Seuraava ihonhoidon trendi: N-Beauty eli Nordic & Scandic Beauty

31.3.2019

Nyt maailmalta kuuluu ihastuttavia uutisia: "nordic beauty" eli pohjoismainen kauneudenhoito nostaa profiiliaan vahvasti. Artikkelissa avaamme N-Beautyn salat ja kehumme pari pohjoismaalaista tuotetta maasta taivaisiin.

K-Beauty ja J-Beauty saavat seuraa, kun ihonhoidon markkinoita valloittaa N-Beauty. N-Beauty eli Nordic Beauty on meille suomalaisille erityisen mukava trendi, sillä nimensä mukaisesti ihonhoitometodi keskittyy pohjoismaisiin tuotteisiin, raaka-aineisiin ja tapoihin hoitaa ihoa. Seuraavan kerran kun napsautat saunan päälle ja hoidat ihoasi lakansiemenöljyllä, olet trendien aallonharjalla.

Artikkelissa avaamme "scandic beauty" -trendiä ja kerromme lisää tuotteista, joiden alku on Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Islannissa.

Yksinkertaista mutta tehokasta

Suomalaisille tuttu ihonhoitorutiini ei ehkä sisällä korealaiseen tapaan 10 vaihetta, mutta voi silti olla aivan yhtä tehokas. N-Beautya ovat yksinkertaiset, vaikuttavat ja tehokkaat tuotteet, jotka hyödyntävät karussa pohjoisessa kasvavia ainesosia. Erityisesti puhtaus on N-Beautyn ytimessä, onhan meillä oma syväpuhdistukseen tarkoitettu rituaalimme - sauna.

Erikoisissa ainesosissakaan emme jää lainkaan jälkeen korealaisia ja japanilaisia verrokkejamme. Puolukka, mustikka, lakka, pihlaja, koivunmahla ja -lehdet, erilaiset havupuut, lähdevesi ja turve ovat jo pitkään olleet osa pohjoismaista kauneudenhoitoa. Ainesosien antioksidantit, vitamiinit ja mineraalit käyvät oivallisesti osaksi kosmetiikkaa.

Kokeile: Ruotsalainen Akademikliniken Pure Berry Toner -kasvovesi sisältää uutteita vadelmasta, lakasta ja karpalosta. Suomalainen Lumene VALO Glow Boost Kirkastava & Silottava Hyaluronitiiviste luottaa lakkauutteeseen ja C-vitamiiniin. Tanskalainen Ole Henriksen Pore-Balance Facial Sauna Scrub -kuorinta on saanut inspiraationsa puhdistavasta saunarituaalista.

Haasteena vaihteleva ilmasto

Ilmaston ja sään vaihtelu on Pohjoismaissa monia maita hurjempaa - ja siksi meillä onkin paljon vinkkejä annettavana maailmalle. Ihonhoito vaihtelevassa ilmastossa pakottaa keksimään monipuolisia ja joka paikassa toimivia tuotteita, jotka suojaavat ihoa optimaalisesti. Pohjoismaissa ei myöskään ole lainkaan epätavallista vaihtaa ihonhoitorutiiniaan talveksi ja kesäksi, vaan se on jopa suositeltavaa. N-Beautyssa siis kuunnellaan ihon tarpeita erityisen hyvin ja mukaudutaan olosuhteisiin ainutlaatuisella tavalla.

Kokeile: Ruotsalainen Estelle & Thild Biocalm Anti-Redness Rescue Serum -seerumi auttaa punoittavaa ihoa kaurauutteen voimin. Islantilainen BIOEFFECT EGF Day Serum vie ihonhoidon yksinkertaisimmilleen: tarvitset vain tämän! Ruotsalainen M Picaut Precious Oil tuo iholle suojaa ja heleyttä.

Helppoa hiustenhoitoa

Pohjoismaiseen kauneusihanteeseen kuuluvat erottamattomasti kauniit, hoidetut hiukset. Hiustenhoidon halutaan kuitenkin olevan helppoa ja vaivatonta, joten tuotteilta vaaditaan paljon. Moni pohjoismaalainen suosii luonnollisia hiusvärejä, jolloin myöskään hiusten muotoiluun ei haluta käyttää valtavaa arsenaalia tuotteita vaan kaunis lopputulos halutaan nopeasti yhdellä tai kahdella purkilla.

Kokeile: Ruotsalainen Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo auttaa oireilevan hiuspohjan kanssa. Ruotsalainen SACHAJUAN Ocean Mist antaa hiuksille rennon surffityylin. Ruotsalainen Löwengrip Long Lasting Heat Protector -lämpösuoja muotoilee ja suojaa lämmöltä samanaikaisesti.