Tee ihonhoidosta mielen rauhoittava rituaali

20.12.2017

Älä turhaan hötkyile ihoa hoitaessasi. Arkisen rutiinin muuttaminen meditatiiviseksi hetkeksi tekee hyvää myös mielelle. <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Meditointi on trendikkäämpää kuin koskaan. Yhä useampi tuntuu haluavan hengitellä syvään, tyhjentää mielensä ja löytää henkisen rauhan hektisen arjen keskellä. Moni haaveilee meditoimisen ottamisesta osaksi päivittäisiä rutiineja, mutta jostain syystä sille ei tunnu silti löytyvän aikaa tai sitten sen toteuttaminen ihan vain rehellisesti sanottuna unohtuu. Mitä jos yhdistäisitkin meditoinnin päivittäisiin rutiineihisi jo valmiiksi kuuluvaan hetkeen?

Meikit äkkiä pois misellivedellä tai puhdistusliinoilla, pikasipaisu seerumia kasvoille ja päälle nopea lätkäisy kasvovoidetta. Kuulostaako tutulta iltarutiinilta? Mitäs jos jokailtainen ihonhoitohetki olisikin sellainen, joka antaisi jotain paitsi iholle, myös mielelle?

Iltapesujen aika on täydellinen hetki vetäytyä kylpyhuoneen rauhaan, lukita ovi ja rauhoittua hetki. Meditaation ideana on olla tietoisesti läsnä hetkessä ja keskittyä vain siihen. Unohtaa mielessä pyörivät murheet, ajatuksia häiritsevät asiat ja olla stressaamatta tulevaa. Meditaatiossa mieli keskitetään tyypillisesti esimerkiksi hengitykseen, jotta pään sisällä poukkoilevat ajatukset saadaan rauhoitettua.

Kuva: Instagram @lancomeofficial

Kokeile tuoda meditointi osaksi ihonhoitorutiiniasi esimerkiksi näin:

  • Hiero puhdistustuote kasvoille hitaasti ja rauhallisesti
    Keskity hetkeen ja hiero puhdistustuotetta iholle rauhassa, hellävaraisia liikkeitä käyttäen. Ihonpuhdistustuotetta suositellaan hierottavaksi kasvoille minuutti, jotta kaikki epäpuhtaudet ja meikki varmasti liukenevat kasvoilta. Yritä pitää ajatukset siinä mitä teet ja mitä tunnet ilman, että annat niiden lähteä harhailemaan. Jos huomaat ajatuksiesi siirtyvän muuhun, palauta ne ne tietoisesti takaisin hetkeen.

  • Yhdistä iltaruniiniin kasvohieronta
    Kasvohieronta on toinen loistava tapa keskittyä hetkeen. Tarkista Pinterestistä muutama omiin tarpeiseesi sopiva hierontaliike ja ota ne osaksi iltarutiiniasi. Kasvohieronta auttaa parantamaan ihon ravinnonsaantia, tehostamaan ihonmikroverenkiertoa ja stimuloimaan kasvolihaksia. Yhdessä nämä tekevät ihosta heleämmän näköisen. Hierontarutiinin ei tarvitse olla pitkä: jo 3-5 minuutin päivittäinen kasvohieronta tekee ihmeitä.

  • Levitä hoitotuotteet iholle hetkestä nauttien
    Sivele hoitotuotteet kasvoille hellin liikkein. Keskity niiden koostumuksiin, aisti niiden tuoksut ja ole läsnä. Hoitotuotteiden levitystavalla voi olla merkittävä rooli myös tuotteen vaikutuksessa. Esimerkiksi tuotteiden hellä painelu iholle on usein hieromista parempi vaihtoehto, sillä tuotteiden hierominen kasvoille käsin saattaa imeyttää tuotteet kasvojen sijaan käsiin.

Kuva: Instagram @lancomeofficial

Kokeile:

Lancôme Hydra Zen Neuro Calm -tuotteet on luotu tuomaan rauhaa ja harmoniaa sekä iholle että mielelle. Tuotelinjan tuotteet hyödyntävät ainutlaatuista teknologiaa, joka tuo iholle välittömästi intensiivistä, pitkävaikutteista kosteutusta samalla kun se rauhoittaa herkkää ja herkistynyttä ihoa.

Lancôme Hydra Zen Neuro Calm -tuotteissa on lisäksi stressiä helpottava ja mieltä rauhoittava tuoksu, joka tekee niiden käytöstä elämyksen. Ruusu, kielo ja myski vaikuttavat rauhoittavasti, appelsiini rentouttaa ja omena auttaa vähentämään stressiä.

Vinkki: Käyttäessäsi Hydra Zen Neuro Calm -ihonhoitotuotteita, ota niitä ensin kämmenille ja kohota kämmenet kasvoille. Hengitä syvään aistiaksesi tuotteiden mieltä rauhoittavan ja stressiä lievittävän tuoksun.

Löydät kaikki Lancôme-ihonhoitotuotteet täältä.

eleven Christmas Calender -joulukalenterin 21. luukku sisälsi matkakokoisen Lancôme Hydra Zen Neuro Calm -kosteusvoiteen.

Teetkö ihonhoidosta rentoutushetken? Kommentoi alla!

LUE MYÖS NÄMÄ

Nuorekkaampi iho kasvovedellä?

Vallankumouksellinen uutuus: kuiva kangasnaamio!

Esittelyssä hittituote: Pixi Glow Tonic