteilyltä. Merkintä "PA+" kertoo tuotteen tuovan kevyen suojan ihoa ikäännyttävää UVA-säteilyä vastaan ja merkintä "PA++++" puolestaan ilmaisee vahvinta mahdollista suojaa.

Suodata