Ihonhoidon trendit vuonna 2019 - kustomointia, mindfulnessia ja syötävää kauneutta

14.1.2019

Nämä 5 trendiä johdattelevat ihonhoidon äärelle vuonna 2019. Siirtymä kokonaisvaltaiseen kauneudenhoitoon on luonnollinen ja tervetullut!

Ihonhoito on viime vuosina kokenut näyttävän uudelleentulemisen ja myös meillä pohjolan perukoilla on voitu nauttia korealaisen ihonhoidon innovaatioista, viimeisimmistä trendituotteista ja hoitolatasoisesta naamiohoidosta kotiolosuhteissa. Nyt ihonhoito siirtyy kohti kokonaisvaltaista otetta ja astuu myös muille elämänalueille: stressinhallintaan, kehonhuoltoon ja ravintoon.

Aktiiviaineiden uusi (ja vanha) sukupolvi

Kuluttajista on tullut yhä tiedostavampia, mitä tulee ihonhoitotuotteiden ainesosiin. Vuosi 2018 oli itsestäänselvästi retinolin ja C-vitamiinin juhlaa, mutta vuonna 2019 siirrytään tulevaisuuteen ja palataan vanhoihin suosikkeihin uudelleen pakattuna. Erityisesti nestemäiset AHA-, BHA- ja PHA-hapot eri pitoisuuksina ja eri ihotyypeille tulevat näkymään tänä vuonna tuoteuutuuksissa. Happoja käytetään jatkossa myös herkälle iholle, ei vain epäpuhtaalle tai samealle iholle. Naftaliinista nostetaan myös taikapähkinä (witch hazel), jonka tulehduksia torjuva teho valjastetaan nyt jokaisen ihotyypin käyttöön. Uusin villitys ihonhoidon saralla tulee kannabistuotteiden sääntelyä vapauttaneen Pohjois-Amerikan ja Kanadan suunnilta: erilaiset kannabidiolia (CBD) sisältävät tuotteet kokevat parhaillaan suurta nostetta kansainvälisesti.

Kokeile: The Ordinary Mandelic Acid + HA -mantelihappo sopii myös herkälle iholle päivittäiseen käyttöön. Tuote sisältää myös kosteuttavaa hyaluronihappoa.

Ihonhoidosta terveydenhoitoon

Ihonhoitoon tulee vuonna 2019 kokonaisvaltaisempi ote. Erilaiset syötävät kauneusvalmisteet, kasvojen lihaksia aktivoivat hierontalaitteet ja ihonhoidon rutiineja seuraavat mobiiliapplikaatiot vievät ihonhoidon pintaa syvemmälle. Suosittu mindfulness-ajattelu tuodaan myös kylppäriin ja kangasnaamiota käyttäessä voi tehdä hengitysharjoituksen, tarjota kasvoille elävöittävän hieronnan ja nauttia tuoksutuotteiden aromaterapeuttisista ominaisuuksista. Ihonhoito ei ole enää vain ongelmien taklaamista, vaan elvyttävä hetki arjessa.

Kokeile: FOREO LUNA fofo Mint -puhdistuslaite yhdistää ihonhoidon puhelinsovellukseen ja antaa pisteitä ihon kunnon mukaan. Fofo luo juuri omalle iholle sopivan puhdistusrutiinin.

Kustomoitua kapselointia

Aktiiviaineiden nousun myötä saamme nähdä kustomoinnin ja täsmätuotteiden trendin. Myös taviskäyttäjien yleistietoon kuuluu yleisimpien tehoaineiden vaikutus ihoon ja tieto siitä, mikä juuri omalle ihotyypille ja ihon senhetkiseen olotilaan sopii. Tuotemerkit vastaavat tähän kehittämällä yksinkertaisia, aktiiviaine edellä koostettuja tuotteita, joiden avulla voi rakentaa juuri itselle sopivan ihonhoitorutiinin. Tehokkaimmat nesteet pakataan kapseleihin, lääkemäisiin pulloihin ja ampulleihin, jotta säilöntäaineet voidaan jättää kokonaan pois tai niiden pitoisuutta merkittävästi vähentää. Ihonhoito yksinkertaistuu ja samalla tehostuu.

Kokeile: Babor Ampoule Concentrates Algae Vitalizer -ihonhoitoampullit antavat kasvoille tehokkaan ja energisoivan boostin. Baborin valikoima kattaa laajalti seerumiampulleja eri ihonhoidon tarpeisiin.

Kuin kasvohoidosta tulleena

Ihonhoidon ihanne ja tavoite vuonna 2019 on after-facial-iho. Tämä tarkoittaa lähes lasimaisen kiiltävää ihoa, joka on pumpattu täyteen kosteuttavia ainesosia ja näyttää jo meikittä tasaiselta ja kuulaalta. Ihon luonnollinen tekstuuri ja sävy sallitaan, eikä kasvoja tarvitse piilotella peiteaineen alle. Kasvohoidon vaikutuksia kotona voi saavuttaa naamiohoitolaitteella, intensiivisellä kangasnaamion käytöllä tai öisin käytettävällä yönaamiolla. Tästä trendistä jos mistä iho todella kiittää!

Kokeile: K-Beauty eli korealainen kosmetiikka tarjoaa lukuisia kangasnaamioita ja yönaamioita eri tarpeisiin. Kokeile esimerkiksi käyttää kangasnaamiota 7 päivän ajan joka ilta - takaamme, että yllätyt.

Vedetön kosmetiikka

Kuluvana vuonna tulemme näkemään useita uutuustuotteita, jotka pohjautuvat vedettömyyteen tai tiivistettyyn koostumukseen, jossa veden osuutta tuotteesta on pyritty vähentämään. Vedettömän kosmetiikan pohjana ovat öljyt, vahat tai uutteet tai vesi on korvattu esimerkiksi aloe vera -nesteellä. Vedettömän kosmetiikan nousu selittyy isommalla vastuullisuuden trendillä, joka osaltaan huomioi myös maailman vesivarantojen rajallisuuden. Trendi kannustaa ihonhoitobrändejä hyödyntämään konsentroidumpia koostumuksia, jolloin tuote tuo saman tehon pienemmällä määrällä ja arvokasta vettä säästyy.

Kokeile: Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm on kulttiklassikko! Vedetön balmi toimii puhdistusaineena, naamiona ja kosteuttajana halusi mukaan.

Noudatatko jo jotain näistä vuoden 2019 ihonhoitotrendeistä? Kerro kommenteissa!