Ihonhoito

Vaihe 8: Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on muuta kasvojen ihoa ohuempi, herkempi ja hauraampi, minkä lisäksi myös sen tarpeet ovat usein erilaiset kuin muulla kasvojen iholla. Tämän vuoksi on tärkeää käyttää silmänympäryksille juuri sille ihoalueelle kehitettyjä tuoteita. Silmänympärysiho on tavallisesti ensimmäinen alue, jolla rypyt ja juonteet alkavat näkyä, mutta oikealla hoidolla niiden muodostumista voidaan ennaltaehkäistä. Toisin kuin muualla kasvojen iholla, ei silmänympärysiholla ole talirauhasia. Tämän vuoksi niiden iho saattaa kuivua helposti, mikä puolestaan saa usein aikaan ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä: hienoja juonteita, jotka voivat kehittya ajan myötä syvemmiksi rypyiksi.

Yksi parhaista tavoista ylläpitää silmänympärysihon nuorekkuutta onkin huolehtia sen tehokkaasta kosteutuksesta. Silmänympärysvoiteet eivät ole tarkoitettu vain ikääntyvän ihon hoitoon ja niiden käyttö olisikin parasta aloittaa silloin, kun silmämeikinkin käyttö aloitetaan, sillä silmämeikin puhdistus rasittaa ohutta silmänympärysihoa. Hellävaraisen ja kosteuttavan silmänympärysvoiteen käytön voi aloittaa jo nuorena vaikka ei meikkaisikaan, sillä juonteita on aina helpompaa ehkäistä kun yrittää saada katoamaan.

Tavalliset kasvovoiteet eivät välttämättä sovi silmänympärysiholle. Rasvaisuutta imevät ja mattapinnan jättävät kosteusvoiteet voivat kuivattaa silmänympärysihoa entisestään kun taas täyteläisemmät kasvovoiteet saattavat saada aikaan turvotusta. Monet ikääntyvälle iholle kehitetyt kasvovoiteet saattavat puolestaan sisältää aktiiviaineita, jotka voivat jopa ärsyttää herkkää ja ohutta silmänympärysihoa.

Valitsemalla silmänympärystesi tarpeisiin sopivan silmänympärysvoiteen autat pitämään silmänympärysihon kosteutettuna ja kimmoisana, mikä ylläpitää sen nuorekkuutta. Saatavilla on myös useita silmänympärysvoiteita, jotka kirkastavat silmänympärysihoa, auttavat vähentämään sen turvotusta ja väsymyksen merkkejä sekä häivyttävät sille jo muodostuneita juonteita.

Suodata