Apukeinot sivellinten pesuun

15.6.2016

KATSO KAUNEUSTIIMIMME VINKIT! <br><br> Kirjoittanut: Elisa - elevenin kauneustiimi

Tunnollinen meikkaaja huolehtii myös meikkausvälineiden hoidosta hyvin. Siveltimet, meikkisienet ja muut välineet keräävät ihokontaktissa pinnalleen paitsi itse meikkituotejäämiä, myös rasvaa ja epäpuhtauksia. Välineisiin kertynyt lika ja bakteerit leviävät käytön myötä kasvoille ja saattavat aiheuttaa tulehduksia iholla. Lisäksi lika kulkeutuu välineiden kautta meikkituotteisiin joiden käyttöikä voi olennaisesti lyhentyä sen vuoksi. Likaiset siveltimet eivät myöskään enää välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla niihin kertyneiden jäämien vuoksi.

Siveltimien kunnolliseen puhdistukseen on siis monta hyvää syytä ja ahkera meikkaaja puhdistaakin siveltimensä vähintään viikoittain. Nestemäisten tuotteiden kanssa käytetyille välineille puhdistus on välttämätöntä joka käyttökerran jälkeen: bakteerit suorastaan riemastuvat voidemaisista tuotejäämistä, jotka sisältävät niille otollista ravintoa ja lisääntymisalaa. Etenkin meikkisienet voi olla hankalaa saada täysin puhtaiksi, mutta oikeilla tuotteilla sekin on mahdollista!

Kokosimme elevenin kauneustiimin suosikkeja sivellinten tehokkaaseen ja hellävaraiseen puhdistukseen.

Nestemäiset puhdistusaineet

Juoksevassa muodossa olevat pesuaineet ovat helppokäyttöisiä. Ei kannata kuitenkaan turvautua astianpesuaineeseen vaan suosia hellävaraisempia metodeja. Etenkin aitokarvaiset siveltimet ovat herkkiä pesutuotteen voimakkuudelle ja karhentuvat helposti. Synteettiset siveltimet sallivat enemmän, mutta liian tujun puhdistusaineen vuoksi sivellinkuitujen liimaus voi pettää. Suosittelemme siis puhdistukseen hellävaraisia pesuaineita, jotka ovat myös ympäristöystävällisiä.

EcoTools Makeup Brush Shampoo auttaa syväpuhdistamaan meikkisiveltimistä meikin, öljyt ja epäpuhtaudet hellävaraisen tehokkaasti. Hypoallergeeninen sivellinshampoo on valmistettu kasvipohjaisista raaka-aineista eikä se sisällä parabeeneja, ftalaatteja tai mineraaliöljyä. Täydellinen puhdistusaine paitsi EcoToolsin omille, myös muille synteettisille siveltimille.

Dr. Bronner's Magic Soaps Peppermint on piparmintun tuoksuinen saippua, joka täyttää sertifioidun BDIF-luonnonkosmetiikan kriteerit. Dr. Bronner's -merkin takana on yli 150 vuotta saippuaosaamista ja saippuoiden laatu on maailmankuulua. Brändin saippuat sopivat kaikkeen puhdistukseen vartalosta pyykkeihin, joten nestemäinen saippua soveltuu myös sivellinten puhdistukseen erinomaisesti. Kosteuttava glyseriini ja luomulaatuiset öljyt tekevät hyvää etenkin aitokarvaisille siveltimille!

Burt's Bees Baby Bee Shampoo & Wash on hellävarainen hiusten- ja vartalonpesuaine, joka on kehitetty erityisesti vauvan iholle. Ahkeralle meikkaajalle siveltimet ovat vähän kuin omia pienokaisia, joten mikä sopisikaan paremmin niiden puhdistusaineeksi! Hajusteeton koostumus sopii myös herkkäihoisille.

Kiinteät saippuat

Kiinteät saippuat ovat nestemäisiä riittoisampia myös sivellinten pesussa. Kostean siveltimen pyöräytys saippuapalassa ja vaahdotus kämmentä vasten riittää ja isokin kokoelma siveltimiä puhdistuu ilman suurta saippuamäärää. Ongelmaksi muodostuu palasaippuan kuivatus ja tarpeeksi ilmava säilytys. Näppärä meikkaaja askarteleekin saippuan säilytykseen ripustettavan harsopussin tai rei'itetyn pakasterasian.

Beautyblender Blendercleanser Solid on laventelintuoksuinen palasaippua, joka puhdistaa sekä meikkisienet että -siveltimet nopeasti ja tehokkaasti. Mukana tulevan säilytysrasian ansiosta saippualle on luonteva säilytyspaikka ja sen voi ottaa mukaan myös matkalle. Erityisen tehokas puhdistusaine meikkisienille!

L'Occitane Extra Gentle Soap Milk on ihanan kosteuttavaa karitevoita sisältävä, täysin luonnollisista ainesosista valmistettu palasaippua, joka on siveltimille ja iholle hellävarainen. Hento, maitomainen tuoksu on miellyttävä. Plussaa myös isosta 250 gramman palasta!

Apuvälineet pesuhommiin

Mikäli siveltimiä on tullut pestyä jo muutaman kerran, huomaa että homma vie jonkin verran aikaa. Siveltimien pesuun onkin kehitytty jos jonkinmoista apuvälinettä, joiden avulla pesu sujuu huomattavasti jouhevammin. Valitsimme esittelyyn kaksi pesutuotetta Sigmalta, joka on yksi kauppamme suosituimmista sivellinmerkeistä.

Sigma 2X Sigma Spa Brush Cleansing Glove - Pink -puhdistuskintaassa on kahdeksan puhdistuspintaa, joiden avulla siveltimet saa nopeasti puhtaiksi. Kätevä muotoilu mahdollistaa kintaan helpon molemminpuolisen käytön. Mikrokuituinen sisäpinta tuntuu miellyttävältä kädessä ja sivellinpesu on kuin tanssia vain!

Sigma Spa Brush Cleaning Mat on tosiharrastajan tuote. Pinkissä puhdistusmatossa on useita erilaisia pesupintoja, joita vasten harjaksia pyöritellessä meikki ja lika irtoavat siveltimestä vaivatta. Erikoismuotoiltu matto sopii hyvin lavuaarin pohjalle ja helpottaa sivellinten puhdistusta. Matto mahdollistaa samanaikaisen pesun molemmilla käsillä.

Puhdistussuihkeet

Mitä jos sivellinten pesulle ei vain kerta kaikkiaan tunnu olevan aikaa tarpeeksi usein? Silloin apuun astuvat puhdistussuihkeet, joiden avulla puhdistaa ja desinfioi siveltimet heti niiden käytön jälkeen. Pikapesu riittää arjessa ja pitkittää pesuväliä, mutta pesevät tensidit ovat edelleen tehokkain tapa saada välineistä täysin puhtaita. Vesi-saippua-pesusta ei siis pääse suihkeillakaan eroon, mutta arkea ne helpottavat huomattavasti!

Cailyn Pure Ease Brush Cleaner on desinfioiva meikkisiveltimien puhdistussuihke. Tuotteen antibakteerinen koostumus auttaa puhdistamaan siveltimistä nopeasti lian, bakteerit ja meikkijäämät. Puhdistusnestettä suihkitaan pyyhkeeseen tai kasvopaperille, jossa sivellin pyöritellään puhtaaksi.

Saitko uusia vinkkejä sivellinten ja meikkisienten pesuun? Me täällä kauneustiimissä ainakin inspiroiduimme ja hipsimme nyt puhdistamaan omat, aivan liian kauan saippuatta olleet siveltimemme...