11 upeaa naista kosmetiikkamerkkien takaa

7.3.2016

LISTASIMME NAISTENPÄIVÄN KUNNIAKSI 11 KOSMETIIKKAMAAILMASSA MENESTYNYTTÄ NAISTA! <br><br> Kirjoittanut: elevenin kauneustiimi

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää, minkä kunniaksi nostimme esiin 11 kosmetiikkamerkkiä, jotka ovat valloittavien naisten perustamia.

Yhteistä näillä kaikilla vahvoilla naisilla on ollut heidän kykynsä uskoa ja luottaa itseensä. Jokainen tuotemerkki on syntynyt ainutlaatuisesta ideasta ja tarpeesta, joiden ympärille on rohkeasti uskallettu lähteä rakentamaan omaa brändiä. Sitkeä yrittäjyys on palkittu ja heistä jokainen on onnistunut luomaan laajasti tunnetun menestystarinan, joka hakee vertaistaan.

Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hillsin perustaja Anastasia Soare on kansainvälisesti tunnettu kulmamuotoilija, johon itse Oprah Winfrey on viitannut sanoilla "kulmakarvojen kuningatar". Anastasialla on Hollywoodin supertähtien parissa jo ikoninen status ja hänen asiakaslistansa puhuu selvää kieltä: Jennifer Lopez, Madonna, Oprah Winfrey, Penelope Cruz, Heidi Klum, Naomi Campbell, Nicole Ritchie, Reese Witherspoon ja monet muut luottavat Anastasian ammattitaitoon mitä tulee kulmakarvoihin. Anastasia Soaren myötä kulmakarvoista on tullut tämän hetken tärkein kauneustrendi.

NYX

NYXin perustaja Toni Ko muutti perheineen Etelä-Koreasta Yhdysvaltoihin 13-vuotiaana osaamatta sanaakaan englantia. Hän työskenteli opiskelun ohella äitinsä perustamassa kosmetiikkamyymälässä ja oppi, että aina on oltava valmis tekemään kovasti töitä. Hän oppi kielen, valmistutti ensimmäiset meikkituotteensa ja oli yhtä aikaa sekä yrityksensä toimitusjohtaja, talouspäällikkö että luova johtaja. Sitkeä työ tuotti tulosta, sillä vuona 2014 L'Oréal osti tuotemerkin itselleen n. 500 miljoonalla dollarilla. Sen sijaan, että Toni olisi vetäytynyt vain nauttimaan rahoistaan, perusti hän uuden asustealan yrityksen ja hänellä on tavoitteenaan kehittää ja myydä kolme menestyvää yritystä ennen eläköitymistään.

Beautyblender

Beautyblenderin kehittäjä Rea Ann Silva on toiminut meikkitaiteilijana jo yli 20 vuoden ajan ja hän on saanut työskennellä sekä elokuvien, televisio-ohjelmien että musiikkialan tähtien meikkaajana. Idea Beautyblenderiin syntyi videokuvan laadun parantuessa ja tähtien pelätessä entistäkin tarkemman kuvalaadun olevan heille epäimarteleva. Tarvittiin apuvälinettä, joka levittäisi meikin kasvoille virheettömänä, kevyenä ja valkokankaallakin täydelliseltä näyttävänä. Perinteiset meikkisienet jättivät kasvoille helposti rajoja, jotka meikkitaiteilijoiden oli opittava häivyttämään, mutta Beautyblenderin avulla lopputuloksesta tuli aina täydellinen. Nykyään Beautyblenderin tuotevalikoimasta löytyy myös muita nokkelia apuvälineitä, joilla meikistä tulee täydellinen.

Pixi

Pixi sai alkunsa, kun meikkitaiteilija ja tuotekehittelijä Petra Strand alkoi kaivata kosmetiikkaa, joka korostaisi ihon luonnollista kauneutta ja saisi neljän lapsen äidinkin näyttämään levänneeltä. Tämä kaikki tietenkin keskellä ruuhkavuosien kiirettä, vain parissa minuutissa. Syntyi Pixi ja sen tunnuslause: "flawless in a few fuss-free minutes". Virheetön, kaunis kokonaisuus hetkessä! Pixin perusajatus sekä värikosmetiikan että ihonhoidon saralla on sama: tehdä tuotteita, jotka ovat nopeita ja helppoja käyttää ja joiden kasviperäiset ainesosat ovat laadukkaita ja vaikuttavia. Brändin tuotteet toimivat apuna silloin, kun aikaa ja unta on liian vähän.

Deborah Lippmann

Deborah Lippmannin ura sai alkunsa, kun hän löysi sisältään luovan taiteilijan kynsiteknikkokurssilla. Pian perustettuaan oman kynsihoitolan Deborah'sta tuli yksi Phoenixin suosituimmista kynsitaiteilijoista. Pikkuhiljaa seurapiirikaunottarien lisäksi myös julkkikset ja kauneustoimittajat löysivät Deborah'n ja Alluren sekä Voguen julkaistua hänestä kehuvat artikkelit suosio suorastaan räjähti käsiin. Nykyään Deborah koristelee useiden kauneuslehtien kansimallien kynnet ja hänen ikoniset kynsilakkansa ovat koristaneet muun muassa Cara DeLevignen, Caitlyn Jennerin, Salma Hayekin ja Scarlett Johanssonin kynsiä. Muun muassa suosikkilehdet Vanity Fair, Glamour, Allure, Vogue, Harper's Bazaar, Elle ja InStyle ovat Deborah Lippmannin vakioasiakkaita ja hänellä on omaa nimeään kantava kynsilakkamerkki, joka on kehitetty nimenomaan muotimaailman ikonisten hahmojen innoittamana.

Elizabeth Arden

Kanadalaissyntyinen, Yhdysvaltojen New Yorkiin muuttanut Elizabeth Arden oli itse sydämeltään naisasian kannattaja - olihan hänellä omaa kokemusta kivikkoisesta kamppailusta yhteiskunnassa. Vasta perustettu yritys, jonka johtaja on nainen, ei nimittäin ollut vuonna 1910 mitenkään tavallinen juttu. Elizabeth Arden uskoi naisten voimauttamiseen yhteiskunnallisen toiminnan sekä esimerkkien kautta ja hän järjestikin useita naisten oikeuksien tapahtumia elinaikanaan. Suurin tapahtumista lienee marssi, jossa 15 000 naista marssi punatuin huulin Ardenin kuuluisan punaovisen kauneushoitolan ohitse. Elizabeth Ardenin kova työ kannatti ja hän oli vuonna 1946 yksi ensimmäisistä naisista, joka kuvattiin Time-lehden kanteen.

Essie

Essie Weingartenin lanseeraama tuotemerkki oli alusta lähtien menestystarina. Muotia rakastava nainen päätti kolmekymmpisenä perustaa oman kynsilakkamerkkinsä ja vuodessa sen tuotteita myytiin jo yli 10 000 kynsisalongissa ympäri Yhdysvaltoja. Hän oli aina tiennyt haluavansa perustaa oman yrityksen olematta kuitenkaan täysin varma, minkä alan yritys se voisi olla. Idea kynsilakkamerkin perustamisesta syntyi hänen omasta intohimostaan kynsilakkoja kohtaan: Hän halusi tuotemerkin, joka valmistaisi muodikkaita ja laadukkaita sävyjä, jotka kestäisivät kynsilla pitkään. Täydellinen sitoutuminen tuotemerkkiin tuotti tulosta, sillä nykyään Essien lakkoja myydään yli sadassa maassa.

By Terry

Terry de Gunzburg aloitti meikkitaiteilijnan uransa työskentelemällä kuuluisien valokuvaajien kanssa päätyen vuonna 1985 Yves Saint Laurentille kehittämään merkin kosmetiikkalinjaa. Tomiessaan YSL Beauté -linjan taiteellisena johtajana hän kehitti yhden kosmetiikkamaailman mullistavimmista keksinnöistä, kulttimaiseen nousseen YSL Touche Éclat -valokynän. Laadukkaita, ylellisiä ja innovatiivisia tuotteita kehittävää Terryä on tituleerattu kosmetiikkamaailman arkkitehdiksi ja jopa meikkien Steve Jobsiksi, sillä hän arvostaa tyylikkäitä tuotteita, joissa on omaperäistä näkemystä, joita on ilo käyttää ja joista tulee käyttäjälleen sen myötä välttämättömyyksiä.

Priti NYC

Priti NYC syntyi perustajansa Kim D'Amaton aloitteesta, kun hän ei onnistunut löytämään toimivia, luonnollisia kynsilakkoja raskausaikanaan. Aluksi D'Amato perusti luomutuotteisiin panostavan kylpylän, mutta laajensi pian tuotantoaan myös kynsilakkoihin. Tänä päivänä Priti NYC on vahvasti mukana New Yorkin ja Pariisin muotiviikoilla kuuluisten suunnittelijoiden, kuten Tommy Hilfigerin ja Sonia Rykielin, näytöksissä. Lanseeratessaan tuotemerkkinsä Kim oli edellä aikaansa osoittaen, että ideoitaan tulee uskaltaa rohkeasti lähteä toteuttamaan.

bareMinerals

Maailman suosioon nousseen mineraalimeikkisarja bareMineralsin takana on Leslie Blodgett, josta tuli vuonna 1994 Bare Escentualsin toimitusjohtaja. Kylpy- ja vartalotuotteita myynyt tuotemerkki valmisti siihen aikaan varsin erityisiä puuteripohjaisia mineraalimeikkituotteita, jotka eivät kuitenkaan vastanneet Leslien mieltymyksiä. Leslie brändäsi tuotesarjan uudelleen bareMineralsin nimellä tehden töitä kellon ympäri. Muutamassa vuodessa uudesta tuotesarjasta tuli menestys ja nykyään maailmanlaajuisesti tunnettu bareMinerals on kymmeniä tuotemerkkejä omistavan japanilaisen Shiseidon laajan brändisateenvarjon alla.

Lily Lolo

Vikki Khanin perustama Lily Lolo on tehnyt pitkän matkan vuodesta 2005, jolloin se sai alkunsa Vikkin vierashuoneessa. Vikkin siskosten Lisan ja Lorrainen inspiroimana nimetty tuotemerkki syntyi kosmetologiksi valmistuneen Vikkin tilattua Yhdysvalloista mineraalimeikkejä ja innostuttua niistä. Siihen aikaan mineraalimeikit olivat vielä pienen piirin juttu, mutta nykyään niitä ja Lily Loloa myydän lajasti ympäri maailman. Vikki kannustaakin kaikkia rohkeasti uskaltamaan antamaan ideoilleen ja unelmilleen mahdollisuuden.

eleven toivottaa upeaa naistenpäivää kaikille hurmaaville naisille!