Shampoo Curly Girl -metodiin - näin valitset oikeanlaisen shampoon kiharille hiuksille

18.7.2019

Curly Girl -menetelmä kiharien hiusten hoitoon on saavuttanut suorastaan valtavat mittasuhteet Suomessa. Lähes jokaisen lähipiiriin kuuluu metodia kokeillut henkilö ja harvassa ovat julkkikset ja vaikuttajat, joiden kutreja ei olisi Curly Girl Method -hoitorutiinilla kohennettu.

Monelle on jäänyt mieleen Curly Girl -metodin tarkka ohje siitä, että hiustenpesussa tulisi suosia ensisijaisesti co-washia eli hoitoainepesua. Tämä ei kuitenkaan sovi aivan jokaiselle hiustyypille tai jokaisiin olosuhteisiin, joten sulfaatiton shampoo on täysin sallittu juttu myös kiharan hiuksen puhdistuksessa ja hoidossa. Pohjoinen ilmastomme voi myös vaikeuttaa hiuspohjan vointia, jolloin syväpuhdistavat pesut silloin tällöin ovat tarpeen.

Jos Curly Girl -ilmiö on vielä vieras, voit katsoa tästä linkistä ohjeet metodiin.

Pesutermit kuntoon: final wash & clarifying wash

Ennen Curly Girl -metodin aloittamista suositellaan tekemään niin kutsuttu final wash eli viimeinen, puhdistava pesu ennen siirtymistä menetelmän mukaisiin tuotteisiin. Viimeisen pesun tarkoituksena on puhdistaa hiuksista tuotejäämät ja auttaa aloittamaan hiusten hoito niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Viimeinen pesu tehdään sulfaattia sisältävällä, syväpuhdistavalla shampoolla - tärkeää on kuitenkin, ettei shampoo sisällä silikoneja tai kuivattavaa alkoholia.

Final washin lisäksi metodissa hyödynnetään niin kutsuttua clarifying-pesua. Tämä on käytännössä viimeiseen pesuun sopivalla shampoolla suoritettu, puhdistava pesu. Puhdistava pesu suoritetaan tarpeen mukaan riippuen hiusten ja hiuspohjan voinnista. Puhdistava pesu poistaa hiuksista jäämiä, vähentää öljyisyyttä ja auttaa kohottamaan hiuksia. Mikäli hiuspohjassa esiintyy tukkeumia tai hiukset eivät puhdistu kunnolla sulfaatittomalla shampoolla, on okei käyttää clarifying-pesua esimerkiksi viikoittain. Erityisesti paljon hikoilevat, paksuhiuksiset ja hiuspohjan ongelmista kärsivät saavat usein avun tiheämmästä, puhdistavasta pesusta hoitoainepesun lomassa.

Viimeiseen pesuun ja puhdistavaan välipesuun sopivia, kohtuudella sulfaattia sisältäviä shampoita:

Matrix Biolage Normalizing Clean Reset Shampoo - Tämä syväpuhdistava shampoo sopii etenkin ahkerille uimareille, sillä se poistaa hiuksista klooria, veden myötä hiuksiin kertyneitä metallijäämiä ja epäpuhtauksia. Raikkaan sitruksen tuoksuinen shampoo jättää hiukset ilmaviksi.

Sante Family Repair Shampoo Bio Ginkgo & Olive - Santen ekosertifioitu shampoo sopii koko perheen käyttöön. Shampoo sisältää kosteuttavaa aloe veraa ja muun muassa oliiviöljyä.

Redken Curvaceous High Foam Light Weight Cleanser - Redkenin kiharille hiuksille suunnattu shampoo sisältää runsaasta vaahdosta huolimatta mietoina pidettyjä sulfaatteja. Shampoon vaahtoavuus edistää etenkin hiuspohjan puhdistumista ja moringaöljy kosteuttaa hiusta tukien sen joustavuutta.

Kérastase Aura Botanica Bain Micellaire - Palkintoja voittanut Kérastase-shampoo puhdistaa hiukset likaa sitovien misellien avulla. Ravitsevat kasviöljyt tuovat hiuksille kosteutta ja hiukset saavat jopa 3 kertaa kiiltävämmän pinnan.

Metodin peruskivi: sulfaatiton shampoo

Curly Girl -metodia ei yleisestä luulosta huolimatta noudateta täysin ilman shampoota, vaan erilaiset sulfaatittomat tai vain vähän sulfaatteja sisältävät shampoot ovat usein hyväksi kiharalle hiukselle. Shampoon valinnassa tärkeää on huomioida paitsi sulfaatittomuus, myös se mitä shampoo itse asiassa sisältää: löytyykö siitä kosteuttavia ainesosia, rakennepaikkaavia proteiineja vai onko hoitavuus ensinnäkään kunnossa. Suosittelemme bongaamaan sisällysluettelosta erilaisia kasviöljyjä ja -uutteita, kuten kosteuttavaa aloe veraa, ravitsevaa arganöljyä ja pehmentävää kookosöljyä.

Curly Girl -metodiin sopivia, sulfaatittomia shampoita:

Matrix Biolage R.A.W Uplift Shampoo - Tuuheuttava ja kohottava shampoo sopii erityisesti hennoille, latteudesta kärsiville hiuksille. Raikkaan greipin tuoksuinen shampoo sisältää runsaasti kosteuttavia triglyseridejä, oliiviöljyä ja auringonkukkaöljyä.

Rahua Color Full Shampoo - Ylellinen, kaunis pullo kätkee sisäänsä laadukkaan luonnonkosmetiikan shampoon värjätyille hiuksille. Amatsonialaisia kasviöljyjä hyödyntävä shampoo on myös vegaaninen.

L'Oréal Professionnel Source Essentielle Delicate Shampoo - Niin ikään vegaaninen Source Essentielle -shampoo puhdistaa hiukset hellävaraisesti tuoden niihin pehmeyttä ja kiiltoa muun muassa glyseriinin, kehäkukan ja kamomillan avulla.

Cattier Volume Shampoo - Edullinen luonnonkosmetiikan shampoo on noussut asiakkaidemme suosikiksi mitä tulee Curly Girl -tuotteisiin. Tuuheuttava shampoo kohottaa hiuksia ja puhdistaa hiukset ja hiuspohjan miedoin ainesosin. Glyseriiniä ja aloe veraa sisältävä shampoo antaa hiuksille kiiltoa kuivattamatta niitä.

Kaikki Curly Girl -tuotteet löytyvät tästä linkistä.

LUE MYÖS NÄMÄ

4 x Curly Girl -metodiin sopiva hoitoaine

Curly Girl Method -ohjeet - kiharat hiukset kukoistamaan

Trendivaroitus: hoitoainepesu tekee tuloaan