Ihonhoito

Vaihe 4: Kasvovesi

Korealaisessa ihonhoidossa kasvoveden tärkeimpänä funktiona on tasapainottaa ihon pH. Kun ihon pH on tasapainoitettu, voivat ihonhoitotuotteiden arvokkaat ainesosat vaikuttaa iholla parhaalla mahdollisella tavalla. Kasvoveden käyttö on suositeltavaa sekä aamuisin että iltaisin, sillä sekä käytetty puhdistustuote että vesi voivat molemmat vaikuttaa ihon luonnolliseen pH-arvoon ja siten heikentää ihonhoitotuotteiden sisältämien aktiiviaineiden vaikutusta. Valitse kasvovesi ihotyyppisi ja ihosi tarpeiden mukaisesti. Paitsi että kasvovedet tasapainottavat ihoa, sisältävät ne myös aktiiviaineita, jotka hoitavat ihoa.

Ihon luonnollinen pH-arvo on noin 5.5 eli hieman hapan. Jos ihon pH on epätasapainossa, saattaa se ilmetä iholla kuivuutena, rasvoittumisena tai jopa juonteina ja epäpuhtauksina. Kun ihon pH-arvo on tasapainossa, näyttää iho heleämmältä ja täyteläisen kosteutetulta. Tämän vuoksi on tärkeää tasapainottaa ihon pH aina ihonpuhdistuksen jälkeen.

Ihon runsas rasvoittuminen tai voimakas kuivuus ovat usein merkkejä ihon liian emäksisestä pH-arvosta. Kun ihon pH on liian emäksinen, voi iho kuivua, minkä seurauksena sille voi ilmestyä hentoja juonteita ja ryppyjä. Iholle voi myös muodostua epäpuhtauksia ihon yrittäessä tasapainottaa tilannetta tuottamalla lisää talia. Ihon pH-arvon tulisi olla hieman hapan, mutta liiallinen happamuus saattaa herkistää ihoa. Herkistynyt iho ärtyy ja punoittaa helposti. Ihosta saattaa usein tulla liian hapan liian voimakkaiden ihonpuhdistustuotteiden tai kuorinta-aineiden vaikutuksesta.

Ihon lievä happamuus on tärkeää myös AHA- tai BHA-happoja sisältäviä ihonhoitotuotteita käyttäessä, sillä hapot tarvitsevat toimiakseen happaman ympäristön. Jos iho pestään kraanavedellä, jonka pH-arvo on usein n. 7 eikä sitä tasapainoteta kasvovedellä, saattavat ihonhoitotuotteiden kallisarvoiset hapot neutralisoitua eivätkä ne pääse vaikuttamaan iholla kunnolla. Kasvovesi ei suinkaan vain siis ole tuote, joka viimeistelee ihonpuhdistuksen vaan tosiasiassa se on tuote, joka auttaa muita ihonhoitotuotteita vaikuttamaan iholla paremmin.

Suodata