K-Beauty School: Taianomaiset kangasnaamiot

6.7.2017

JOKO TUNNET KANGASNAAMIOIDEN SALAT? NÄIN SAAT NIISTÄ PARHAAT TEHOT IRTI! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Korealaiset ovat hulluina kangasnaamioihin eikä luultavasti ole olemassakaan korealaista kotia, josta ei löytyisi kokoelmaa kangasnaamioita. Kangasnaamioita pidetäänkin yhtenä korealaisen ihonhoitorutiinin tärkeimmistä tuotteista ja markkinoilla oleva, usein varsin edullisten kangasnaamioiden valikoima on valtava. Yritykst ovatkin yhä kekseliäämpiä uusia naamioita suunnitellessaan voidakseen varmistaa, että naamioiden avulla saadaan yhä parempia hoitotuloksia. Myös useat länsimaiset kosmetiikkamerkit ovat alkaneet valmistaa kangasnaamioita.


Mikä kangasnaamioista sitten tekee erityisiä paitsi että ne ovat täydellistä materiaalia viihdyttäviin selfie-kuviin? (Älä suotta häpeile, me kaikki olemme ottaneet hauskoja selfieitä kangasnaamioiden kanssa!)

Kuten varmasti olet kuullutkin, ovat seerumit ihonhoidon tehotuotteita, jotka pystyvät imeytymään iholle kosteusvoiteita paremmin aktiiviaineidensa voidetta pienemmän partikkelikoon ansiosta. Kangasnaamioiden taika perustuukin juuri siihen, että niiden kangas on kyllästetty runsaalla määrällä ihoa hellivää, kasvoille lisää kosteutusta ja hoitoa tuovaa seerumia. Voisiko iho edes unelmoida mistään paremmasta!

Kangasnaamion kangas on leikattu kasvojen muotoon istuvaksi ja täydennetty asiaan kuuluvilla aukoilla, joiden ansiosta naamiota käyttäessä voi hengittää vaivatta ja katsella ympärilleen ongelmitta. Kangasnaamion kankaan tarkoitus ei kuitenkaan ole vain välittää seerumia kasvoille, vaan estää sen lisäksi ihoa hellivää seerumia myös haihtumasta kadoksiin liian nopeasti ja siten varmistaa, että janoinen iho pystyy ryystämään sisäänsä kaikki tarvitsemansa tehoaineet.

Tavallisesti kangansnaamioiden annetaan vaikuttaa iholla 20-30 minuuttia, mikä on varsin täydellinen aika ottaa niitä hauskoja selfie-kuvia tai ihan vain rentoutua Netflixiä katsellen (ainoa harmillinen asia tosin on, ettei kangasnaamion vaikuttaessa ole kovin kätevää syödä ja herkutella...). Vaikutusajan jälkeen kertakäyttöinen kangasnaamio poistetaan kasvoilta ja loput sen seerumista taputellaan iholle. Tavallisesti naamiopussi sisältää niin paljon ylimääräistä seerumia, että siitä riittää vaikka koko vartalolle ihoa hellivää tehohoitoa.

Meillä on tapana ajatella, että kasvonaamio tuo parhaan vaikutuksen, kun samaa tuotetta käytetään iholla säännöllisesti. Yksi parhaista jutuista korealaisessa ihonhoidossa on kuitenkin se, ettei ihonhoidosta tarvitse tehdä tylsää rutiinia pidättäytymällä samassa kasvonaamiossa ja että naamioiden välillä kannattaakin jopa vaihdella. Parasta olisikin pitää kotona saatavilla monipuolinen valikoima erilaisia kangasnaamioita, joiden joukosta voi aina valita iholleen sen juuri sillä hetkellä kaipaaman tuotteen.

Kokeile siis reippaasti erilaisia kangasnaamioita. Joskus iho on janoinen ja kaipaa enemmän kosteutusta, toisinaan se saattaa taas näyttää samealta ja kaivata erityistä kirkastusta. Tuotemerkit ovat myös erittäin innovatiivisia kehitellessään uusia, toinen toistaan tehokkaampia kangasnaamioita. Perinteisten mikrokuidusta valmistettujen kangasnaamioiden lisäksi tarjolla on myös bio-selluloosanaamioita, hydrogeelinaamioita, folionaamioita sekä esimerkiksi savella ja hiilellä päällystettyjä kangasnaamioita sekä jopa vaahtoavia kangasnaamioita. Naamiohetken hauskuutta voi myös lisätä asettamalla kasvoille kangasnaamion, jonka pintaan on painettu jotain veikeää - kukapa ei hurmaantuisi vaikkapa suloisista eläinvauvan kasvoista (jotka tekevät kangasnaamiosta erityisen täydellistä selfie-materiaalia)?

Voit itse päättää, kuinka usein haluat kangasnaamioita käyttää. Yleisin suositus on 1-3 kertaa viikossa, mutta innokkaimmat kangasnaamioaddiktit käyttävät kangasnaamioita jopa päivittäin varmistaaksen, että heidän ihonsa pysyy aina täyteläisen kosteuttuna ja kauniin heleänä.

Yksi tärkeä juttu kannattaa kuitenkin kangasnaamioita käyttäessä muistaa. Siitä huolimatta, että kasvojen iho on niiden käytön myötä saanut juuri sitä hellivän seerumikylvyn, kannattaa iholle silti aina levittää vielä kosteusvoide tai yönaamio, jotta kaikki kasvoille imeytetyt mahtavat tehoaineet lukittuvat iholle ja naamiosta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn. Kangasnaamion tehoja voi myös lisätä käyttämällä sen alla ensin hoitonestettä ja seerumia!

Löydät elevenin kagasnaamiovalikoiman täältä.