Pesetkö hiuksesi oikein?

8.12.2017

Hiusten pesuun käytettävä shampoo voi vaikuttaa lopputulokseen paljon, mutta tiesitkö, että myös pesutavalla on merkitystä? <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Hiusten pesuun käytettävä shampoo voi vaikuttaa lopputulokseen paljon, mutta tiesitkö, että myös pesutavalla on merkitystä?

Jotta hiuspohja tuntuisi puhtailta ja hiukset näyttäisivät ilmavilta, tulee ne pestä huolella. Liian pesevä shampoo saattaa kuitenkin helposti tehdä hiuksista kuivat ja huonokuntoiset. Paras lopputulos syntyy pesemällä hiukset omalle hiuslaadulle ja hiusten tarpeisiin sopivalla tuotteella oikeaa pesutapaa käyttäen.

Kuva: Instagram @kerastase_official

Varmista, että peset hiuksesi oikein ja kokeile näitä vinkkejä:

 • Keskity pesemään hiuspohjaa
  Hiukset itsessään eivät rasvoitu, mutta hiuspohjasta erittyvä tali tekee niistä rasvaiset. Pestessäsi hiuksia keskity siis hieromaan shampoota hiuspohjaan. Hiusten pituudet ja latvat huuhtoutuvat kyllä samalla puhtaiksi.

 • Pese hiukset pää etu- tai takakenossa
  Jos hiukset ovat pitkät ja raskaat, voi hiuspohjaan olla vaikeaa päästä kunnolla käsiksi erityisesti silloin, kun hiukset ovat märät. Kallista päätä eteenpäin tai taaksepäin päästäksesi paremmin käsiksi hiuspohjaan ja varmistaaksesi, että saat hierottua shampoota hyvin esimerkiksi takaraivon alueelle.

 • Kokeile kaksoispuhdistusta
  Jos hiuspohjasi rasvoittuu helposti ja käytät muotoilutuotteita, voi hiukset olla kannattavaa kaksoispuhdistaa käyttäen kahta vaahdotuskertaa. Jos hiuksissa on runsaasti muotoilutuotteita, ei shampoo usein vaahtoa kunnolla, mikä voi hankaloittaa sen levittymistä ja saada hiukset ja hiuspohjan jäämään pesun jäljiltä edelleen hieman likaisiksi. Kahden vaahdotuksen tekniikka auttaa tekemään hiuksista puhtaamman ja ilmavamman tuntuiset ja kun pesutuotteeksi valitsee hellävaraisen shampoon, ei se rasita turhaan hiuksia tai hiuspohjaa.

 • Levitä hoitoainetta vain hiusten pituuksiin ja latvoihin
  Älä turhaan levitähoitoainetta hiusten tyveen ellet sitten kärsi hilseilevän kuivasta hiuspohjasta. Hoitoaine auttaa silottamaan ja ravitsemaan hiuksia, mutta saattaa latistaa hiukset ja jättää tukan jopa likaisen näköiseksi, jos sitä käytetään liian lähellä hiusten tyveä. Hoitoainetta kannattaakin siis levittää vain hiusten pituuksiin ja latvoihin.

Katso videolta Kérastase-ammattilaisen vinkit hiusten pesuun:


Kokeile hiusten pesuun esimerkiksi Kérastase Resistance Bain Thérapiste Balm-In-Shampoota, joka on kehitetty erityisesti käsiteltyjen ja vaurioituneiden hiusten pesuun. Hoitava shampoo muodostaa hiusten pinnalle pesun aikana suojakerroksen auttaen elvyttämään hiuksia sekä lisäämään niiden kiiltoa ja pehmeyttä.

Hinta: 29,70 eur / 250 ml

eleven Christmas Calender -joulukalenterin 9. luukku sisälsi matkakokoisen Kérastase Resistance Bain Thérapiste Balm-In-Shampoon.

Kuinka peset hiuksesi? Kerro kommenteissa!

LUE MYÖS NÄMÄ

3 x pinnitön hiustyyli

Uutuus: vegaaninen hiustuotemerkki Reverie

Esittelyssä Cloud Nine The Touch -muotoilurauta