Apua, peitevoide ei pysy - näin käytät peitevoidetta oikein

30.5.2019

Artikkelistamme löytyy nyt apu niihin tilanteisiin, kun peitevoide liukuu iholta näkymättömiin tai jumittuu ihon kuiviin kohtiin. Näin peitevoiteesta saa kaiken irti!

Apua, peitevoide katosi taas juonteisiin! Syitä peitevoiteen levittämisen epäonnistumiseen voi olla useita alkaen sopimattomasta tuotteesta, viimeistelyn puutteesta tai ihan vain kiireestä. Joillakin peitevoide voi tarrata kasvojen kuiviin kohtiin ja silti kadota jäljettömiin silmien alta - onko kyseessä ihotyypin ongelma vai voisiko tuotevalinnalla vaikuttaa lopputulokseen?

Tässä artikkelissa taklaamme peitevoide-ongelmat ja jaamme vinkkejä peiteaineen levitykseen ja kiinnitykseen. Nämä vinkit saavat kauneustiimimme hyväksynnän vuosien mittaisen, omakohtaisen testauskokemuksen ansiosta.

Miten valita oikea peitevoide?

Peiteaineita on saatavilla kevyen nestemäisinä, lähes kiinteän voidemaisina, kätevinä puikkoina ja hienojakoisina puutereina. Suosittelemme valitsemaan yhden peiteaineen silmien alle ja toisen näppyjen peittoon, sillä usein yksi peitevoide ei toimi ihanteellisesti molemmissa. Ihotyyppiään kannattaa kuulostella: rasvoittuvaan ihoon taipuvainen valitsee mielellään jytyn puikkopeiteaineen tai kerrostettavan puuterin, kun taas kuivaihoinen saattaa tykätä enemmän seerumimaisen ohuesta koostumuksesta.

Kokeile: MAC Cosmetics PRO Longwear Concealer on monen suosima, monikäyttöinen ja pigmenttipitoinen peiteaine. bareMinerals Multi-Tasking Concealer SPF 20 -mineraalipuuteri peittää ja sisältää aurinkosuojan. rms beauty UnCover Up on kevyt ja kosteuttava peiteaine.

Mitä tehdä, kun peiteaine ei peitä tarpeeksi?

Usein peiteaineessa on riittävästi pigmenttiä tummien silmänalusten ja kevyen punaisuuden peittoon, mutta joskus peitevoide voi jäädä ihon tummille jäljille kakkoseksi. Tällöin suosittelemme peiteaineen sijaan sävyä korjaavia voiteita, jotka taittavat epätoivottua sävyä neutraalimpaan suuntaan. Kun sävyntaittajan päälle lisää tavanomaisen peitevoiteen, saa peittoon niin ruuhkavuosien tummat silmänaluset kuin pahat aknearvetkin. Muistisääntö: vastaväri taittaa vastaväriä eli vihreä peiteaine sopii punaisuuden peittoon ja persikka ja punainen sinisyyden ja tummien silmänalusten peittämiseen. Keltainen kirkastaa sameutta ja violetti taittaa tumman ihon harmaita vivahteita.

Kokeile: IsaDora Color Correcting Concealer Wheel sisältää avun punaisuuden, tummien silmänalusten ja pigmenttiläiskien piilottamiseen. Pixi Correction Concentrate häivyttää silmänalusten tummuutta. Lumene Nordic Chic CC Color Correcting Pen -peitevoide häivyttää epätoivottuja sävyjä.

Miten estää peitevoiteen tarrautuminen kuiviin kohtiin?

Nenänpieliin, poskille tai otsaan kakkumaisesti tarrautuva peiteaine on hankala fiksata ja ikävän näköinen. Peitevoiteita on toki saatavilla myös kosteuttavina versioina, mutta usein nekään eivät pysty korjaamaan perimmäistä syytä pigmentin epätasaiselle levittymiselle: ihon kosteutusta. Jo kevyen hoitonesteen lisäys ihonhoitorutiinin voi tuoda avun, mutta suosittelemme lisäksi ihon kerroskosteuttamista ja säännöllistä, hellävaraista kuorintaa.

Kokeile: Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid on halpa ja hyvä hoitoneste kaikille ihotyypeille. Mizon Apple Smoothie Peeling Gel -kuorinta sopii myös herkälle iholle. MAC Cosmetics Select Moisturecover on peitevoide kosteuttavimmasta päästä.

Peitevoide liikkuu iholla, mitä teen väärin?

Peitevoiteen katoaminen iholta johtuu yleensä kahdesta asiasta: levitysjärjestyksestä tai kiinnityksestä. Peiteaine kannattaa levittää iholle vasta meikkivoiteen jälkeen, jolloin meikkivoiteen mahdollisesti sisältämät öljyt eivät nappaa levityksen aikana peiteainetta mukaansa. Peiteaine (kuten meikkivoidekin) kannattaa kiinnittää kevyellä puuterilla, jolloin se asettuu iholle kauniimmin ja pysyy pidempään. Jos kakkumainen lopputulos pelottaa, suosittelemme suihkuttamaan meikin päälle kiinnityssuihketta.

Kokeile: By Terry Hyaluronic Hydra-Powder on unelmankevyt ja kosteuttava puuteri. Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer yhdistää meikkivoiteen ja peiteaineen. Clarins Fix' Make-Up -suihke kiinnittää meikin ja saa pohjan näyttämään heleän huolettomalta.

Kaikki peitevoiteet löytyvät tästä linkistä.