Parhaat geelit Curly Girl -kiharan muotoiluun

24.7.2019

Hiusgeeli mielletään usein lyhyiden hiusten muotoilutuotteeksi, mutta se on erinomaisen hyvä myös kiharoiden tueksi. Geeli antaa kiharalle hiuslaadulle joustavaa, kiharaa korostavaa pitoa. Artikkelissamme nyt 4 suosikkia.

Yllättävä fakta: hiusgeeli ei ole vain lyhyille hiuksille. Geeli tuo joustavaa pitoa ja tukea erinomaisesti esimerkiksi kiharille hiuksille ja siksi hiusgeelistä onkin tullut Curly Girl -metodia noudattavien kiharapäiden vakiotuote.

Curly Girl -metodiin kuuluu, että käytettävät tuotteet eivät sisällä hiuksiin kertyviä, veteen liukenemattomia silikoneja. Nykyaikana monet tuotteet sisältävät jo lähtökohtaisesti hiuksesta veden mukana poistuvia silikoneja, mutta tavikselle helpointa on inci-luettelon tavaamisen sijaan valita käyttöön vain tuotteita joissa ei ole silikoneja lainkaan. Seuraavaksi kerromme, miten hiusgeeliä käytetään kihariin hiuksiin ja 4 suosikkia valikoimasta.

Jos Curly Girl -ilmiö on vielä vieras, voit katsoa tästä linkistä ohjeet metodiin.

Miten käyttää geeliä kihariin hiuksiin

Curly Girl -metodissa geelin tarkoitus on paitsi antaa kiharalle tukea ja joustavuutta, myös lukita alleen pesun aikana ja jälkeen käytettyjä, kosteuttavia ainesosia. Tämän vuoksi geeliä levitetään hiuksiin runsaasti ja hiusten annetaan kuivua geelimassan kanssa. Kun hiukset ja geeli kuivuvat, muodostuu hiusten pinnalle kova kuori, niin sanottu "cast". Tämä kuori puristellaan rikki, jolloin kiharoihin jää kaunis, kiiltävä pinta ja ilmava pito.

Kun geeli on levitetty hiuksiin oikein ja kuori puristeltu onnistuneesti rikki, on hiuksia helppo freesata seuraavana päivänä suihkuttamalla niihin vettä. Vesi ikään kuin aktivoi hiusgeelin uudelleen, jolloin kiharat saavat selkeämmän muodon. Suihkuttelu-kikka vähentää myös pesun tarvetta, kun hiukset saa raikastettua yksinkertaisella toimenpiteellä.

L'Oréal Paris Studio Line Mineral & Control 24h Invisible Clean Gel - Curly Girl -piirien klassikko, jota suositellaan kaikille kiharatyypeille tuomaan pitoa. Helposti levittyvä, pehmeä geeli sulautuu hiuksiin ja edullinen hinta ilahduttaa kassalla.

Matrix Total Results Curl Please Super Definer Gel - Kampaamolaatuisessa hiusgeelissä on kosteuttava, jojobaöljyä sisältävä koostumus. Curl Please -geeli erottelee kiharat kauniisti ja jättää ne pehmeän tuntuisiksi. Sopii erinomaisesti käytettäväksi diffuuserin kanssa!

Redken Stay High 18 Gel to Mousse - Etenkin hennot hiukset saattavat hyötyä geeliä enemmän muotovaahdosta. Redkenin kohottava muotoilugeeli muuttuu koostumukseltaan vaahtomaiseksi, jolloin se tuo ohuisiin ja hentoihin kiharoihin volyymia.

EIMI Sculpt Force - Voimakkaan pidon tuova EIMI-hiusgeeli on koostumukseltaan riittoisa ja sen jämäkän geelimäinen koostumus suojaa kiharoita myös UV-säteilyltä. Erityisen hyvä vaativille, voimakasta tukeva kaipaaville kiharoille ja paksuille hiuksille.

Kaikki Curly Girl -tuotteet löytyvät tästä linkistä.

LUE MYÖS NÄMÄ

4 x Curly Girl -metodiin sopiva hoitoaine

Curly Girl Method -ohjeet - kiharat hiukset kukoistamaan

Shampoo Curly Girl Methodiin - näin valitset oikean