Ihonhoito

Vaihe 3: Kuorinta

Ihon kuoriminen tekee siitä välittömästi sileämmän ja pehmeämmän tuntuisen sekä kirkkaamman näköisen. Kuolleen ihosolukon puhdistaminen ihon pinnalta auttaa lisäksi ihonhoitotuotteita imeytymään iholle paremmin. Korealaiset eivät tavallisesti käytä rakeellisia kuorintatuotteita, sillä he suosivat iholle hellävaraisempia vaihtoehtoja. Korealaiset kuorintatuotteet hyödyntävät tyypillisesti erilaisia happoja tai entsyymejä, jotka auttavat irrottamaan kuollutta ihosolukkoa raapimatta ihoa rakeilla. Tämän ansiosta ne sopivat usein myös herkällekin iholle.

Monet kuorintatuotteet sisältävät usein esimerkiksi erilaisia alfahydroksihappoja (AHA), betahydroksihappoja (BHA) tai luonnollisia entsyymejä, jotka auttavat irrottamaan kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti. Suosittuja kuorintatuotteita ovat myös kuorintageelit, joissa on maitomaisen samea, rakeeton koostumus. Geeliä hierotaan hellästi kuivalle iholle, jolloin se alkaa muodostaa pieniä pehmeitä rakeita, jotka nappaavat itseensä kuollutta ihosolukkoa. BHA-happoja hyödyntävät tuotteet sopivat erityisesti rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, sillä BHA on öljyliukoinen aine ja kykenee siksi kuorimaan ihohuokosien sisälle kertynyttä liiallista talia. AHA-hapot puolestaan sopivat erityisesti kuivemmalle iholle, sillä niillä on myös ihoa kosteuttavia vaikutuksia.

Vaikka kuorintatuotteilla onkin iholle välittömästi upean lopputuloksen tuovia vaikutuksia, kannattaa silti välttää käyttämästä niitä liian usein. Suosittelemme käyttämään kuorintatuotteita 1-2 kertaa viikossa mielellään ennen kangasnaamion käyttöä. Kuorintatuotteita voi käyttää iholla myös aamuisin, sillä ne tasoittavat ihon pintaa ja heleyttävät kasvoja, minkä ansiosta meikkipohja levittyy kasvoille paremmin ja näyttää entistä paremmalta. Muistathan kuitenkin, että kuorittu iho on erityisen tärkeää suojata auringolta, sillä kuolleen ihosolukon poistaminen ihon pinnalta tekee ihosta vielä tavallista herkemmän UV-säteilyn haitallisille vaikutuksille.

Suodata