Näin ostat oikean meikkivoiteen netistä

18.7.2016

NÄILLÄ VINKEILLÄ VALITSET OIKEAN TUOTTEEN! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Kaikkihan me tiedämme, että meikkien shoppailu verkosta on mitä parhainta ajanvietettä. Ei tuskailua väärien kokojen tai leikkauksien kanssa, kaikkea kivaa saa pikkurahalla ja fiilis on se, mikä ratkaisee.


Verkkoshoppailun puolesta puhuu usein myös suomalaisia kivijalkamyymälöitä laajempi tuotevalikoima. Kiitos internetin, on jokaisella mahdollisuus päästä tutustumaan myös vieraampiin tuotemerkkeihin ja tilaamaan niitä vaivatta itselleen. Luomivärejä, kynsilakkoja ja ripsivärejä on helppoa shoppailla etänä, mutta voiko meikkivoiteen oikeasti ostaa verkosta ilman, että sitä pääsee kokeilemaan omalle iholle?

Kuva: Pexels

Näiden vinkkien avulla oikean meikkivoiteen verkkoshoppailu on jatkossa lastenleikkiä!

Tunne ihotyyppisi
Koska verkkoshoppailu tarkoittaa, ettei meikkivoiteen koostumusta pääse kokeilemaan ennen ostopäätöstä on tärkeää varmistaa, että meikkivoide on suunniteltu omalle ihotyypille sopivaksi. Useat meikkivoiteet ovat niin sanottuja kompromissikoostumuksia, jotka palvelevat kaikkia ihotyyppejä, mutta mikäli ihollasi on erityistä kuivuutta tai sen rasvoittuminen ja runsas kiiltely ovat sinulle ongelmia varmista, että meikkivoide on suunniteltu ihotyypillesi sopivaksi.

Ga-De Idyllic Matte Velvet Foundation on öljytön meikkivoide, joka jättää iholle pitkäkestoisen ja mattaisen lopputuloksen. Rasvaisuutta imeviä puuteripartikkeleita sisältävä ohut ja kosteuttava koostumus sopii erityisen hyvin rasvoittuvalle iholle.

Tiedä ihosi pohjasävy
Meikkivoiteen valinnassa tärkeimpiä tekijöitä on, että sen sävy sointuu omaan ihonsävyyn mahdollisimman täydellisesti. Pelkkä tummuusaste ei ratkaise, sillä myös ihon pohjasävy on tärkeä tietää. Jos ihosi on pohjasävyltään kylmä, valitse sen mukainen meikkivoide. Meikkivoiteen sävyn nimi antaa yleensä viitteitä sen pohjasävystä. Sävyn kylmästä, punapohjaisista vivahteista kertoo usein esimerkiksi vaaleiden sävyjen kohdalla sana "ivory", kun taas lämpimästä, keltapohjaisesta taitosta vihjaavat sanat "beige" ja "golden".

Älä lankea myyttiin, jossa punapohjaista ihoa kannattaisi neutralisoida keltapohjaisella meikkivoiteella tai keltapohjaista ihoa tasapainottaa punapohjaisella sävyllä. Lopputuloksena on taatusti vain väärän sävyisestä meikkivoiteesta kielivä raja leukapielessä.

L'Oréal Paris True Match Super-Blendable Foundation -meikkivoiteen sävyjen nimet on suunniteltu helpottamaan kuluttajien sävyvalintaa: nimen lisäksi sävyillä on värikoodi, joka auttaa paitsi numeroin kertomaan sävyn tummuudesta myös kirjaimin sen pohjasävystä: W eli warm tarkoittaa lämmintä, keltapohjaista sävyä, N puolestaan neutraalia ja C coolia eli kylmää, roosapohjaista sävyä.

Käytä Googlen kuvahakua
Kun sinulla on aavistus siitä, mikä vaitsemasi meikkivoiteen sävyistä voisi olla sopiva, tarkista sävy aina Googlen kuvahaulla. Kiitos internetin ja kosmetiikkaa rakastavien kuluttajien, on lähes jokaisesta meikkivoiteesta ja sen sävyistä aina tarjolla esimerkkikuvia eli swatcheja. Älä koskaan luota pelkkään verkkokaupan omaan kuvaan, sillä se saattaa antaa sävystä varsin yksipuolisen vaikutelman.

bareMinerals Original SPF 15 Foundation on supersuosittu mineraalimeikkipohja, jonka sävyjä on helppo vertailla keskenään Googlen kuvahakua hyödyntäen. Monipuolisen sävyvalikoiman ansiosta omalle iholle sopiva vaihtoehto löytyy varmasti.

Lue arvosteluja Paitsi että internet tarjoaa runsain mitoin kuvia meikkivoiteiden sävyistä, on se myös pullollaan erilaisia tuotearvosteluja. Lukemalla bloggaajien ja keskustelupalstojen tuotearvosteluja saat helposti mielikuvan siitä, millainen meikkivoide on käytössä. Voit myös aina kysyä muilta apua miettiessäsi, voisiko meikkivoide sopia juuri sinulle.

Verkossa on myös paljon sivustoja, jotka ovat keskittyneitä kosmetiikkatuotteiden tuotearvosteluihin. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi suomalainen Beautify ja englanninkielisiä tuotearvosteluja ympäri maailman keräävä MakeupAlley.

By Terry Terrybly Densiliss Foundation -meikkivoide on kerännyt MakeupAlleyssa lähes sadalla tuotearvostelulla 3,9/5 tähteä. Meikkivoide on saanut kehuja mm. loistavasta pysyvyydestään, satiinisen puuterimaiseksi muuttuvasta pinnastaan sekä hyvästä peittokyvystään.