Ihonhoito

Misellivesi ja muut misellituotteet

Kätevät misellivedet ja muut misellejä hyödyntävät puhdistustuotteet ovat helppo tapa puhdistaa iholta meikki ja epäpuhtaudet. Misellivedet ja muut misellituotteet pyyhkivät iholta meikin, liiallisen talin ja epäpuhtaudet vanulapun avulla. Misellivedet ja muut misellituotteet ovat kätevä tapa puhdistaa kasvot, sillä ihoa ei tarvitse huuhdella niiden käytön jälkeen. Niiden avulla on nopeaa ja vaivatonta puhdistaa iholta sekä vesiliukoiset että vedenkestävät meikit hellävaraisesti ja ihoa ärsyttämättä.

Mitä misellit ovat?

Misellit koostuvat kaksipäisistä lipideistä, joiden toinen pää on vesipakoinen ja toinen puolestaan vesihakuinen. Kun lipidit joutuvat veteen, muodostavat ne erilaisten päidensä vuoksi pallomaisilta näyttäviä rakenteita, joita kutsutaan miselleiksi. Pallon keskellä kohtaavat sen muodostavien lipidien vesipakoiset hännät ja pallon ulkopinnalla puolestaan lipidien vesihakuiset päät. Rakenteensa vuoksi misellien sisältämien lipidien vesihakuinen pää kiinnittyy vesihakuiseen vanulappuun ja misellin vesipakoinen häntä puolestaan tarttuu iholla oleviin meikkeihin, taliin ja muihin epäpuhtauksiin pyyhkien ne mukaansa.

Mitä eroa on misellivedellä ja kasvovedellä?

Tavallinen kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen tasapainottamalla ihon pH-arvon. Tavallinen kasvovesi sisältää tyypillisesti myös ihoa hoitavia ainesosia. Myös misellivedessä voi olla ihoneutraali pH ja se voi sisältää ihoa hoitavia ainesosia, mutta se on suunniteltu nimenomaan puhdistamaan iholta meikki ja epäpuhtaudet tavallista kasvovettä tehokkaammin.

Kenelle misellivesi sopii?

Koska ihoa ei tarvitse huuhdella misellituotteiden käytön jälkeen vedellä, ovat ne kätevä tapa puhdistaa kasvot myös silloin, kun vettä ei ole saatavilla. Misellituotteet sopivat oikeastaan kaikille, sillä ne puhdistavat ihon hellävaraisesti. Misellituotteita voi käyttää iltaisin ainoana ihonpuhdistustuotteena tai osana kaksoispuhdistusta minkä lisäksi ne ovat loistava tuote ihon puhdistukseen aamulla. Misellituotteet ovat myös kätevä tapa puhdistaa iho matkustaessa tai urheillessa.

Kuinka misellivettä käytetään?

Misellivettä käytetään kastelemalla vanulappu misellivedellä ja pyyhkimällä kasvot sillä hellästi puhtaaksi. Toista puhdistus uudella vanulapulla kunnes vanulappuun ei enää irtoa meikkiä. Ihoa ei tarvitse huuhdella vedellä miselliveden käytön jälkeen. Misellivettä voi käyttää sekä kasvomeikin että silmämeikin ja huulimeikin poistoon. Saatavilla on myös misellivesiä, jotka puhdistavat vedenkestävän meikin.

Mitä muita misellituotteita on olemassa kuin misellivesi?

Monet tuotemerkit ovat keksineet hyödyntää misellejä myös muissa tuotekoostumuksissa perinteisten misellivesien lisäksi. Uusimpia trendituotteita ovat erilaiset miselligeelit, miselliöljyt, öljyjä sisältävät misellivedet sekä misellejä sisältävät puhdistusliinat. Kaikkien näiden toimintaperiaate on sama, mutta ne huomioivat erilaiset käyttömieltymykset.

Suodata