Hiukset

Tuotteet hiustenlähtöön

Ihmisen hiuspohjasta kasvaa keskimäärin noin 100 000. Hiuksia irtoaa normaalisti noin 100-150 kappalettapäivässä. Pitkähiuksisilla hiustenlähdön huomaa helpommin kuin lyhythiuksisella, mutta hiuksia irtoaa silti yhtä paljon. Yksittäisen hiuksen kasvukausi on noin 6-7 vuotta, jonka jälkeen hius siirtyy lepovaiheeseen ja lopulta irtoaa. Toisilla kasvukausi voi olla lyhyempi ja toisilla taas pidempi. Hiukset kasvavat keskimääräistä nopeamminihmisen ollessa noin 15-30-vuotias.

Hiustenlähdön mahdollisia syitä ovat perinnölliset tekijät, ikä, stressi, nais-ja mieshormonit, sairaudet, lääkitykset sekä kehossa esiintyvä tulehdustila. Myös äkillinen laihtuminen, synnytys, ravintoaineiden ja vitamiinien puutostilat sekä tiukan ponihännän aiheuttama jatkuva venytys hiuksille saattaa aiheuttaa hiustenlähtöä. Hiusten ja hiuspohjan jatkuva rasittaminen saattaa edistää hiustenlähtöä. Hiusten pesuvälien harventaminen 2-3 kertaan viikossa sekä muotoilutuotteiden käytön vähentämisellä saattaa olla positiivinen vaikutus hiustenlähdön hillitsemiseen. Jos koet,että hiuksia irtoaa erityisen paljon, voi olla hyvä olla yhteydessä lääkäriin, joka voi selvittää mahdollisia syitä hiustenlähtöön.

Voit kokeilla kotihoitona hiustenlähdön ehkäisyyn ja hiustenkasvun aktivoimiseen valikoimastamme löytyviätuotteita. Tutustu esimerkiksi näihin hiustuotteisiin:

Suodata