Ihonhoito

Vaihe 9: Kosteusvoide

Jokainen ihotyyppi kaipaa kosteutusta pysyäkseen hyvinvoivana ja nuorekkaana. Korealainen ihonhoito on erityisen tunnettu ohuista kosteusemulsioistaan, jotka kosteuttavat ihoa ilman rasvaista tunnetta. Monipuoliseen tarjotaan kuuluu runsaasti erilaisia koostumuksia, joiden innovatiiviset aktiiviaineet hoitavat niin kuivaa ja herkkää kuin rasvoittuvaakin ihoa. Saatavilla on myös erilaisia BB-voiteita, joiden hybridikoostumukset yhdistävät kosteusvoiteen hoitavuuden, aurinkovoiteen suojakertoimen sekä meikkivoiteen peittävyyden.

Aivan kuten muutkin korealaiset ihonhoitotuotteet, ovat myös korealaiset kosteusvoiteet tunnettuja kekseliäistä raaka-aineistaan ja edistyksellisistä koostumuksistaan. Kosteusvoiteen tehtävänä on paitsi ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja täydentää ihon ehtyneitä kosteusvarastoja, myös suojata sen alla käytettävien hoitonesteiden ja seerumien aktiiviaineita ja auttaa lukitsemaan ne iholle. Kosteusvoiteen käyttö onkin tärkeää esimerkiksi kangasnaamioiden jälkeen, jotta naamion imeyttämät tehoaineet lukittuvat iholle eikä janoisen ihon saama kosteutus pääse haihtumaan iholta liian nopeasti.

Seka- ja rasvoittuva iho nauttivat erityisesti ohuista emulsioista ja raikkaista geelikoostumuksista. Ne auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ilman, että iholle jää rasvaista tunnetta. Useat seka- ja rasvoittuvan ihon kosteusvoiteet sisältävät liiallista talia imeviä ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään ihon mattaisuutta. Ne saattavat myös sisältää esimerkiksi ihoa hellästi kuorivia ja epäpuhtauksia ehkäiseviä ainesosia kuten BHA-happoja ja tulehduksia ehkäiseviä aktiiviaineita. Kuivuuteen taipuvainen iho nauttii usein täyteläisemmistä koostumuksista, jotka tuovat iholle siltä puuttuvia rasvoja. Kuivankaan ihon kosteusvoiteen ei kuitenkaan tarvitse olla paksu ja rasvainen.

Korealaiseen tapaan kosteusvoidetta käytetään iholla hoitonesteen ja seerumin sekä mahdollisen kangasnaamion jälkeen. Korealaisen uskomuksen mukaan kosteusvoide ja muut ihoa kosteuttavat hoitotuotteet imeytyvät parhaiten, kun ne imeytetään iholle sitä hellästi taputellen ja painellen ihon hieromisen sijaan. On tyypillistä, että samaa kosteusvoidetta voidaan käyttää aamuin illoin, mutta päivisin sen päälle lisätään UV-säteilyltä ihoa suojaava aurinkotuote. Iltaisin kosteusvoiteen alle voidaan puolestaan imeyttää kangasnaamion avulla yöksi lisää hoitoa tuovia aktiiviaineita tai käyttää sen alla ravitsevampaa seerumia.

Suodata