Nurme-saippuat ja yksinkertaisen ihonhoidon ilo

15.5.2019

Nurme todistaa, ettei yksinkertainen ihonhoito ole tylsää vaan elämyksellistä ja luontoystävällistä. Jaamme artikkelissa vinkit Nurme-tuotteista, joista kokeilu palasaippuoiden kanssa kannattaa aloittaa!

Yhä monipuolistuvassa ihonhoitoarsenaalissa on puolensa, mutta on sallittua kaivata myös yksinkertaisuutta. Ekologisuuden ja ympäristötietoisuuden lisäännyttyä moni on alkanut pohtia, voisiko ihon- ja hiustenhoidon hoitaa vedettömillä ja (lähes) pakkauksettomilla tuotteilla kuten palasaippualla. Nurme on virolainen tuotemerkki, joka vastaa kysymykseen: kyllä voi!

Palasaippua ja palashampoo ovat ikään kuin puhdistustuotteita tiivistetyssä muodossa, eikä ole ihme että tätä pakkausmuotoa on suosittu saippuan keksimisestä asti. Vedetön, kiinteäksi kuivuva koostumus mahdollistaa pitkän säilyvyyden, helpon ja tilaa säästävän kuljetuksen sekä riittoisan käytön. Saippuapala sopiikin ihmiselle, joka haluaa yksinkertaistaa ihon- ja hiustenhoitoaan ja haluaa mahdollisesti vähentää kemikaalikuormaansa välttämällä nestemäisten tuotteiden sisältämiä säilöntäaineita. Tässä artikkelissa neuvomme, miten palasaippuan ja -shampoon kanssa pääsee alkuun.

Saippuapala - ihonpuhdistuksen ydin

Saippua on kautta aikojen muotoiltu palaksi ja saippuan valmistuksen taito on säilynyt lähestulkoon samanlaisena aina. Juuri palasaippuassa on Nurmenkin tausta, sillä tuotemerkin perustaja Maarit Tiits innostui saippuoiden meditatiivisesta valmistusprosessista ja alkoi valmistaa saippuoita ystävilleen. Pikku hiljaa harrastuksesta kehittyi yritys, mutta Nurmen ydin on yhä sama: laadukas, luonnonmukainen saippua ilman lisättyjä sulfaatteja tai täyteaineita. Nurme-saippuat on valmistettu luonnollisista kasviöljyistä, kuten jojobaöljystä, kookosöljystä ja oliiviöljystä.

Palasaippua sopii monipuolisesti sekä kasvojen että vartalon puhdistukseen. Saippuan käyttö suihkussa onnistuu parhaiten, kun palasaippuaa hieroo kosteissa käsissä ja levittää näin syntyneen saippuaseoksen iholle. Mikäli saippuaa hieroo suoraan iholle, tulee saippuoinnista oikea tehopuhdistus - suosittelemmekin siis aloittamaan käytön maltilla, jotta iho ei ota nokkiinsa ja kuivahda saippuapesun seuraksena.

Myös kasvoille palasaippuan käyttö kannattaa aloittaa hieromalla shampoota käsien välissä. Nurmella on useita erityisesti kasvoille kehitettyjä, hellävaraisesti peseviä palasaippuoita, jolloin ihonpuhdistus saippualla sopii myös kuivalle iholle.

Nurme Tea Tree Soap - Teepuuöljyä sisältävä palasaippua sopii erityisesti epäpuhtaalle iholle, joka kaipaa saippualta paitsi puhdistavia, myös antibakteerisia ja tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. Erinomainen valinta paljon hikoilevalle, täsmähoitoon selän tai dekolteen alueen epäpuhtauksista kärsivälle sekä syväpuhdistavaa saippuaa kaipaavalle.

Nurme Facial Cleansing Bar - Erityisesti kasvoille tarkoitettu palasaippua puhdistaa ihon ja ennaltaehkäisee epäpuhtauksia aktiivihiilen avulla. Kosteuttavat ainesosat kuten oliivi-, risiini- ja kookosöljy ravitsevat ihoa puhdistuksen aikana.

Nurme Soap Bar for Men - Erityisesti miehille kehitetty palasaippua sopii paitsi ihonpuhdistukseen myös avuksi parranajoon. Antiseptinen palasaippua sisältää tasapainottavaa merisuolaa.

Nurme Lavender Facial Toner - Puhdistuksen jälkeen on tärkeää, että iho tasapainotetaan ja että se saa heti riittävästi kosteutta. Laventelia sisältävä kasvovesi rauhoittaa ihoa ja valmistelee ihon hoitotuotteita varten.

Palashampoo - miten aloitan?

Palashampoon käyttö on iso ekoteko, sillä riittoisa pala sisältää luonnollisia, biohajoavia ainesosia ja sen kuljetus on ekologista. Palashampoon käyttäjä ilahtuu usein iloisesti myös riittoisuudesta, sillä kiinteä shampoopala kuluu hitaasti ja mahdollistaa useita kymmeniä pesuja hiusten pituudesta riippuen. Palashampoo sopii lähtökohtaisesti kaikille hiustyypeille.

Palashampoon käyttö aloitetaan samalla tavalla kuin tavallisen palasaippuan käyttö. Palashampoota hierotaan kosteiden käsien välissä jolloin syntyy saippuavaahto: tämä vaahto levitetään hiuspohjaan tavanomaisen shampoon tapaan hieroen. Koska Nurme-palashampoo ei sisällä levittämistä helpottavia, vaahtoavia sulfaatteja, on shampoo hierottava hiuspohjaan huolellisesti, jotta rasva ja lika irtoavat tehokkaasti. Hiuspohjan puhdistusta helpottaa, jos hieroo shampoon pää alaspäin - näin hiusten massa tuntuu kevyemmältä ja esimerkiksi takaraivon iholle pääsee käsiksi helpommin.

Aluksi palashampoon käyttö saattaa aiheuttaa rasvoittuvuuden tunnetta hiuksissa, mutta tämä yleensä katoaa käytön aikana kun iho tottuu uudenlaiseen pesutapaan ja -aineeseen. Tahmeaa tuntua voi helpottaa vesi-omenaviinietikka-hiushuuhteella shampoopesun jälkeen.

Nurme Hemp Oil Shampoo Bar (For normal and oily hair) - Hamppushampoo on Nurmen suosituin hiustuote. Normaalien ja rasvoittuvien hiusten palashampoo rauhoittaa hiuspohjaa ja suojaa ulkoisilta rasitteilta.

Nurme All Natural Rosemary Hair Conditioner - Hoitoainetta ei sovi unohtaa. Luonnonmukainen hoitoaine auttaa hillitsemään hiuspohjan kutinaa ja tasapainottaa hilseilevää ihoa. Rosmariinia sisältävässä hoitoaineessa on täyteläinen ja paksu koostumus, joka tekee siitä riittoisan.

Kaikki Nurme-saippuat, -shampoopalat ja -öljyt löytyvät tästä linkistä.