FOREO ESPADA - Testasimme epäpuhtauksia hoitavan uutuuslaitteen

26.10.2017

KOTIKÄYTTÖÖN KEHITETTY LAITE HOITAA EPÄPUHTAUKSIA LED-VALON JA MIKROVÄRÄHTELYN AVULLA. <br><br/> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Uusi FOREO ESPADA on epäpuhtauksien hoitoon kehitetty laite, joka hyödyntää tulehduksia vähentävää sinistä LED-valoa. Kauneustiimimme laittoi laitteen testiin ja selvitti, onko siitä todellakin apua epäpuhtauksien hoidossa.

En taatusti ole yksin epäpuhtauksien aiheuttaman tuskan kanssa. Vähintään kerran kuussa kasvoille kohoaa (hyvässä lykyssä vain yksi) näppylä, jonka aiheuttama riesa ei useinkaan rajoitu vain sen aikaansaamaan esteettiseen epäkohtaan. Pahimmillaan ihon alla muhii iso pahkura, joka tuntuu kipeältä ja jossa vallitsee laajalle alueelle levinnyt, punoituksena näkyvä tulehdus. Ajatus laitteesta, joka helpottaisi tilannetta tuntui suorastaan uskomattomalta. Voisiko se todellakin toimia?

FOREO ESPADA hyödyntää sinistä LED-valoa, jota on käytetty jo aiemmin ammattilaisten tekemissä aknehoidoissa tappamaan tulehduksia aiheuttavia bakteereja (P. acnes). Kotikäyttöön suunnitellulla laitteella on mahdollista hoitaa yksittäisiä epäpuhtauksia helposti ja kätevästi. Fantasiaelokuvan rekvisiittavarastolta lainatulta sauvalta näyttävä laite yhdistää LED-valon tehokkuuden FOREO-laitteista jo aiemmin tunnettuun mikrovärähtelyyn.

ESPADA-laitteen käyttö aloitetaan puhdistamalla kasvojen iho. On tärkeää, ettei iholla ole laiteta käyttäessä meikkiä tai hoitotuotteita, jotta laite pääsee vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun laite kytketään päälle, syttyy sen sormenpään kokoisessa hoitopäässä punainen valo. Kun valon osoittaa laitetta lähellä olevalle iholle, näkyy ihon pinalla punainen rasti, jonka avulla hoitopään vaikutuksen voi kohdistaa haluamaansa epäpuhtauteen.

ESPADA eroaa tavallisista kosmeettisista, epäpuhtauksien hoitoon kehitetyistä tuotteista siinä, että se kohdistaa tehonsa syvemmälle ihoon. Laite asetetaan ihoa vasten, jolloin sen LED-valo aktivoituu ja se alkaa värähdellä. Värähtely jatkuu puolen minuutin ajan kiihtyen värähtelyjakson loppua kohti. Puolen minuutin jälkeen laite sammuu merkiksi siitä, että hoitoaika on täynnä. FOREO suosittelee käsittelemään yksittäistä näppyä 3-4 kertaa peräkkäin parhaan vaikutuksen saamiseksi.

Käyttökokemuksia

Myönnän olleeni hieman skeptinen laitteen suhteen ja olin innoissani saadessani laittaa sen tositoimiin sekä ihonalaisten, kystisten epäpuhtauksien että pienempien näppyjen hoidossa.

Laite tuntui kätevältä käyttää ja istui käteen hyvin. Kevyt, kynämäinen laite oli helppoa pakata mukaan myös reissuun (mikä siinä onkin, että kaikissa lomakuvissa kasvoilla näkyy aina vuosisadan finni!). Sen käyttö oli helppoa eikä vaatinut liiemmin ohjeisiin syventymistä.

Laitteen valo ei tuntunut mitenkään erityisen lämpimältä iholla ja värähtely oli sopivan hellävaraista. Hoitopää oli sopivan kokoinen yksittäisten näppyjen hoitoon, mutta nenän pielissä sitä ei saanut asettumaan ihoa vasten kunnolla, minkä vuoksi se ei värähdellyt ihoa vasten optimaalisesti. Tästä ei kuitenkaan vaikuttanut olevan haittaa laitteen hoitovaikutuksen kannalta.

Käsittelin yksittäisiä näppylöitä tavallisesti neljän 30 sekunnin jakson verran. Yleensä huomasin uuden näpyn ilmestyneen kasvoilleni illalla kun olin puhdistanut meikit, joten saatoin aloittaa pelastustoimenpiteet ESPADA-laitteen avulla välittömästi.

Pieniin, vasta tuloillaan oleviin näppyihin laitteella oli todella konkreettinen vaikutus ja parhaassa tapauksessa illalla tuloaan tehneestä epäpuhtaudesta ei koskaan ehtinyt kehittyä edes iholla selvästi näkyvää finniä. Sen tulehdus saattoi olla jo aamuun mennessä täysin rauhoittunut ja usein käsittelin näpyn varmuuden vuoksi vielä aamulla uudelleen. Tällöin näppy ei koskaan edes äitynyt finniksi asti.

Huomasin laitteen tehon selkeästi myös syvissä, ihonalaisissa näpyissä, joita erityisesti hormonit saavat aikaan. Olin jo kuukausia taistellut leukapieleen syntyvien näppyjen kanssa, mutta ESPADA vaikutti ottavan tilanteen niidenkin kanssa nopeasti haltuunsa ja rauhoittavan ihoa. Ihonalaisten näppyjen tavallisesti jopa viikon tai kaksi kestävä tulehdus helpotti laitteen avulla parissa päivässä, mikä tuntui suorastaan uskomattomalta.

Koin laitteen todellakin toimivaksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei laitetta ole kehitetty kuivattamaan iholle nousseita finnejä täsmähoitotuotteiden tapaan, vaan nimenomaan ehkäisemään epäpuhtauksien tulehduksia ja siten vähentämään niiden punoitusta ja ihon pinnalle kohoavia finnejä. Laite olikin parhaimmillaan nimenomaan kun sen ehti ottaa käyttöön silloin, kun finni oli juuri tekemässä tuloaan tai ihon pinnan alla muhi tulehdus, joka ei edes noussut ihon pinnalle.

Monipuolinen laite sopii loistavasti sekä aikuisemman ihon satunnaisille hormoninäppyille että nuoremman ihon epäpuhtauksille. Koska laitteen pinnan voi helposti pyyhkiä puhtaaksi, voi sitä käyttää useampi perheenjälsen, mikä tekee siitä erittäin hyvän hankinnan.

Aion ehdottomasti jatkaa laitteen käyttöä!

Hinta 138,80 euroa. Lue lisää FOREO ESPADA laitteesta täältä.

Oletko kokeillut FOREO ESPADA -laitetta? Kommentoi alle!

LUE MYÖS

FOREO LUNA Mini - Moderniin kasvojenpuhdistukseen

Odotettu uutuus: FOREO LUNA Play Plus

K-Beauty School: Kaksoispuhdistus