6 vinkkiä silmänympärysihon puhdistukseen ja hoitoon

4.8.2016

KATSO VINKIT HELLÄVARAISEEN SILMÄMEIKIN POISTOON! </br></br> Kirjoittanut: Aino - elevenin kauneustiimi


Jokainen meistä on varmasti kuullut, että silmänympärysiho on erityisen ohutta ja herkkää ja siksi sille onkin kehitetty omat voiteensa ja puhdistustuotteensa. Toimituksemme kokosi muutaman vinkin herkän silmänympärysihon puhdistukseen ja hoitoon. Näillä vinkeillä pidät silmänympärysihosi terveenä ja hyvinvoivana!1. Valitse oikea puhdistustuote.

Kuten jo mainittukin, silmämeikin poistoon on kehitetty täysin omat tuotteensa, jotka puhdistavat herkän silmänympärysihon tehokkaasti. Tavalliset meikkipohjille tarkoitetut puhdistustuotteet saattavat kuivattaa silmänympärysihoa ja täten lisätä ryppyjä, eikä niitä siis suositella käytettäväksi silmänympärysiholla.

Kokeile esimerkiksi suosittua Lumene Sensitive Touch Gentle Eye Makeup Remover -silmämeikinpoistoainetta tai Skincode Gentle Eye & Lip Make-Up Remover Gel -silmämeikinpoistogeeliä.

2. Älä käytä liiallista voimaa.

Joskus silmämeikki saattaa tuntua jumiutuneen luomille ja varsinkin rajauksen jämät on vaikea saada pois. Tämä johtaakin usein siihen, että turhautuneena silmänympärysihoa alkaa hangata kovempaa, mikä saattaa aiheuttaa punoitusta, ärsytystä ja kuivumista, joka taas johtaa ajan myötä ryppyjen lisääntymiseen.

Parhaiten silmämeikin hellävaraisessa poistossa toimivatkin kaksifaasiset meikinpoistoaineet, jotka sisältävät sekä öljyä että vettä. Pulloa kannattaa ravistaa hyvin ennen käyttöä ja kaataa tuotetta vanulapulle. Kostutettua vanulappua tulisi pitää hetki silmän päällä ennen sen vetämistä kohti ulkonurkkaa, sillä näin öljy ehtii vaikuttaa meikkiin.

Kokeile esimerkiksi L'Oréal Paris Dermo Expertise Eye & Lip Make-up Remover Waterproof -silmämeikinpoistoainetta, jolla poistat vedenkestävänkin meikin tai rauhoittavaa Ga-De Soothing Eye Makeup Remover -silmämeikinpoistoainetta.3. Älä hankaa edestakaisin.

Edestakaisin pitkin silmäluomea vanulapulla hankaaminen ei ole hyväksi silmänympärysiholle ja saattaa pahimmassa tapauksessa jopa katkoa ripsiä. Oikea liikerata silmämeikin poistamiseen on liikuttaa vanulappua ensin hellävaraisesti silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa ja sen jälkeen pienin liikkein ripsirajassa ylhäältä alaspäin. Näin saat poistettua meikin sekä luomilta että ylä- ja alaripsistä. Älä myöskään unohda poistaa meikkiä kulmaluulta ja kulmakarvoista!

4. Älä käytä likaista vanulappua.

Kun poistat silmämeikkiäsi, muista aina vaihtaa vanulapun puhtaalle puolelle! Mikäli käytät jo kerran käyttämääsi puolta, levität vain jo kerran poistettua silmämeikkiä luomillesi. Taittelemalla vanulappua saat useita puhtaita puolia. Me suosittelemme käyttämään ensin yhden puolen vanulapusta kokonaisena ja tämän jälkeen taittamalla puhtaan puolen puoliksi ja taas puoliksi. Näin taittelemalla saat yhteensä viisi puhdasta puolta!

Muista lisäksi käyttää aina uutta ja puhdasta vanulappua. Vaikka olisit edellisenä iltana käyttänyt vain yhden puolen vanulapusta, on silti hyvä ottaa kokonaan uusi. Vanulaput ovat nimittäin tehokkaita bakteerinkasvualustoja ja ethän halua tieten tahtoen altistaa silmiäsi tulehduksille!

5. Pese muu meikki kasvoilta vasta silmämeikin poiston jälkeen.

Kuten jo useasti on mainittu, silmänympärysiho on erittäin herkkää ja vaikka jotkut öljy- ja vesipitoiset silmämeikinpoistoaineet kosteuttavatkin silmänympärysihoa, on silmät kuitenkin hyvä huuhdella vielä silmämeikin poiston jälkeen. Tämä onnistuu kätevimmin niin, että peset muut meikit kasvoiltasi vasta silmämeikin poiston jälkeen. Muista kuitenkin, ettet hankaa tavallista meikinpoistoainetta silmänympäryksille!6. Muista kosteuttaa myös silmänympärysihosi.

Kun olet poistanut silmämeikkisi näiden ohjeiden avulla ja huuhdellut meikinpoistoaineen kasvoiltasi ja silmämeikinpoistoaineen jäämät silmiltäsi, kannattaa muistaa kosteuttaa ihosi lisäksi myös silmänympärysihosi! Silmänympärysvoiteet ovat suunniteltu herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle, eivätkä näin ole liian rasvaisia ja aiheuta silmänympärysihon turpoamista. Silmänympärysvoide kannattaa taputella hellästi silmänympärysiholle ja välttää voimakasta ja hankaavaa liikettä.

Kokeile esimerkiksi Neal's Yard Remedies White Tea Toning Eye Gel -silmänympärysgeeliä tai kirkastavaa, seerumimaista By Terry Cellularose Hydradiance Eye Contour -silmänympärysvoidetta.