Siivoa kosmetiikkatuotteesi KonMari-metodilla

29.1.2017

NÄILLÄ OHJEILLA SAAT KOSMETIIKKAVARASTOSI PIRSKAHTELEMAAN ILOA! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Harva on varmasti voinut välttyä kuulemasta trendi-ilmiöksi nousseesta KonMari-metodista. Siivouksen elämää mullistavaksi taiaksi kutsutun metodin takana on japanilainen siivousekspertti Marie Kondo, joka uskoo, että ihmisen olisi tärkeää omistaa vain itselleen iloa tuottavia ja tarpeellisia asioita.


Marie Kondon lanseeraaman KonMari-metodin avulla on tarkoitus käydä läpi koko omaisuus ja karsia siitä pois kaikki turha. Kun koti on kunnossa ja ylimääräisistä tavaroista on luovuttu, on helpompaa huomata, mitä oikeasti haluaa tehdä, mikä tuo itselleen iloa ja ajatuksetkin kulkevat selkeämmin. Kun koti on maritettu, on myös sen pitäminen siistinä jatkossa helppoa. Jos et ole vielä kuitenkaan valmis marittamaan koko elämääsi niin kokeile sitä edes meikkipussiisi näillä ohjeilla.

Kokoa kaikki kosmetiikkatuotteesi yhdeksi kasaksi.

Marituksen tärkeimpiä osia on edetä kategoria kerrallaan ja aloittaa kokoamalla kaikki ryhmään kuuluvat tuotteet yhteen. Kasaa siis reippaasti kaikki kosmetiikkatuotteesi meikeistä ihonhoitoon, kynsilakkoihin ja hiustuotteisiin yhdeksi rykelmäksi. Älä jätä mitään pois kasasta ja vaikka tietäisitkin, että tulet kuitenkin säilyttämään sen käsilaukussasi olevan lempparipunasi niin kanna se silti kasaan.

Tuotteiden kasaamisen tarkoituksena on toimia herättelemässä tajuamaan, mitä kaikkea todellisuudessa omistaakaan ja kuinka paljon. KonMari-metodin järjestelyosion tärkeimpiä asioita onkin käydä tuotteet läpi kategorian eikä paikan mukaan: 10 huulipunaa siellä, 10 huulipunaa täällä ja loput 10 vielä jossain muualla eivät myöskään ehkä tunnu suurelta määrältä ennen kuin ne kaikki kokoaa yhteen ja tajuaa, että omistaa 30 lähes saman sävyistä huulipunaa, joista käyttää vain kolmea.

Ota jokainen tuote käsiisi ja mieti, tuottaako se sinulle iloa.

Älä vain katsele tuotteitasi vaan ota jokainen niistä käsiisi yksi kerrallaan miettien, millaisen olon se sinulle tuo. KonMari-metodin ratkaisevassa osassa on ajatus siitä, että optimaalisinta on säilyttää vain tavaroita, joiden omistamisesta tulee hyvä mieli ja jotka pirskahtelevat itselleen iloa. Pirteän punainen huulipuna tai suosikkituoksu voivat tehdä sitä varsin konkreettisestikin, mutta jokainen ei varmasti koe suuria ilonpirskahduksia esimerkiksi shampootaan ajatellessaan.

Joskus ilon tunteet voivat olla laimeampia, mutta mieti, onko tuotteesta sinulle kuitenkin hyötyä ja tykkäätkö käyttää sitä. Esimerkiksi shampoo kuuluu meistä useimpien välttämättömiin hygieeniatuotteisiin ja sen avulla tukasta tulee puhdas, mikä kuitenkin jo tuo hyvän mielen. Varmista siis, että shampoossasi on ainakin sinua miellyttävä tuoksu ja pidät sen tuomasta lopputuloksesta. Muista, että sinun ei tarvitse käyttää väkisin tuotteita, joista et oikeasti pidä.

Kiitä ja luovu.

Jos huomaat, ettei joku tuote tuota sinulle iloa niin älä turhaan jätä sitä riesaksesi. Kalliskaan hajuvesi ei tuota arvoistaan iloa, jos saat siitä päänsäryn eikä luksusmerkin kosteusvoide täytä hemmottelevaa tehtäväänsä, jos se jättää ihollesi kiristelevän tunteen.

Kaikkea ei tarvitse heittää suoraan roskiin vaan tuotteita voi toki myös myydä tai lahjoittaa muille, mutta pidä huoli, ettet pakota läheisiäsi ottamaan kosmetiikkarippeitäsi vain siksi, että he kokevat sen velvollisuudekseen eikä tuote oikeasti ilahduta heitäkään. Joskus voi olla vain tarpeen sanoa tuotteelle hiljainen kiitos siitä, että sen tuoksu tuotti sinulle iloa kesällä 2008 tai että opit sen myötä, ettei vihreä luomiväri ole sinun juttusi ja heittää se vain suosiolla pois.

Aseta kauniisti esille.

Iloa tuottavia kosmetiikkatuotteita ei tarvitse piilottaa meikkipusseihin. Aseta kauneimmat hajuvesipullosi kauniille tarjottimelle makuuhuoneesi pöydälle, järjestele ihanimmat meikkituotteesi esille ja siirrä shampoo ja hoitoaine uusiin, kylpyhuoneesi sisustukseen sopiviin pulloihin. Nyt vasta pirskahteleekin!

Oletko kokeillut KonMari-metodia? Kerro kokemuksiasi kommenteissa!