Vuoden halutuin ihonhoito-opas: Täydellinen iho

16.1.2019

Tutustuimme Elevenin maapäällikkö ja Ostolakossa-bloggaaja Virve Fredmanin ihonhoito-opukseen. Täydellinen iho -kirja kokoaa yhteen korealaisen kosmetiikan ainesosat, rutiinit ja tuotesuositukset helppolukuisella ja viihdyttävällä tavalla.

Kuva: Viilankantolupa

Olemme Elevenillä eläneet jännityksessä mukana, kun maapäällikkömme Virve Fredman on työstänyt työn ohella kirjaa korealaisesta ihonhoidosta ja kosmetiikasta. Vihdoin saimme ensivilkaisun tähän kattavaan ihonhoidon opukseen, josta voi oppia uutta vaikka korealainen kosmetiikka olisi vielä hieman vieras aihealue.

Upea kuvitus

Ensimmäisenä silmä kiinnittyy kirjan upeaan kuvitukseen, joka alkaa kannen leikkisistä folio-osioista ja jatkuu minimalistisen kauniina läpi kirjan. Pääosassa ovat tuotteet ja niiden sisältö, kuten asiaan kuuluu. Inspiroiva kuvitus tuo mieleen ehkä enemmän japanilaisen kuin korealaisen tyylin, mutta on pelkistettynä kaunista katsottavaa. Vaikka kirjassa suositellaan huikeaa määrää tuotteita ja käydään läpi 100 korealaista tuotemerkkiä, kuvitus noudattaa rauhallisen eteeristä linjaa.

Raaka-ainetietouden helmi

Virve Fredman on työskennellyt kosmetiikka-alalla yli 10 vuotta ja se näkyy kirjan faktapitoisessa tietotykityksessä. Estenomiksi valmistunut Fredman on käynyt koulutuksessaan ja työssään läpi kosmetiikan kemiaa, joten eri ainesosat ja niiden vaikutukset tehdään tutuiksi kirjan edetessä. Vaikka kirjan keskiössä on nimenomaan korealainen kosmetiikka, pätevät raaka-ainetiedot myös länsimaisessa kosmetiikassa. Voikin sanoa, että Täydellinen iho tuo helppotajuisesti ainesosatietoutta jokaisen arkeen. Alan oppikirjoja lukuunottamatta tässä on varmasti markkinoiden kattavin suomenkielinen tieto-opas kosmetiikan ainesosiin!

Kuriositeetteja Etelä-Koreasta

Korealaisen kosmetiikan lisäksi Täydellinen iho -teos esittelee myös korealaista kulttuuria kosmetiikan kuluttamisen ja ihonhoitorutiinin ympärillä. Itsestäänselvästi teoksessa käydään läpi korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini ja tuotteiden järjestys. Kirjassa kurkistetaan kiinnostavasti myös korealaisten shoppailutapoihin, tutustutaan tunnettuihin korealaisiin tuotemerkkeihin ja käydään läpi filosofiaa ihonhoidon takana. Huomaa hyvin, että Fredman on matkustellut Etelä-Koreassa ja perehtynyt korealaiseen mielenmaisemaan. Korealaisen kulttuurin tosifaneille teos ei välttämättä tarjoa uutta, mutta meille tavallisille lukijoille aiheutui jopa pientä Korea-matkakuumetta. Milloinkas seuraavat lennot lähtivätkään...?

Asiantuntijan opas jokaiselle

Elevenillä kohtaamme päivittäin tavallisten ihmisten ongelmia ihonhoidon suhteen - ja kärsimme samoista ongelmista toisinaan myös itse. Täydellinen iho -kirja tuo vastauksen moniin sellaisiin kysymyksiin, joita asiakaspalvelullemme esitetään päivittäin. Näiden lisäksi löysimme kirjasta myös ammattitaitoiselle tiimillemme täysin uusia tietoiskuja. Yksi tiimimme jäsenistä viehättyi esimerkiksi siitä, miten helppoa fermentoitua riisivettä on valmistaa itse ja toinen nappasi kirjan ainesosaosuuden läppärin viereen mutkikkaiden uutuustuotteiden varalta.

Eniten hyötyä ihonhoito-oppaasta on ehdottomasti aloittelijalle ja ihonhoidosta jo kiinnostuneelle, joka haluaa syventää rutiiniaan ja ainesosatietouttaan. Helppolukuiset, selkeästi etenevät ohjeet ja vaiheet tuovat päivittäiseen ihonhoitoon rakenteen, jota voi tarpeen mukaan hienosäätää.

Suosittelemme Täydellinen iho -opusta jokaiselle ihonhoidosta kiinnostuneelle. Korea-fokuksesta huolimatta teos jakaa oivia vinkkejä ihonhoitofilosofian hyödyntämiseen markettituotteilla ja sopii siten myös länsimaisen kosmetiikan käyttäjille. Kokenutkin konkari löytää kirjasta varmasti uusia vinkkejä ja runsas tietomäärä helpottaa tulevien ihonhoitopulmien ratkomisessa. Kun iholle ilmestyy epätoivottu reaktio tai ihotyyppi muuttuu iän tai vuodenajan myötä, on Täydellinen iho -kirjan opeilla helppo korjata tilanne paremmaksi kotihoidolla.

Kiitämme: kirjassa aloitetaan tavallisesta ihan tavallisesta ihonhoidosta ja kerrotaan ihonhoidon hyödyt meille jokaiselle. Erityisen ihanaa oli lisätieto aurinkosuojatuotteista ja kysymys-vastaus-osio, jossa keskitytään täsmällisiin hoito-ohjeisiin.

Haluamme lisää: Todelliselle K-Beauty-fanille teos tarjoaa runsaasti uusia tiedonmurusia, mutta mieluusti näkisimme markkinoilla myös jatko-osan. Onko tässä Suomen Paula Begoun?

Täydellinen iho - opas korealaiseen ihonhoitoon on myynnissä Elevenillä hintaan 27,90 euroa.

Oletko kiinnostunut ihonhoito-oppaista? Kommentoi!